Articole despre "primari pdl psd bacau"

Rezultatele 1 - 30 din 111 (0.361 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

PSD stramba din nas la intrarea lui Vreme in UNPR

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 23:59

PSD stramba din nas la intrarea lui Vreme in UNPRPROMO

Valerian Vreme, deputat de Bacau, a demisionat din Partidul Miscarea Populara (PMP), din care se suspendase in toamna 2014, si a intrat in Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) pentru a fi alaturi de Gabriel Oprea, presedinte, si Laurentiu Neghina, primarul municipiului Onesti.

Si Vasile Gherasim, fost primar al Sectorului 1, fost deputat PDL, fost membru al PMP, moinestean la origine, a demisionat pentru a intra in UNPR.

Asa se face ca social-democratii bacauani s-au trezit colegi de alianta cu doi politicieni care le-au fost adversari in batalia pentru Parlament, in toamna 2012, dar si in campania desfasurata in judet, anul acesta, pentru presedintia Romaniei.

"E mult spus colegi, eu sunt de stanga de 15 ani. Daca au ales acest drum, eu nu am ce sa comentez. Sunt convins ca nou-venitii se vor intelege cu actualii lideri ai UNPR, dincolo de doctrinele politice."

deputatul Cosmin Necula, purtatorul de cuvant al PSD Bacau

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Desteptarea.ro ]

Rezultate finale in judetul Bacau: Intre Ponta si Iohannis, 24 de procente. Udrea, pe locul III

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 00:59

Rezultate finale in judetul Bacau: Intre Ponta si Iohannis, 24 de procente. Udrea, pe locul IIIIn judetul Bacau, procesul de preluare a documentelor si prelucrare a datelor s-a incheiat luni, la ora 11,00. Tot atunci, Biroul Electoral Judetean a comunicat rezultatele finale. Primul, in preferintele bacauanilor, s-a clasat Victor Ponta (PSD-UNPR-PC), cu 49,62% din voturi, iar pe locul 2, Klaus Iohannis (ACL PDL-PNL), cu 25,84%.

Diferenta dintre cei doi candidati este de aproape 24 de procente. Surpriza este Elena Udrea (PMP), care se afla pe locul 3, cu 4,61%. Alta surpriza e faptul ca Dan Diaconescu (PP-DD), cu 4,56%, il depaseste pe Calin Popescu Tariceanu, care era cotat cu 10%, dar a obtinut doar 4,53 si locul 5 pe judet. Corneliu Vadim Tudor a obtinut 3,96%, iar Monica Macovei 3,60% si s-a pozitionat abia pe locul sapte. PSD a depasit PNL-PDL si in municipiul Bacau.

Astfel, Ponta a fost votat de 25.887 de alegatori, iar Iohannis de 25.429. Pe Tariceanu, l-au ales 5.600 de bacauani, fiind pe locul 3, pe Macovei 5.573 de alegatori, iar pe Udrea, 4.205.

Inca mai avem electorat de dreapta in municipiul resedinta de judet. In Moinesti, Onesti si Comanesti, Ponta are dublu sau aproape dublu fata de Iohannis, care e pe locul 2, iar Tariceanu e pe locul 3.

Diferenta e si mai mare in Darmanesti (Ponta - 3.416 de voturi, Iohannis - 1.257), si Buhusi (Ponta - 3.642 voturi, Iohannis - 1.474).

Cum era de asteptat, Tariceanu a primit multe voturi in Comanesti, oras al carui primar ii este apropiat.

La tara, alegatorii nu prea au stiut cine e Iohannis si ce vrea ..

Actualitate / stiri Actualitate246 vizite[ Desteptarea.ro ]

Proprietari pe curtea Spitalului Judetean

Duminica, 01 Februarie 2015, ora 23:59

Proprietari pe curtea Spitalului JudeteanCasele de pe Calea Marasesti

PROMO

Pe Calea Marasesti, unde se afla acum Spitalul Judetean de Urgenta (SJU), erau case si gradini pe vremuri. Trei bacauani, Adrian Cichi, Gheorghe Bighescu si Vasile Nitescu Barba Neagra, s-au luptat 17 ani ca sa-si recupereze terenurile de pe care au fost indepartati fortat.

Proprietatile, perpendiculare pe Calea Marasesti, sunt taiate la mijloc de gardul spitalului: jumatate sunt in curtea SJU, pe domeniul judetului, jumatate intre gardul SJU si strada, pe domeniul municipiului. CJ Bacau le-a restituit terenurile, Primaria Bacau, nu, motivand ca sunt "spatii verzi", desi initial fusesera "curti constructii". Astfel, municipalitatea i-a lipsit si de drumul de acces la partea retrocedata de CJ.

Oamenii au platit impozitele timp de sapte ani, "impozite care nu sunt deloc mici in zona A", arata Adrian Cichi, iar SJU a folosit terenul ca spatiu verde. "Avem niste insule de teren la care nu putem ajunge", a explicat Cichi. Proprietarii au solicitat ca CJ Bacau sa cumpere terenul, chiar daca pentru ei nu este convenabil din cauza ca din 2007 preturile au scazut foarte mult. La ultima sedinta, consilierii au fost informati cu privire la aceasta solicitare.

Vasile Cautis, PSD, a propus infiintarea unei comisii care sa analizeze daca e oportun sau nu sa fie cumparat/inchiriat terenul. Mariana Popa, avocatul petitionarilor, a afirmat ca infiintarea unei comisii nu va face decat sa lungeasca boala. "Toate cele 3 terenuri au ca vecin pe 3 laturi CJ ...

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Desteptarea.ro ]

Sase sute de mii de bacauani sunt asteptati, duminica, la vot

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 06:02

Sase sute de mii de bacauani sunt asteptati, duminica, la votDuminica, 16 noiembrie, va avea loc al doilea tur de scrutin, cel final, pentru alegerea presedintelui Romaniei. Prefectura Bacau, institutia care e responsabila de organizarea alegerilor, impreuna cu Biroul Electoral Judetean (BEJ), a facut ultimele pregatiri: a preluat buletinele de vot, autocolantele si celelalte materiale pentru turul II, a facut repartizari de materiale, in functie de necesar, pentru fiecare din cele 632 de sectii de votare, a numarat si repartizat buletinele de vot, in functie de numarul de alegatori, pe fiecare sectie de votare, si a finalizat distribuirea materialelor necesare pentru desfasurarea alegerilor.

De asemenea, a luat masuri privind paza sectiilor de votare si a materialelor (buletine, stampile etc.) pe timpul transportarii si depozitarii lor. Tot Prefectura s-a ocupat de asigurarea, din punct de vedere tehnic si logistic, a spatiilor necesare preluarii proceselor verbale de la presedintii de sectii si a operatiunii de predare a materialelor electorale catre reprezentantii judecatoriilor din judetul Bacau.

Concret, vor fi puse la dispozitia reprezentantilor judecatoriilor camioane corespunzatoare volumului de materiale electorale in vederea transportului acestora de la Prefectura la judecatorii. Duminica, in al II-a tur de scrutin, romanii vor avea de ales, pentru functia de presedinte al tarii, intre Victor Ponta (PSD-UNPR-PC), primul de data aceasta pe buletinul de vot, si Klaus Iohannis (PDL-PNL), care e al doilea.

