China: Vanzarile auto din 2012, cele mai proaste din ultimii sapte ani

Luni, 05 Martie 2012, ora 09:20
1494 citiri
China: Vanzarile auto din 2012, cele mai proaste din ultimii sapte ani
Foto: marketing-automotive.org

Vanzarile auto din China, cea mai mare piata din lume, inregistreaza cel mai prost inceput de an din ultimii sapte ani, pe fondul unei incetiniri a economiei si al unui pret record al benzinei, care tin departe clientii.

Livrarile de autoturisme, inclusiv masinile sport si utilitarele, au scazut cu 3%, in primele doua luni din 2012, cifre care se bazeaza pe estimarea facuta pe cinci ani de Bloomberg.

Aceasta este cea mai mare scadere din 2005 incoace, cand s-a inregistrat o scadere de 8,9%.

Aceasta prabusire a livrarilor in a doua economie a lumii si in Europa a fost cauzata de o revenire a pietei auto din Statele Unite ale Americii, unde se inregistreaza o crestere accentuata a vanzarilor, cea mai mare din ultimii patru ani.

Totodata, in China, autoritatile au impus reglementari stricte in privinta vanzarilor de autoturisme General Motors sau Volkswagen, pentru a revitaliza si favoriza marcile autohtone.

Un analist din Hong Kong a declarat ca "zilele vanzarilor extraordinare ale autovehiculelor din China s-au terminat", adaugand ca situatia economica totala nu este optimista.

Premierul chinez, Wen Jiabao, a declarat luni ca tara sa va controla constructia de uzine auto si va incuraja fuziunile si reorganizarile, pe masura ce Guvernul cauta sa reduca parcul auto supraincarcat si poluarea.

In acelasi timp, China va promova vehicule care vor functiona pe baza de energie alternativa si vor incuraja programe de scoatere din uz a autoturismelor vechi.

Livrarile de autoturisme au scazut cu 24% in luna ianuarie, pana la 1,16 milioane de unitati, cea mai mare scadere din ultimii sapte ani, in timp ce, in luna februarie, vanzarile vor inregistra o crestere de 27% fata de anul trecut. Previziunile arata ca, in 2012, vanzarile de autoturisme vor inregistra o crestere de 9,5%, pana la 15,9 milioane de unitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#auto China, #vanzari auto, #vanzari auto slabe China, #Wen Jiabao , #vanzari auto