Eliminarea primelor de casare a scazut vanzarile auto din UE

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 17:21
971 citiri
Eliminarea primelor de casare a scazut vanzarile auto din UE
Foto: Arhiva

Vanzarile de autoturisme noi au scazut cu 5,5% in 2010, in UE, comparativ cu anul precedent, pe fondul disparitiei primelor de casare, potrivit datelor publicate vineri de catre Asociatia Europeana a Producatorilor de Automobile.

In total, 13,36 milioane de masini noi s-au inmatriculat, anul trecut, in UE (cu exceptia Maltei si Ciprului, ale caror statistici nu sunt disponibile), conform AFP.

In 2009, inscrierile de masini noi au fost stimulate de primele de casare introduse intr-o serie de tari pentru a ajuta sectorul paralizat de criza economica, insa cum acestea au fost eliminate treptat, inmatricularile au scazut si ele.

In decembrie 2010, vanzarile au inregistrat o scadere de 3,2%, insa declinul este mai putin pronuntat decat in lunile precedente (7,1% in noiembrie si 16,6% in luna octombrie).

Pe tari, inmatricularile au scazut cu 23,4% in Germania, 9,2% in Italia si 2,2% in Franta. In schimb, acestea au crescut cu 3,1% in Spania, 1,8% in Regatul Unit si 54,7% in Irlanda.

In ceea ce priveste constructorii, lider european este marca germana Volkswagen (VW, Audi, Seat, Skoda), care a vandut 2,83 milioane de vehicule, crescandu-si vanzarile cu 4,9% pe an.

Francezii de la PSA Peugeot Citroen, numarul doi european, au inregistrat o scadere a vanzarilor cu 2,8%. In schimb, Reanult, firma din aceeasi tara, a inregistrat o crestere de 4,4%.

Si inmatricularile de la marca italiana Fiat au scazut cu 7,4%, ca si cele de la marca japoneza Toyota (-17,4%).

Americanii de la Ford au avut anul trecut o scadere de 13,9%, ca si compatriotii de la GM (Opel, Vauxhall, Chevrolet), ale caror vanzari au scazut cu 7,6%. Marca germana BMW a cunoscut o crestere a vanzarilor (+5,7%) in timp ce compatriotul ei, Daimler, a avut vanzari in scadere cu 2,2%.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#masini noi, #Inmatriculari masini, #vanzare masini , #vanzari auto