"Am dispus ...

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Desteptarea.ro ]

Alesii bacauani, la raport (I)

Marti, 30 Decembrie 2014, ora 23:59

Alesii bacauani, la raport (I)Asociatia "Romanian Youth Movement for Democracy" (RYMD), in parteneriat cu "Un zambet", a realizat o analiza privind activitatea alesilor bacauani pe perioada iunie 2012 - decembrie 2014, finantata din fonduri europene.

Indicatorii utilizati pentru Consiliul Judetean (CJ) si Consiliul Local (CL) au fost rapoartele anuale publicate pe site-ul Primariei Bacau si al CJ, proiectele, luarile de cuvant, numarul de sedinte in care alesii au luat cuvantul si prezenta. Au fost excluse din numaratoare interventiile primarului, presedintelui CJ, viceprimarilor, vicepresedintilor CJ, presedintilor de sedinta si consilierilor desemnati sa prezinte rapoartele comisiilor.

"Am considerat aceasta masura una potrivita pentru pastrarea echilibrului si egalitatii intre consilieri, intrucat o mare parte dintre acestia nu indeplinesc niciuna dintre functiile enumerate", arata Marian Damoc, manager de proiect.

Manolache si Stefan, cei mai vocali

In cele 64 de sedinte ale CL Bacau analizate de RYMD, nivelul mediu al prezentei consilierilor a fost de 86%. Cea mai buna prezenta au avut-o consilieri PNL, participand, in medie, la 95% din sedinte. Acestia sunt urmati de consilierii PP-DD (92%) si UNPR (90%). Ultimii sunt alesii PSD (83%) si PDL (73%). Doar patru consilieri au participat la toate sedintele pe durata mandatului lor: Radu Ababei, Ilie Birzu, Laurentiu Novac si Dragos Luchian. Vasile Dragusanu (PDL) si Vasile Tescaru (PNL) au avut o prezenta de 84%, Florin Lazar (PDL) - 77%, iar Irina ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Desteptarea.ro ]

Doar trei sesizari privind desfasurarea alegerilor

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 00:59

Doar trei sesizari privind desfasurarea alegerilorBiroul Electoral Judetean (BEJ) Bacau a primit duminica, trei sesizari privind nereguli aparute in desfasurarea alegerilor.

Astfel, Alianta Crestin Liberala PDL-PNL a reclamat faptul ca primarul din Lipova imparte tichete sociale pentru alimente subventionate de Uniunea Europeana, sesizare care nu s-a confirmat.

Alianta PSD-UNPR-PC a semnalat faptul ca alegatorii din Cartierul Tache, municipiul Bacau, sunt dusi cu un mijloc de transport la sectiile de votare nr. 57, 58, 59, 60 si 61, reclamatie care a fost transmisa spre verificare Inspectoratului de Politie al Judetului.

A treia sesizare a venit tot din municipiul Bacau: o femeie care este arondata la Sectia nr. 99 a sesizat BEJ ca un membru al biroului electoral al sectiei de votare a trecut pe langa cabina in timp ce ea vota si, astfel, ar fi fost incalcat dreptul la confidentialitate privind optiunea sa.

Buletinul de vot a fost anulat, iar femeia a votat din nou. De asemenea, BEJ a cerut biroului municipal sa repozitioneze cabinele de vot, astfel incat sa nu mai apara suspiciuni.

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Desteptarea.ro ]

Ultimele masuri pentru prezidentialele de duminica

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 00:59

Ultimele masuri pentru prezidentialele de duminicaPana vineri, 31 octombrie, primarii aveau sarcina sa predea copiile listelor electorale catre presedintii sectiilor de votare, iar Prefectura si Birou Electoral Judetean (BEJ) sa distribuie buletinele de vot, stampilele de control, stampilele cu mentiunea "VOTAT" etc.

In judetul Bacau, activitatile sunt in grafic: au fost numarate si repartizate buletinele de vot, in functie de numarul alegatorilor, pe fiecare sectie si s-a finalizat repartizarea pe sectii a materialelor, care au fost puse in saci, s-au dispus masuri in vederea asigurarii, de catre primari, a sectiilor de votare si au fost stabilite, impreuna cu structurile care asigura paza, traseele din judet pentru transportul buletinelor de vot si a materialelor, pe 31 octombrie. Pe 1 noiembrie, ora 7, se incheie campania electorala.

Tot pe 1 noiembrie, la sediul fiecarei sectii de votare trebuie afisat un buletin de vot, vizat si anulat. Presedintii birourilor sectiilor de votare vor lua toate masurile pentru asigurarea ordinii si corectitudinii operatiunilor de votare, vor dispune inlaturarea materialelelor de propaganda (din si de pe sediu) si fixarea posturilor de paza in jurul sectiilor.

Sambata, intre orele 18 si 20, sectiile de votare vor primi cererile pentru votarea prin intermediul urnelor speciale. In judetul Bacau sunt asteptati la vot 603.000 alegatori, pentru care au fost organizate 632 de sectii. Primul tur de scrutin pentru alegerea presedintelui Romaniei va avea loc duminica, 2 noiembrie. ...

Actualitate / stiri Actualitate189 vizite[ Desteptarea.ro ]

Klaus Iohannis si-a lansat candidatura la prezidentiale in Bacau

Vineri, 22 August 2014, ora 00:59

Klaus Iohannis si-a lansat candidatura la prezidentiale in BacauSala Teatrului de Vara "Radu Beligan" a fost plina, joi seara, cu membri de partid ai PNL, PDL si Fortei Civice, sositi din toate colturile judetului ca sa il intampine pe Klaus Iohannis, candidatul Aliantei Crestin-Liberale la alegerile prezidentiale din noiembrie.

Vizita a fost motivata de lansarea campaniei si in Bacau, actiune primita cu mult entuziasm de cei prezenti. Pe scena au urcat primarii care provin din cele doua principale partide din ACL, precum si co-presedintii ACL Bacau, Tudorita Lungu si Ionel Palar, alaturi de oaspetii din conducerea centrala a ACL: Dan Stefan Motreanu, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, Gheorghe Flutur, secretar general al ACL, Raducu Filipescu, presedintele CJ Calarasi si prim-vicepresedinte al ACL, si altii.

Discursuri au tinut si bacauanii si oaspetii de la Centru: presedintele Tudorita Lungu, senatorul Dragos Luchian, deputatul Viorica Marcu, primarita de la Helegiu, Mihaela Badic, care ca de obicei a avut un discurs consistent si gustat de audienta, primarul de la Comanesti, Viorel Miron, Dan Motreanu sau Gheorghe Flutur.

Printre ideile exprimate s-au numarat cea referitoare la puzderia de candidati care nu sunt considerati adversari de catre ACL, la fuga de o campanie electorala de mahala, "in stilul PSD", la faptul ca si PNL si PDL s-au fript in aliante cu PSD-ul si aceasta este o experienta ce trebuie valorificata acum, "la cele mai importante alegeri de dupa 1990", dupa cum au fost catalogate alegerile din noiembrie ...

