Sindicalistii Azomures vor picheta sediul Ministerului Agriculturii

Luni, 23 Februarie 2009, ora 15:30
917 citiri
Sindicalistii Azomures vor picheta sediul Ministerului Agriculturii

Sindicalistii din cadrul combinatului Azomures intentioneaza sa picheteze, joi, sediul Ministerului Agriculturii, in semn de protest fata de tergiversarea emiterii actului normativ privind subventionarea agricultorilor pentru achizitionarea de ingrasaminte chimice.

Sindicatul "Alternativa 2002" din Azomures a cerut, luni, Federatiei Sindicatelor din Chimie si Petrochimie "Lazar Edeleanu" sa faca demersuri pentru convocarea in regim de urgenta a Comisiei pentru Dialog Social in Ministerul Agriculturii, informeaza NewsIn.

Actiunea de pichetare, la care ar participa aproape 100 de membri de sindicat, ar urma sa aiba loc joi, intre orele 12.00 si 14.00.

"Motivul actiunilor noastre este legat de faptul ca, de mai mult de o luna, Ministerul Agriculturii, in mod nejustificat, tergiverseaza emiterea actului normativ privind subventionarea agricultorilor pentru achizitionarea de ingrasaminte chimice", se arata in documentul transmis Federatiei, semnat de presedintele de sindicat, Dumitru Boanta.

"Din informatiile pe care le avem, anumite cercuri de interese incearca sa determine o forma a actului normativ de natura sa favorizeze anumiti producatori de ingrasaminte chimice prin excluderea fara nicio justificare de la subventionare a ingrasamintelor chimice complexe", sustin sindicalistii din Azomures.

Acestia afirma ca ar urma sa fie subventionata de catre stat numai achizitia de ingrasaminte cu continut de substanta activa de minimum 46%, iar Azomures nu se incadreaza in aceasta prevedere.

Conducerea sindicatului a imputernicit patru persoane care sa raspunda de organizarea actiunii de protest de joi. "Pichetarea se va desfasura in mod pasnic si civilizat. Din partea noastra sunt imputernicite patru persoane care sa asigure si sa raspunda de masurile privind buna organizare a pichetarii, astfel incat aceasta sa se desfasoare in conditii pasnice, civilizate si sa nu degenereze in acte de violenta", se arata in document.

In 10 ianuarie la intalnirea tripartita Guvern-sindicate-patronat, ministrul Adriean Videanu a promis ca, impreuna cu Ministerul Agriculturii, va emite o ordonanta de urgenta astfel incat fermierii sa primeasca 400 de lei pentru un hectar.

"Azomures si-a reluat activitatea din 2 februarie avand convingerea ca masura de subventionare a producatorilor agricoli convenita se va materializa imediat printr-un act normativ, dar este cert faptul ca societatea va fi nevoita sa isi opreasca din nou activitatea, cu costuri enorme, daca acest act nu apare de urgenta", sustine Dumitru Boanta, liderul sindicatului din Azomures.

Toti angajatii Azomures, 2000 de persoane, au fost trimisi in somaj tehnic de la 1 decembrie 2008. Muncitorii au primit salarii, 75%, prime de Craciun, dar si prime din profit, fiecare peste o mie de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#sindicalist Azomures, #pichetat Ministerul Agriculturii , #combinat chimic