Vanzarile Dacia au crescut in Europa - Situatia in UE la inmatricularile auto

Marti, 17 Iulie 2012, ora 16:01
1654 citiri
Vanzarile Dacia au crescut in Europa - Situatia in UE la inmatricularile auto
Foto: Arhiva

In luna iunie, vanzarile Dacia au crescut in Europa, iar Romania a ocupat locul cinci in Uniunea Europeana (UE) la inmatricularile de autoturisme, in primul semestru din 2012.

Constructorul auto autohton a comercializat 24.664 unitati, luna trecuta, in crestere cu 7,8%, fata de aceeasi perioada din 2011, potrivit datelor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), publicate pe site-ul oficial.

De asemenea, Dacia si-a crescut si cota de piata, de la 1,8%, la 2%.

In iunie, pe primul loc in Europa se afla grupul auto german Volkswagen, cu 300.858 unitati inmatriculate, urmat de grupul francez PSA Peugeot Citroen, cu 151.868 unitati inmatriculate si grupul Renault cu 114.964 unitati inmatriculate.

Tendinta inregistrata de marca romaneasca nu s-a pastrat, insa, si la nivelul intregii piete auto autohtone, astfel ca tara noastra a inregistrat un declin, in luna iunie, de 14,9%, fiind inmatriculate 7.326 autoturisme, fata de 8.606 autoturisme in aceeasi luna din 2011.

La nivelul Uniunii Europene, in iunie au fost inmatriculate 1,2 miliarde de autoturisme noi, cu 2,8% mai putin decat in perioada similara a anului trecut, cele mai slabe vanzari fiind in Grecia (- 43,3%) si Irlanda (- 42,1%).

In schimb, daca luam in calcul primul semestru din 2012, situatia se schimba, astfel ca Romania ocupa locul cinci in UE la inmatricularile de autoturisme.

In perioada ianuarie-iunie, au fost inmatriculate 33.343 autoturisme in tara noastra, in crestere cu 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Avansuri mai mari s-au inregistrat doar in Ungaria (19,9%), Estonia (18,9%), Polonia (7,6%) si Letonia (7,5%).

La capatul opus al clasamentului se afla Portugalia si Grecia, cu scaderi de 41,9%, respectiv 41,3%.

Per total, la nivelul UE, in primul semestru al anului, au fost inmatriculate 6,644 milioane autoturisme noi, cu 6,8% mai putin decat in perioada similara din 2011.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#vanzari Dacia Europa iunie, #inmatriculari auto UE iunie, #inmatriculari auto Romania iunie , #vanzari auto