Personalitati / Klaus Iohannis177 vizite[ Desteptarea.ro ]

Opozitia a invinuit Puterea de falimentul CET. Thermoenergy se naste sub zodia insolventei!

Sambata, 13 Septembrie 2014, ora 00:59

Opozitia a invinuit Puterea de falimentul CET. Thermoenergy se naste sub zodia insolventei!Atmosfera incinsa, vineri, la sedinta extraordinara a CL Bacau. Proiectul care i-a scos pe alesi din apatie a avut ca obiect infiintarea Thermoenergy Group SA, care va asigura, in locul CET SA furnizarea energiei termice catre bacauani.

Vasile Tescaru, primar interimar, a explicat ca CET Bacau se afla in insolventa si exista riscul de a fi declarata falimentara.

"In acest caz, Primaria Bacau trebuie fie pregatita sa furnizeze energie termica. Ii asigur pe cetatenii Bacaului ca vor primi apa calda si caldura, in aceasta iarna, la acelasi pret ca anul trecut", a declarat el.

Cristi Manolache, consilier PER, a acuzat Executivul de lipsa dialogului: "Cred ca acest punct e foarte important si mi-as fi dorit sa existe o dezbatere si cu liderii partidelor de opozitie." El a mai cerut ca Executivul sa-si asume public gaura de la CET.

Iulian Stoican, viceprimar, s-a referit la datoriile istorice ale CET, preluate odata cu societatea de catre primarie: "Acea datorie cu care CET a inceput activitatea era de doua ori mai mare decat pierderea actuala, iar noi am diminuat-o", a afirmat Stoican, adaugand ca, din pacate, multi ani nu s-a investit in sistem, "dar nu e vina cuiva anume, e o vina colectiva."

Stoican i-a mai reprosat liderului PER ca nu a solicitat o dezbatere inainte de sedinta CL, proiectul fiind pus in discutie de trei zile. Au urmat acuzatii in termeni duri ca "minciuna" si "incompetenta", motiv pentru care Vasile Tescaru a intervenint, cerandu-le sa priveasca ..

Business / stiri Business168 vizite[ Desteptarea.ro ]

Rezultatele finale ale alegerilor in judetul Bacau

Luni, 26 Mai 2014, ora 09:03

Rezultatele finale ale alegerilor in judetul BacauIn judetul Bacau, castigatoare este Alianta PSD-UNPR-PC, care a obtinut 45,87 la suta din voturile alegatorilor.

Urmeaza PNL cu 17,40 la suta, PDL - 7,78 la suta, PMP - 5,92, PPDD - 4,04 la suta, Forta Civica - 2,89 la suta, PRM - 2,49 la suta, PER - 2,35, iar Alianta Agricultorilor - 1,01 la suta.
Celelalte partide au sub 1 la suta.
Un rezultat foarte bun a obtinut Mircea Diaconu, 5,75 la suta, clasandu-se pe locul al V-lea.
Alegerile pentru functia de primar al comunei Luizi Calugara au fost castigate de Florentiu Butacu, candidatul PSD-UNPR-PC, care a obtinut 740 de voturi din 1500 valabil exprimate. Urmatorii clasati sunt candidatii PNL si PMP.

Actualitate / stiri Actualitate334 vizite[ Desteptarea.ro ]

A fost inaugurata Piata Podu Turcului

Marti, 13 Mai 2014, ora 00:59

A fost inaugurata Piata Podu TurculuiPiata Podu Turcului, realizata in cadrul unui parteneriat incheiat de Consiliul Local (CL) si Consiliul Judetean (CJ) Bacau, a fost inaugurata ieri.

La eveniment au participat Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, Ionel Floroiu, vicepresedinte al CJ, Sorin Brasoveanu, secretarul executiv al PSD, Gelu Ciorava, primarul comunei, consilieri si locuitori din Podu Turcului.
"Poate pentru cetatenii municipiului Bacau nu pare un obiectiv important, dar pentru cei de pe Valea Zeletinului este foarte important, a declarat Dragos Benea. Pentru noi nu exista cetateni de rangul I si cetateni de rangul II, de aceea facem astfel de investitii."
Presedintele CJ Bacau a mai precizat ca Piata Podu Turcului va asigura conditiile necesare unui comert civilizat, conditii de care vor beneficia atat locuitorii din sud-estul judetului Bacau, precum si cei ai unor localitati din Vrancea si Vaslui. Unul dintre cei care a militat pentru importanta acestei pietei si a altor obiective din Podu Turcului a fost Petrica Mihaila, consilier judetean PDL.
In ultima intalnire a CJ Bacau, cand a fost aprobata construirea unui pod, el i-a multumit lui Dragos Benea si colegilor din CJ pentru promovarea acestor proiecte in zona, dar dupa sedinta a precizat ca investitiile nu ar trebui asumate politic.
Piata Podu Turcului a costat circa 2.000.000 de lei, suma alocata de CJ, si a presupus construirea unei cladiri de aproape 200 mp, a unei parcari, modernizarea cailor de acces, a spatiilor verzi, racordarea la ..

Actualitate / stiri Actualitate184 vizite[ Desteptarea.ro ]

Alesii se lupta de dragul cetateanului. Razboi pentru afacerile cu deseuri

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 00:59

Alesii se lupta de dragul cetateanului. Razboi pentru afacerile cu deseuriApropierea campaniei electorale i-a scos brusc din letargie pe alesii judetului.

E vorba de imagine, dar si de bani. Subiectul care a incins spiritele in ultima sedinta a CJ Bacau a fost documentatia privind gestionarea instalatiilor de sortare si compostare a deseurilor.

Firma care va raspunde de acestea va fi stabilita prin licitatie, de catre SEAP, in baza cerintelor stabilite de o firma de consultanta.
Prezentata consilierilor, documentatia a starnit o adevarata furtuna, Nicu Sapca, PDL, reusind sa-l enerveze de-a binelea pe Dragos Benea, presedintele CJ Bacau. Democratul s-a declarat nemultumit de faptul ca doua criterii de atribuire au aceeasi greutate (50 la suta), desi nu sunt la fel de importante: oferta cea mai avantajoasa si obligatia de a informa populatia cu privire colectarea selectiva.
"Acest criteriu ar fi trebuit sa fie cerinta obligatorie pentru ca pretul sa ramana determinant", a cerut Sapca, adaugand ca, in final, cetatenii vor suporta costul educarii lor de catre firma respectiva.
Badea Gheorghe si pancartele... Anca Tofan, consultant, i-a explicat cum se stabileste "oferta cea mai avantajoasa", apoi a precizat ca pretul nu va creste: "Comisia Europeana a impus limita inferioara a pragului de suportabilitate.
Cat priveste obligatia de a informa, aceasta este o cerinta prevazuta si in caietul de sarcini", iar Nicu Sapca ar fi stiut daca l-ar fi citit, a sugerat ea. Tofan i-a amintit ca exista o directiva europeana privind colectarea selectiva, ...

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Desteptarea.ro ]

Saptamana si inaugurarea. S-a deschis Podul Garleni

Joi, 05 Decembrie 2013, ora 06:23

Dupa opt ani de asteptare, Directia Regionala de Drumuri Publice (DRDP) Iasi a reusit sa reabiliteze Podul Garleni.

Investitia a fost inaugurata ieri, in prezenta directorului Ovidiu Laicu, DRDP Iasi, a presedintelui CJ, Dragos Benea, subprefectului Dorian Pocovnicu, primarului de Buhusi, Ionel Turcea, a directorului Conextrust, Viorel Rusu, si a sefului Politiei Rutiere, Dorin Roman.

Acest pod a fost construit in 1951 - 1953, dar pe vechii piloni, care datau din 1876.

Podul are 45 de metri, a costat 1,83 milioane de lei si a fost realizat in termenul prevazut, desi in primele doua luni nu s-a lucrat din cauza ca Bistrita ajunsese la 2000 mc/ora. "Pe 28 ianuarie am semnat contractul, iar pe 15 martie am inceput lucrarile, dar nivelul Bistritei si al panzei freatice a crescut asa de mult incat efectiv nu s-a putut lucra la pile.
Dupa ce am stabilizat pilele, am recuperat din timp si in patru luni si jumatate am incheiat lucrarea", a explicat Viorel Rusu. De astazi, se va lucra la desfiintarea variantei ocolitoare, apoi inca o saptamana la retragerea organizarii de santier.
A fost "o investitie cu mot" a afirmat Dragos Benea, referindu-se la conflictul PSD-PDL. Presedintele CJ i-a multumit constructorului, iar directorul DRDP Iasi i-a multumit subprefectului si presedintelui CJ ca s-au implicat in obtinerea banilor. De ieri, circulatia a fost deschisa si a fost ridicata restrictia care privea masinile ce depasesc 13 tone.
"E imbucuratoare implicarea Guvernului, a ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Desteptarea.ro ]

Primaria vinde pamantul Bacaului

Vineri, 29 Martie 2013, ora 06:11

Primaria vinde pamantul BacauluiUn proiect controversat a fost pe ordinea de zi la ultima sedinta de Consiliu Local.

Executivul Primariei a propus scoaterea la vanzare a terenurilor proprietate privata a municipiului. Nu toate vor intra insa sub incidenta acestei hotarari.
Este vorba doar de terenurile care fac obiectul contractelor de inchiriere si concesionare, nu sunt revendicate in baza legilor proprietatii, sunt cuprinse in limitele proprietatii private a unor persoane fizice sau juridice si nu depasesc suprafata de 1000 mp, care fac obiectul contractelor de inchiriere sau concesionare, aflate sub cladiri proprietate privata a persoanelor fizice sau juridice, constructii definitive, care au fost ridicate cu respectarea prevederilor legale in vigoare. Exceptie la aceste reguli vor face garajele si copertinele. In urma unor evaluari se va stabili pretul terenurilor, dar acestea se vor vinde la licitatie. Titularii contractelelor de inchiriere si concesionare precum si proprietarii cladirilor vor avea drept de preemtiune. Cumparatorii vor putea chiar sa achite pretul vanzarii pana in 24 de rate lunare, la care se va aplica o dobanda. Propunerea vine in sprijinul cetatenilor care doresc sa achizitioneze terenurile pe care le folosesc si pentru care vor plati impozit, aducand astfel bani la buget, motiveaza viceprimarul Mihai Sustac in expunerea de motive. Nu a fost suficient pentru a-i convinge pe consilierii locali. O parte din ei s-au aratat nemultumiti de faptul ca Primaria a ales tocmai acest ...

Business / stiri Business116 vizite[ Desteptarea.ro ]

Razboi pe sanatatea oamenilor din Corbasca

Luni, 11 Februarie 2013, ora 04:02

Razboi pe sanatatea oamenilor din CorbascaSedinta cu scantei

Intentia Centrului de Investigatii Medicale "Regina Maria" de a investi in aparatura performanta si servicii medicale in comuna Corbasca a iscat un scandal urias presarat cu acuze dure, nervi si amenintari. Lipsa comunicarii intre autoritatile locale si sateni, manipularea acestora, dar si dezinformarea lor au creat o adevarata revolta in sedinta de Consiliu Local al comunei Corbasca, organizata in data de 9 februarie.

Centrul de Investigatii Medicale "Regina Maria" Bacau a cerut spre aprobare de catre Consiliul Local Corbasca inchirierea unui spatiu in comuna cu destinatia "prestari servicii medicale si medicina de familie". Concret, intentia CIM este de a investi sume importante de bani in amenajarea unei locatii, in care sa se ofere consultatii medicale de diferite specialitati, recoltare analize medicale, ecografii etc., pentru cei peste 5.600 de locuitori ai comunei. Adresa inaintata catre primarul din Corbasca a facut obiectul unui proiect de hotarare prin care Consiliul Local urma sa aprobe disponibilizarea in vederea inchirierii a unui spatiu - parte din imobilul cu destinatie "Dispensar medical Corbasca", de 80,95 mp (etajul I), pe o chirie modica de numai 2 lei/mp, pentru o perioada de 10 ani, cu drept de prelungire, conform legislatiei in vigoare.

Si in ianuarie a fost scandal pe aceeasi tema
"Prin manipularea oamenilor si dezinformarea lor", dupa cum a declarat primarul comunei, Vasilica Ciobotaru, acest proiect de hotarare nu a fost ...

Actualitate / stiri Actualitate163 vizite[ Desteptarea.ro ]

Directorii USL, in joc de glezne: PSD si PNL negociaza, la umbra referendumului, cele mai importante deconcentrate

Joi, 12 Iulie 2012, ora 00:59

Directorii USL, in joc de glezne: PSD si PNL negociaza, la umbra referendumului, cele mai importante deconcentrateAcalmia ce pare sa domneasca in administratia bacauana ascunde, de fapt, realitatea unor negocieri la cutite purtate de principalele partide ce alcatuiesc USL.

PSD si PNL isi delimiteaza zonele de influenta, impartindu-si frateste cele mai importante institutii deconcentrate. Penelistul Neculai Olaru e in carti pentru a prelua Oficiul de Cadastru, in timp ce sefia Inspectoratului Scolar Judetean, ceruta insistent in prima faza de PNL, va reveni cel mai probabil social-democratilor. Schimbarile substantiale din deconcentrate sunt pastrate, insa, pentru la toamna, cand USL spera ca va forma guvernul dupa alegerile parlamentare. Sefii institutiilor politienesti si de jandarmerie raman, deocamdata, pe loc.

Social-democratii si liberalii negociaza de zor impartirea celor mai importante institutii deconcentrate din Bacau. La unele dintre acestea, cum este cazul Directiei Silvice, "schimbarea de garda" s-a realizat prin decizie venita direct de la "centru". Astfel, social-democratul Viorel Ghelasa a preluat sefia institutiei, in timp ce fostul director Gheorghe Manaila, vazut ca un apropiat al PDL, a fost "retrogradat" in functia de director tehnic.

Potrivit unor surse din anturajul USL Bacau, negocierile pe pozitiile din deconcentrate urmeaza sa se finalizeze la Bucuresti, dupa ce ele s-au blocat in plan local pe fondul rigiditatii partilor implicate care nu par dispuse la a face prea multe concesii.

Olaru la Cadastru, Sotcan la ISJ

Agentia pentru Protectia ...

Actualitate / stiri Actualitate291 vizite[ Desteptarea.ro ]

Neghina depune sambata juramantul de primar

Marti, 26 Iunie 2012, ora 09:04

Neghina depune sambata juramantul de primarConsiliul Local (CL) Onesti se va constitui la sfarsitul acestei saptamani, prilej cu care Laurentiu Neghina (UNPR) va depune juramantul la preluarea functiei de primar. PSD detine numarul cel mai mare de alesi - 7 la numar. Intre acestia se numara si marele invins al localelor din 10 iunie, Emil Lemnaru. Fost primar al Onestiului timp de 18 ani, Lemnaru se va consola - spun surse politice onestene - cu statutul de consilier local.

Forul deliberativ onestean are o fizionomie aparte dupa localele din 10 iunie. Cu 7 consilieri, PSD domina CL Onesti, la pachet cu PNL, formatiune care numara 4 alesi. In total 11, din cei 19 consilieri prezenti in structura CL. In conditiile in care USL nu s-a constituit la Onesti, este de asteptat ca cele doua formatiuni politice sa alcatuiasca o Opozitie locala la primarul Laurentiu Neghina (UNPR). Candidat din partea "Aliantei pentru Bacau", entitate electorala constituita din PDL si UNPR, Neghina s-a impus net la alegerile din 10 iunie "colectand" 38 la suta din optiunile electoratului onestean. Acesta a "tras" dupa el doar 6 consilieri locali, 4 de la PDL si 2 de la UNPR. Un numar insuficient de alesi pentru a face legea in sanul viitorului CL care este dominat, lejer, de partidele care compun, in plan judetean, USL. Structura consiliului e completata de PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu propulsand in CL 2 consilieri.

Ramane consilier?

Dupa 18 ani petrecuti la varful municipalitatii onestene, Emil Lemnaru se va consola, cel mai ...

Actualitate / primaria180 vizite[ Desteptarea.ro ]

O treime din bacauani nu a votat cu USL. Optiunea lor s-a indreptat spre PP-DD, PDL si PER

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 06:09

O treime din bacauani nu a votat cu USL. Optiunea lor s-a indreptat spre PP-DD, PDL si PER25.000 de alegatori din municipiu si 106.000 la nivel de judet au votat cu PP-DD, PDL si PER

Aproximativ 35 la suta din voturile valabil exprimate la alegerile locale organizate in municipiul Bacau au insemnat un nesperat capital electoral pentru 3 partide aflate, in Opozitie, fata de marele castigator, USL. PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu, PER (Ecologistii) si PDL au adunat, impreuna, 25.000 de voturi (fata de 39.000 pentru USL). Votul politic exercitat pe Consiliul Judetean (CJ) ilustreaza aceeasi stare de fapt. In timp ce USL a adunat 162.000 de voturi (peste 55 la suta din voturile valabil exprimate), cele 3 partide au fost creditate de electorat cu mai bine de 106.000, jumatate dintre acestea - putin peste 54.000 de voturi - fiind contabilizate de PDL.

Marele perdant al localelor, ca reprezentare politica, pare a fi PSD. Social-democratii au platit un pret usturator pentru "reusita" aliantei politice cu Romeo Stavarache. In Consiliul Local (CL) Bacau, PSD are doar 2 alesi (din 23 cati numara forul), in timp ce in CJ social-democratii au 11 consilieri (din 36). Castigatorul localelor este, de departe, PNL partid care si-a asigurat majoritatea simpla in CL Bacau, cu 12 alesi, dar si o prezenta confortabila in CJ, cu 8 consilieri. Liberalii au renascut si in judet, partidul contabilizand 30 de primari (o treime din edilii judetului).

Cu doar 2 consilieri locali, din 23 posibili, si 11 judeteni din 36 posibili, PSD a platit un pret scump pentru mentinerea in ...

Actualitate / Rezultate alegeri locale 2012 Bacau124 vizite[ Desteptarea.ro ]

Bacaul, codas intre orase, la prezenta la referendum!

Joi, 02 August 2012, ora 09:05

Bacaul, codas intre orase, la prezenta la referendum!Rezultatele definitive, anuntate ieri, arata ca Romeo Stavarache, liderul PNL Bacau, iar dupa exemplul lui, si alti primari liberali, nu s-a omorat cu firea ca sa-i aduca la referendum, duminica, pe alegatori. Bacaul are cu 9 procente sub media nationala si este codas intre orasele judetului. Moinestiul si Onestiul au peste 40 la suta, iar Slanic Moldova, 68 la suta.

Biroul Electoral Central a anuntat, ieri, rezultatele finale ale referendumului de duminica. Conform datelor comunicate de acesta, din 18.292.464 de persoane inscrise pe listele permanente, pe 29 iulie s-au prezentat la vot 8.459.053 de alegatori. Adica mai putin de jumatate plus unu, cat era necesar pentru ca referendumul sa fie validat de Curtea Constitutionala a Romaniei. Mai exact, cei care s-au prezentat la urne reprezinta doar 46,24 la suta din numarul total al alegatorilor. Peste 7,4 milioane de persoane au votat pentru demiterea presedintelui Traian Basescu si numai 943.375 au spus "NU". Au existat si 111.842 de voturi nume. In judetul Bacau, din peste 601.395 de alegatori, doar 270.505 si-au exercitat dreptul a decide in privinta intoarcerii presedintelui la Cotroceni. Conform datelor finale, participarea a fost de 44,97 la suta, cu aproape doua procente sub media nationala. Si mai slaba a fost prezenta la urne in municipiul Bacau, unde au votat, duminica, doar 37,02 la suta dintre cetatenii inscrisi pe liste. Cu acest rezultat, Bacaul este ultimul dintre municipiile si orasele din judetul nostru si ...

Personalitati / Romeo Stavarache94 vizite[ Desteptarea.ro ]

S-au schimbat garzile la CET, Art Bacau si Sport Club

Luni, 30 Iulie 2012, ora 09:02

S-au schimbat garzile la CET, Art Bacau si Sport ClubNume noi in structurile de conducere ale societatilor detinute de Primarie

Mai multi fosti consilieri locali, din forurile de conducere apartinand firmelor detinute de municipalitatea bacauana, au fost schimbati. Inlocuitorii provin din PNL, PP-DD, dar si de la PER.

Reunit in sedinta ordinara, Consiliul Local (CL) a operat mai multe modificari in componenta structurilor de conducere din societatile detinute de municipalitate.

Schimbarile au fost dictate de faptul ca unii consilieri si-au pierdut calitatea de alesi locali.

Ion Rotaru, fost consilier local PNL, a fost inlocuit in AGA de la ARTBACAU SRL de catre Stefan Stanciu, ales PNL, in timp ce fostul consilier PSD - Svetlana Zaharia - a fost inlocuita de Elena Cosma, consilier PP-DD.

De schimbari nu a scapat nici Sport Club Bacau SA, unde Lucian Ciubotariu (PNL) a fost inlocuit in AGA de "ecologistul" Cristi Manolache.

Doi fosti consilieri locali PNL au fost inlocuiti in conducerea societatii care se ocupa de administrarea Centrului de Afaceri. Lucian Ciubotariu si Mircea Fechet, ajuns vicepresedinte la Autoritatea Nationala de Reglementare a Achizitiilor Publice, au fost schimbati cu Vasile Tescaru si Laurentiu Novac, ambii de la PNL. Fechet a fost inlocuit si in AGA de la Compania Regionala de Apa Bacau cu Iulian Stoican, in timp ce Dan Jitariu (PP-DD) a fost numit in AGA de la CET SA Bacau.

Irina Florea - ales local PSD - a luat locul lui Nicolae Zaharia in AGA de la CET, in timp ce Maria Enasel ...

Actualitate / primaria228 vizite[ Desteptarea.ro ]

Politicienii ies la atac! De la amenintari la cadouri

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 06:02

Politicienii ies la atac! De la amenintari la cadouriPSD Bacau a adus acuzatii grave unui candidat PDL, afirmand ca acesta a impartit bani cetatenilor, incercand sa le cumpere votul. Social-democratii sustin ca gestul este de natura penala si ca au anuntat deja Parchetul. Primarul PDL arata, insa, ca totul e o minciuna.

Apropierea alegerilor locale aprinde sangele si ascute sabiile, in politica. Prea era apatica aceasta campanie. Cei care sparg gheata sunt social-democratii, care ataca PDL. "Vrem sa tragem un semnal de alarma atat partidelor si candidatilor care nu inteleg ceea ce inseamna o campanie normala, eleganta si in spiritul legii, dar si autoritatilor care au competenta sa solutioneze cat mai urgent tot ceea ce se intampla, aspecte grave, cu latura penala", a declarat Dorian Pocovnicu. Social-democratii au prezentat fotografii cu candidatul PDL la Primaria Tg. Ocna impartind pliante alegatorilor din cartierul Pacuri. In mana edilului, langa un pliant, apare si o bancnota. Alte doua fapte prezentate ziaristilor s-au petrecut in Stanisesti si Horgesti. In primul caz, candidatul PSD a fost amenintat cu moartea, iar la Horgesti, candidatul PDL a utilizat microbuzul scolar pentru a-i aduce pe cetateni la mitingul electoral de duminica.

Probe "de pe site-ul nostru"

Floarea Ivanof, primar al orasului Tg. Ocna si candidat al PDL, afirma ca acuzatiile sunt total mincinoase: "Eu sunt in politica din anul 2000 si nu sunt chiar atat de naiva incat sa dau bani pe strada. Stiu ca sunt vanata, urmarita, asa incat nu as face ...

Personalitati / PSD94 vizite[ Desteptarea.ro ]

Mihai Razvan Ungureanu a lansat candidatii PDL

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 08:02

Mihai Razvan Ungureanu a lansat candidatii PDLFostul premier, Mihai Razvan Ungureanu, a fost prezent ieri la Teatrul de Vara pentru lansarea candidatilor PDL la primariile din judet. Acesta a fost insotit de deputatii PDL, iar maestru de ceremonii a fost senatorul Gabriel Berca, seful PDL Bacau.

Acesta a accentuat ca echipa propusa bacauanilor pentru alegerile din 10 iunie trebuie sa aduca schimbarea in administratie. "Am vazut rezultatele intr-un judet condus de PSD. Trebuie sa facem o schimbare, este o lupta pe care trebuie sa o dam, chiar daca este inegala si de aici trebuie sa incepem, din patria lui Hrebenciuc si orasul lui Stavarache", a spus Berca facand referire si la presiuni din partea USL asupra primarilor PDL. De altfel, edilii in functie si inscrisi din nou in cursa electorala au recunoscut in fata publicului ca si-au pierdut din elan odata cu demiterea Guvernului Ungureanu.

Au luat cuvantul candidatii PDL la Dofteana, Livezi, Targu Ocna si Casin, dar si candidatii la functiile de consilier local si judetean, Liviu Miroseanu, respectiv Petrica Mihaila. Deputatul Mihai Banu s-a aratat increzator in echipa portocalie si a dat chiar si un numar de viitori primari: "cel putin 30 de primari vom avea in urma alegerilor", a fost pronosticul acestuia.

Tot un apel la schimbare a facut si candidatul la Primaria Bacau, Florin Lazar. Vizibil emotionat, acesta si-a citit discursul si a mentionat si cateva puncte din programul sau. "Va solicit votul pentru a face administratie, politici publice si nu politica", a ..

Personalitati / Mihai Razvan Ungureanu319 vizite[ Desteptarea.ro ]

Sforarii pentru ocuparea functiei de "city-manager" al Onestiului

Marti, 28 August 2012, ora 10:36

Sforarii pentru ocuparea functiei de "city-manager" al OnestiuluiLa initiativa noului primar al municipiului de pe Trotus, Laurentiu Neghina (UNPR), Consiliul Local (CL) Onesti a aprobat in sedinta din 11 iulie 2012, la o luna de la alegerile locale, infiintarea postului de administrator public al municipiului. Covarsit de munca presupusa de functia de primar, Neghina are nevoie ca de aer de o mana dreapta care sa-i "semneze hartiile".

In cursa pentru ocuparea functiei s-au inscris 10 persoane, concursul urmand a avea loc pe 5 septembrie, la sediul Primariei Onesti. Intre candidati se numara soferul primarului in exercitiu, un avocat, un director din RAFO, dar si sotia unui preot onestean, prezenta in lista de consilieri cu care Neghina a candidat la localele din iunie.
Functia de administrator public al municipiului Onesti (city-manager) a fost creata la initiativa edilului Laurentiu Neghina, la o luna dupa castigarea alegerilor. In sedinta din din 11 iulie 2012, consilierii onesteni au aprobat un proiect de hotarare vizand infiintarea functiei, titularul acesteia urmand a avea statut de personal contractual, angajat de Primaria Onesti pe perioada derularii mandatului de primar al lui Neghina.

Crearea functiei de administrator public nu s-a facut fara critici, noul edil fiind acuzat ca doreste sa-si "planteze" un apropiat la varful municipalitatii onestene. Unii dintre alesi s-au folosit de cei 18 ani de mandat ai fostului primar Emil Lemnaru (PSD), timp in care Primaria a functionat - bine mersi - fara administrator public.
"Am ...

Business / stiri Business295 vizite[ Desteptarea.ro ]

Bile albe si bile negre in USL: Si-au impartit viceprimarii

Marti, 03 Iulie 2012, ora 06:10

Bile albe si bile negre in USL: Si-au impartit viceprimariiDupa investirea in functie a primarilor si numirea viceprimarilor, echipa care va conduce CJ Bacau timp de patru ani si-a prezentat bilantul.

Exista bile albe si bile negre, in analiza USL. Intre acestea din urma, pierderea a 2-3 consilieri judeteni, a unor comune importante si a municipiului Onesti.

Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, a organizat, ieri, o conferinta de presa in care a prezentat rezultatele USL la alegerile locale. El a fost insotit de vicepresedintii Dumitru Braneanu si Claudiu Nastase, dar si de Lucian Sova, directorul de campanie al USL. Dragos Benea a declarat ca, in judetul Bacau, "Uniunea" a obtinut 55 la suta, cu sase procente peste media media nationala, ceea ce este un motiv de satisfactie. Si alte organizatii judetene stau mai bine decat partidul, a recunoscut presedintele Benea: PP-DD are trei procente peste, iar PER, doua. Doar PD-L Bacau se afla cu 6 la suta mai putin, "dar nu putea sa aiba tpata lumea peste media nationala." Urmare a votului din 10 iunie, PSD are 37 de primari, PNL - 30, PDL - 17, PC - 6, UNPR - 2, iar PER, unul. Viceprimarii au fost impartiti astfel: 39 la PSD, 22 la PNL, 8 la PC. Si la numarul consilierilor locali, tot social-democratii sunt primii, cu 440 de alesi, urmati de liberali, cu 304, si conservatori, cu 84. Doar in patru comune - Filipeni, Sascut, Parjol si Letea Veche - nu au fost investiti primarii si constituite CL. Lucrurile se vor finaliza in aceasta saptamana, dar nu vor exista modificari semnificative. ..

Actualitate / stiri Actualitate113 vizite[ Desteptarea.ro ]

Noul Consiliu Local a fost validat: Au jurat pentru binele bacauanilor

Marti, 19 Iunie 2012, ora 06:09

Noul Consiliu Local a fost validat: Au jurat pentru binele bacauanilorS-a constituit Consiliul Local Bacau pentru mandatul 2012-2016. Consilierii s-au reunit luni in prima sedinta din acest mandat, au primit validarile si au depus juramantul in prezenta prefectului Claudiu Serban. In urmatorii patru ani acestia vor hotari ce investitii se vor face in orasul Bacau. Majoritatea in CL o detine USL, cu 14 consilieri la numar (12 de la PNL, 2 de la PSD).

Prima sedinta a Consiliului Local din mandatul 2012-2016 s-a consumat luni, 18 iunie. Cei 23 de consilieri locali alesi in urma scrutinului din 10 iunie au primit validarile direct de la presedintele Biroului Electoral Municipal Bacau care a dat citire procesului verbal de constatare a rezultatelor alegerilor. "Prima formatiune clasata a fost USL cu 39.081 de voturi, urmata de PP-DD cu 9.169 de voturi, PDL cu 8.708 voturi si PER cu 7.950 de voturi. Aceste formatiuni sunt cele care au trecut pragul electoral si vor forma Consiliul Local. Au fost atribuite 14 mandate si cate trei mandate celorlalte formatiuni", a explicat jud.Simona Panfil, presedinte BEM Bacau. Fiecare dintre consilieri a primit ulterior certificatul de validare a alegerilor.

Sedinta a fost prezidata de prefectul Claudiu Serban si a fost condusa, in prima ei parte, de decanul de varsta al consilierilor locali, respectiv consilierul local PP-DD Elena Cosma. Aceasta a fost secondata de cei mai tineri dintre consilierii locali, respectiv Laurentiu Novac si Stefan Stanciu, ambii de la USL. Potrivit ordinii de zi, consilierii s-au ...

Actualitate / stiri Actualitate169 vizite[ Desteptarea.ro ]

Primarii "rataciti" s-au intors acasa

Luni, 14 Mai 2012, ora 06:02

Primarii "rataciti" s-au intors acasaDin toata averea castigata de PD-L in urma negocierilor cu edilii altor partide nu a mai ramas aproape nimic. In toamna 2010, erau vreo 15 primari liberali care declarau direct sau recunosteau in particular ca au intrat in echipa Puterii.

Erau urmati, in 2011, de alti cinci-sase care bateau palma cu UNPR, incercand, astfel, sa dea impresia ca tradarea e mai mica: nu treceau chiar in tabara dusmanului de moarte, ci intr-un partid nou, progresist, care le oferea alta viziune, alta atitudine. Motivele primarilor care doreau sa paraseasca PNL erau asemanatoare: erau in conflict cu Romeo Stavarache, presedintele organizatiei judetene, acuzand conduita lui autoritara si faptul ca nu erau sprijiniti de acesta, in CJ, la negocierea bugetului. Si mai important, voiau finantare pentru proiectele care se prafuiau in sertarele diverselor ministere. De dragul cetatenilor si cu speranta de a mai obtine un leut pentru reabilitarea drumurilor si scolilor, unii edili s-au dus si la sedintele PD-L. Din nefericire, proiectele lor au ramas tot neeligibile, ba s-au trezit ca nici de la CJ nu mai primesc nimic. Dubla apartenenta nu le-a adus beneficii duble, dimpotriva, i-a plasat in postura de "ai nimanui". Antipatia electoratului fata de Putere, prabusirea democratilor in sondaje si succesul USL a provocat, iarasi, insomnii ideologice. Au inteles, toti, ca vremea PD-L a apus. Trecerea motiunii de cenzura si caderea Guvernului Ungureanu i-a gasit pe listele USL. Acum, spun ca a fost "o ...

Actualitate / stiri Actualitate225 vizite[ Desteptarea.ro ]

USL umple de "traseisti" Consiliul Judetean Bacau: Neculai Olaru si Costica Marcu, fostii sefi ai organizatiilor Bacau ale PDL si PP-DD, si-au dat arama pe fata

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 06:10

USL umple de "traseisti" Consiliul Judetean Bacau: Neculai Olaru si Costica Marcu, fostii sefi ai organizatiilor Bacau ale PDL si PP-DD, si-au dat arama pe fataGandita pe principiul "5 de la PSD, 5 de la PNL", lista de consilieri judeteni cu care USL va ataca alegerile locale din 10 iunie contine mai multe surprize... liberale. Neculai Olaru, fost presedinte al PDL Bacau, respectiv Costica Marcu, fost sef al PP-DD Bacau, figureaza printre propunerile avansate de liberali in lista pe care USL a inregistrat-o deja la Biroul Electoral Judetean (BEJ). Cei doi pozau, in urma cu mai mult timp, in adversari declarati ai "regimului Stavarache".

Aripa liberala din USL pare a miza, decis, pe cartea traseismului politic in ceea ce priveste lista de consilieri judeteni inregistrata pentru locale. Pe lista de candidati USL, liberalii i-au nominalizat pe Neculai Olaru si Costica Marcu (pozitiile 18 si 19). Cei doi au condus organizatiile judetene ale PDL si PP-DD (partidul lui Dan Diaconescu), descoperindu-si vocatia liberala cu putin timp inaintea alegerilor locale. Prin intermediul lui Olaru si Marcu, seful PNL Bacau - Romeo Stavarache - si-a exercitat influenta asupra partidelor conduse in trecut de cei doi liberali... "recenti".

Liberalul din PDL

Neculai Olaru a fost seful organizatiei Bacau a PDL, pana la venirea in partid a gruparii liberale Berca - Banu. In septembrie 2009, din postura de lider al democrat-liberalilor bacauani, Olaru decreta ca sub conducerea lui Stavarache, municipiul Bacau nu mai are nicio perspectiva de dezvoltare.

"Intr-un mandat si jumatate, nu are realizari de niciun fel. Orasul s-a labartat pe axa ...

Actualitate / stiri Actualitate426 vizite[ Desteptarea.ro ]

Candidatii penali ai PDL: La Sascut si Onesti, democrat-liberalii mizeaza pe oameni patati

Luni, 07 Mai 2012, ora 06:04

Candidatii penali ai PDL: La Sascut si Onesti, democrat-liberalii mizeaza pe oameni patatiIn doua dintre cele mai importante localitati din judet, Sascut si Onesti, pedelistii au nominalizat sau sustin candidati la primarie cu mari probleme de dosar.

Cristinel Bostan si Laurentiu Neghina, cei doi candidati "surpriza" sustinuti de PDL, au la activ condamnari penale cu suspendare. Primul pentru ca a agresat un politist, al doilea pentru ca a dat mita in dosarul de coruptie vizand Bacalaureatul de pomina organizat, in vara lui 2010, la Gr. Sc. "Al. Vlahuta" din Podu Turcului. Bostan si Neghina s-au remarcat si printr-o prodigioasa cariera de traseism politic, schimband partidele unul dupa altul in cautarea "Puterii".

Cristinel Bostan si Laurentiu Neghina, candidatii sustinuti de PDL in cursa pentru primariile Sascut si Onesti, se pregatesc sa intre in campania electorala cu dosare burdusite de probleme judiciare. Ambii au suferit condamnari penale cu suspendare, insa au beneficiat - in continuare - de inimoasa sustinere a partidului. In 2008, in plina campanie electorala, Bostan a agresat un politist. Dosarul de ultraj deschis de organele de ancheta s-a finalizat, in mai 2011, cu o condamnare pronuntata de Tribunalul Bacau. Instanta a decis ca pentru fapta comisa, Cristinel Bostan merita 2 ani de inchisoare cu suspendare, cu interzicerea dreptului de a alege si de a fi ales, respectiv dreptul de a ocupa o functie (...) "de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savarsirea infractiunii". Practic, prin natura condamnarii suferite acum un an, ...

Personalitati / PDL345 vizite[ Desteptarea.ro ]

PD-L si PSD se bat pentru "binele" comunei Zemes

Vineri, 09 Martie 2012, ora 06:02

PD-L si PSD se bat pentru "binele" comunei ZemesLiderii PD-L Bacau au sustinut, joi, conferinta de presa saptamanala, devenita deja traditionala. Dintre subiectele aflate pe ordinea de zi, cel mai arzator a fost reabilitarea DJ 117 din Zemes. CJ Bacau cere ca lucrarile sa fie suportate de Guvern, iar PDL, din bugetul judetului.

Drumul judetean 117, Moinesti-Zemes, se afla intr-o stare deplorabila. Ajunsi la capatul rabdarii, locuitorii au blocat circulatia timp de doua zile. Sub presiunea protestelor, consilierii judeteni au tinut, miercuri, o sedinta la Zemes, dar nu au reusit sa ajunga la o solutie. Ieri, la conferinta de presa a PD-L, Silviu Bondor, consiler judetean, a recunoscut cu "nu a fost o sedinta usoara" si ca unii consilieri au vazut abia atunci in ce hal arata DJ 117. Dragos Benea a propus ca Guvernul sa suporte 50 la suta din costuri, iar CJ si CL cate 25 la suta. "Solutia asta are o anumita valoare pe termen lung", insa oamenii vor o solutie rapida, afirma Bondor.

"Noi am propus sa facem o asociere intre CL si CJ pentru repararea acelui drum, care ar costa cam 500.000 de euro, si am fost refuzati, introducand in ecuatie si Guvernul. De fapt, noi ce am vrut? Ce vor cetatenii, o solutie rapida, pentru ca toata lumea stie ca atunci cand intri pe programe guvernamentale e de durata. Sigur, noi l-am crezut pe domnul presedinte Benea ca e greu sa faci ceva in acest an, pe buget. Dar, fratilor, in opt ani, de ce nu s-a facut?" De aceea, au cerut o solutie de avarie: asocierea CJ cu CL Zemes. PD-L sustine ca ...

Personalitati / PDL194 vizite[ Desteptarea.ro ]

Viitorul suna rau pentru societatea de termoficare: Buget de faliment la CET Bacau

Sambata, 31 Martie 2012, ora 07:05

Viitorul suna rau pentru societatea de termoficare: Buget de faliment la CET BacauConsiliul local a aprobat in sedinta de vineri bugetul de venituri si cheltuieli al CET pentru anul in curs.

Cifrele prezentate de reprezentantii societatii de termoficare au generat mai multe discutii in plenul CL. Nicolae Zaharia, consilier local PSD, a anuntat ca demisioneaza din Adunarea Generala a Actionarilor de la CET. Zaharia si-a motivat decizia prin faptul ca retehnologizarea sistemului public de termoficare nu a dat roadele scontate, iar bacauanii sunt, in general, nemultumiti de serviciile societatii. Alesul a aratat ca oficialii CET comunica defectuos masurile luate. "Am fost un sustinator sincer al programului de retehnologizare de la CET. Se pare ca nu toti bacauanii beneficiaza de acest proiect si ca el este un esec. A devenit alarmant felul in care se gestioneaza comunicarea pe chestiunile legate de societatea de termoficare. Nu voi vota bugetul si demisionez din statutul de membru al AGA de la CET", a afirmat Zaharia. El a criticat faptul ca primarul Romeo Stavarache a parasit plenul CL cu putin timp inainte de discutarea bugetului CET pe 2012. "Asta e starea de normalitate pe care ne-o propune Stavarache", a spus alesul PSD.

Dumitru Munteanu, consilier local PDL, a atras atentia ca societatea de termoficare risca sa ramana fara clienti si ca oficialii societatii au bugetat in anii urmatori pierderi de ordinul milioanelor de euro. "As vrea sa atentionez atat CL, cat si conducerea CET ca in ritmul acesta se va ajunge ca societatea sa nu mai aiba ...

Business / stiri Business154 vizite[ Desteptarea.ro ]


Prima   1   2   3   4   Ultima
Cele mai citite stiri
Alunecari de teren la Racaciuni. Peste 40 de persoane au fost evacuate in toiul noptii
Situatie dramatica in satul Gasteni, din comuna Racaciuni. De ieri dupa amiaza pamantul a inceput sa ...
Alunecare de teren in Racaciuni. 27 de persoane au fost evacuate
Luni, in jurul orei 22.30, in plina noapte, 11 familii din Racaciuni, sat Gasteni, au fost nevoite ...
Bacauanii au protestat in centrul orasului, nemultumiti de zelul ANAF si coruptia politicienilor (VIDEO)
Aproximativ doua sute de bacauani au protestat vineri,27 martie, in fata Prefecturii din Bacau. ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook