Articole despre "primari pdl psd bacau"

Rezultatele 1 - 30 din 104 (0.280 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Klaus Iohannis si-a lansat candidatura la prezidentiale in Bacau

Vineri, 22 August 2014, ora 00:59

Klaus Iohannis si-a lansat candidatura la prezidentiale in BacauSala Teatrului de Vara "Radu Beligan" a fost plina, joi seara, cu membri de partid ai PNL, PDL si Fortei Civice, sositi din toate colturile judetului ca sa il intampine pe Klaus Iohannis, candidatul Aliantei Crestin-Liberale la alegerile prezidentiale din noiembrie.

Vizita a fost motivata de lansarea campaniei si in Bacau, actiune primita cu mult entuziasm de cei prezenti. Pe scena au urcat primarii care provin din cele doua principale partide din ACL, precum si co-presedintii ACL Bacau, Tudorita Lungu si Ionel Palar, alaturi de oaspetii din conducerea centrala a ACL: Dan Stefan Motreanu, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, Gheorghe Flutur, secretar general al ACL, Raducu Filipescu, presedintele CJ Calarasi si prim-vicepresedinte al ACL, si altii.

Discursuri au tinut si bacauanii si oaspetii de la Centru: presedintele Tudorita Lungu, senatorul Dragos Luchian, deputatul Viorica Marcu, primarita de la Helegiu, Mihaela Badic, care ca de obicei a avut un discurs consistent si gustat de audienta, primarul de la Comanesti, Viorel Miron, Dan Motreanu sau Gheorghe Flutur.

Printre ideile exprimate s-au numarat cea referitoare la puzderia de candidati care nu sunt considerati adversari de catre ACL, la fuga de o campanie electorala de mahala, "in stilul PSD", la faptul ca si PNL si PDL s-au fript in aliante cu PSD-ul si aceasta este o experienta ce trebuie valorificata acum, "la cele mai importante alegeri de dupa 1990", dupa cum au fost catalogate alegerile din noiembrie ...

Personalitati / Klaus Iohannis115 vizite[ Desteptarea.ro ]

Opozitia a invinuit Puterea de falimentul CET. Thermoenergy se naste sub zodia insolventei!

Sambata, 13 Septembrie 2014, ora 00:59

Opozitia a invinuit Puterea de falimentul CET. Thermoenergy se naste sub zodia insolventei!Atmosfera incinsa, vineri, la sedinta extraordinara a CL Bacau. Proiectul care i-a scos pe alesi din apatie a avut ca obiect infiintarea Thermoenergy Group SA, care va asigura, in locul CET SA furnizarea energiei termice catre bacauani.

Vasile Tescaru, primar interimar, a explicat ca CET Bacau se afla in insolventa si exista riscul de a fi declarata falimentara.

"In acest caz, Primaria Bacau trebuie fie pregatita sa furnizeze energie termica. Ii asigur pe cetatenii Bacaului ca vor primi apa calda si caldura, in aceasta iarna, la acelasi pret ca anul trecut", a declarat el.

Cristi Manolache, consilier PER, a acuzat Executivul de lipsa dialogului: "Cred ca acest punct e foarte important si mi-as fi dorit sa existe o dezbatere si cu liderii partidelor de opozitie." El a mai cerut ca Executivul sa-si asume public gaura de la CET.

Iulian Stoican, viceprimar, s-a referit la datoriile istorice ale CET, preluate odata cu societatea de catre primarie: "Acea datorie cu care CET a inceput activitatea era de doua ori mai mare decat pierderea actuala, iar noi am diminuat-o", a afirmat Stoican, adaugand ca, din pacate, multi ani nu s-a investit in sistem, "dar nu e vina cuiva anume, e o vina colectiva."

Stoican i-a mai reprosat liderului PER ca nu a solicitat o dezbatere inainte de sedinta CL, proiectul fiind pus in discutie de trei zile. Au urmat acuzatii in termeni duri ca "minciuna" si "incompetenta", motiv pentru care Vasile Tescaru a intervenint, cerandu-le sa priveasca ..

Business / stiri Business131 vizite[ Desteptarea.ro ]

Rezultatele finale ale alegerilor in judetul Bacau

Luni, 26 Mai 2014, ora 09:03

Rezultatele finale ale alegerilor in judetul BacauIn judetul Bacau, castigatoare este Alianta PSD-UNPR-PC, care a obtinut 45,87 la suta din voturile alegatorilor.

Urmeaza PNL cu 17,40 la suta, PDL - 7,78 la suta, PMP - 5,92, PPDD - 4,04 la suta, Forta Civica - 2,89 la suta, PRM - 2,49 la suta, PER - 2,35, iar Alianta Agricultorilor - 1,01 la suta.
Celelalte partide au sub 1 la suta.
Un rezultat foarte bun a obtinut Mircea Diaconu, 5,75 la suta, clasandu-se pe locul al V-lea.
Alegerile pentru functia de primar al comunei Luizi Calugara au fost castigate de Florentiu Butacu, candidatul PSD-UNPR-PC, care a obtinut 740 de voturi din 1500 valabil exprimate. Urmatorii clasati sunt candidatii PNL si PMP.

Actualitate / stiri Actualitate262 vizite[ Desteptarea.ro ]

A fost inaugurata Piata Podu Turcului

Marti, 13 Mai 2014, ora 00:59

A fost inaugurata Piata Podu TurculuiPiata Podu Turcului, realizata in cadrul unui parteneriat incheiat de Consiliul Local (CL) si Consiliul Judetean (CJ) Bacau, a fost inaugurata ieri.

La eveniment au participat Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, Ionel Floroiu, vicepresedinte al CJ, Sorin Brasoveanu, secretarul executiv al PSD, Gelu Ciorava, primarul comunei, consilieri si locuitori din Podu Turcului.
"Poate pentru cetatenii municipiului Bacau nu pare un obiectiv important, dar pentru cei de pe Valea Zeletinului este foarte important, a declarat Dragos Benea. Pentru noi nu exista cetateni de rangul I si cetateni de rangul II, de aceea facem astfel de investitii."
Presedintele CJ Bacau a mai precizat ca Piata Podu Turcului va asigura conditiile necesare unui comert civilizat, conditii de care vor beneficia atat locuitorii din sud-estul judetului Bacau, precum si cei ai unor localitati din Vrancea si Vaslui. Unul dintre cei care a militat pentru importanta acestei pietei si a altor obiective din Podu Turcului a fost Petrica Mihaila, consilier judetean PDL.
In ultima intalnire a CJ Bacau, cand a fost aprobata construirea unui pod, el i-a multumit lui Dragos Benea si colegilor din CJ pentru promovarea acestor proiecte in zona, dar dupa sedinta a precizat ca investitiile nu ar trebui asumate politic.
Piata Podu Turcului a costat circa 2.000.000 de lei, suma alocata de CJ, si a presupus construirea unei cladiri de aproape 200 mp, a unei parcari, modernizarea cailor de acces, a spatiilor verzi, racordarea la ..

Actualitate / stiri Actualitate143 vizite[ Desteptarea.ro ]

Alesii se lupta de dragul cetateanului. Razboi pentru afacerile cu deseuri

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 00:59

Alesii se lupta de dragul cetateanului. Razboi pentru afacerile cu deseuriApropierea campaniei electorale i-a scos brusc din letargie pe alesii judetului.

E vorba de imagine, dar si de bani. Subiectul care a incins spiritele in ultima sedinta a CJ Bacau a fost documentatia privind gestionarea instalatiilor de sortare si compostare a deseurilor.

Firma care va raspunde de acestea va fi stabilita prin licitatie, de catre SEAP, in baza cerintelor stabilite de o firma de consultanta.
Prezentata consilierilor, documentatia a starnit o adevarata furtuna, Nicu Sapca, PDL, reusind sa-l enerveze de-a binelea pe Dragos Benea, presedintele CJ Bacau. Democratul s-a declarat nemultumit de faptul ca doua criterii de atribuire au aceeasi greutate (50 la suta), desi nu sunt la fel de importante: oferta cea mai avantajoasa si obligatia de a informa populatia cu privire colectarea selectiva.
"Acest criteriu ar fi trebuit sa fie cerinta obligatorie pentru ca pretul sa ramana determinant", a cerut Sapca, adaugand ca, in final, cetatenii vor suporta costul educarii lor de catre firma respectiva.
Badea Gheorghe si pancartele... Anca Tofan, consultant, i-a explicat cum se stabileste "oferta cea mai avantajoasa", apoi a precizat ca pretul nu va creste: "Comisia Europeana a impus limita inferioara a pragului de suportabilitate.
Cat priveste obligatia de a informa, aceasta este o cerinta prevazuta si in caietul de sarcini", iar Nicu Sapca ar fi stiut daca l-ar fi citit, a sugerat ea. Tofan i-a amintit ca exista o directiva europeana privind colectarea selectiva, ...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Desteptarea.ro ]

Saptamana si inaugurarea. S-a deschis Podul Garleni

Joi, 05 Decembrie 2013, ora 06:23

Dupa opt ani de asteptare, Directia Regionala de Drumuri Publice (DRDP) Iasi a reusit sa reabiliteze Podul Garleni.

Investitia a fost inaugurata ieri, in prezenta directorului Ovidiu Laicu, DRDP Iasi, a presedintelui CJ, Dragos Benea, subprefectului Dorian Pocovnicu, primarului de Buhusi, Ionel Turcea, a directorului Conextrust, Viorel Rusu, si a sefului Politiei Rutiere, Dorin Roman.

Acest pod a fost construit in 1951 - 1953, dar pe vechii piloni, care datau din 1876.

Podul are 45 de metri, a costat 1,83 milioane de lei si a fost realizat in termenul prevazut, desi in primele doua luni nu s-a lucrat din cauza ca Bistrita ajunsese la 2000 mc/ora. "Pe 28 ianuarie am semnat contractul, iar pe 15 martie am inceput lucrarile, dar nivelul Bistritei si al panzei freatice a crescut asa de mult incat efectiv nu s-a putut lucra la pile.
Dupa ce am stabilizat pilele, am recuperat din timp si in patru luni si jumatate am incheiat lucrarea", a explicat Viorel Rusu. De astazi, se va lucra la desfiintarea variantei ocolitoare, apoi inca o saptamana la retragerea organizarii de santier.
A fost "o investitie cu mot" a afirmat Dragos Benea, referindu-se la conflictul PSD-PDL. Presedintele CJ i-a multumit constructorului, iar directorul DRDP Iasi i-a multumit subprefectului si presedintelui CJ ca s-au implicat in obtinerea banilor. De ieri, circulatia a fost deschisa si a fost ridicata restrictia care privea masinile ce depasesc 13 tone.
"E imbucuratoare implicarea Guvernului, a ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Desteptarea.ro ]

Primaria vinde pamantul Bacaului

Vineri, 29 Martie 2013, ora 06:11

Primaria vinde pamantul BacauluiUn proiect controversat a fost pe ordinea de zi la ultima sedinta de Consiliu Local.

Executivul Primariei a propus scoaterea la vanzare a terenurilor proprietate privata a municipiului. Nu toate vor intra insa sub incidenta acestei hotarari.
Este vorba doar de terenurile care fac obiectul contractelor de inchiriere si concesionare, nu sunt revendicate in baza legilor proprietatii, sunt cuprinse in limitele proprietatii private a unor persoane fizice sau juridice si nu depasesc suprafata de 1000 mp, care fac obiectul contractelor de inchiriere sau concesionare, aflate sub cladiri proprietate privata a persoanelor fizice sau juridice, constructii definitive, care au fost ridicate cu respectarea prevederilor legale in vigoare. Exceptie la aceste reguli vor face garajele si copertinele. In urma unor evaluari se va stabili pretul terenurilor, dar acestea se vor vinde la licitatie. Titularii contractelelor de inchiriere si concesionare precum si proprietarii cladirilor vor avea drept de preemtiune. Cumparatorii vor putea chiar sa achite pretul vanzarii pana in 24 de rate lunare, la care se va aplica o dobanda. Propunerea vine in sprijinul cetatenilor care doresc sa achizitioneze terenurile pe care le folosesc si pentru care vor plati impozit, aducand astfel bani la buget, motiveaza viceprimarul Mihai Sustac in expunerea de motive. Nu a fost suficient pentru a-i convinge pe consilierii locali. O parte din ei s-au aratat nemultumiti de faptul ca Primaria a ales tocmai acest ...

Business / stiri Business95 vizite[ Desteptarea.ro ]

Razboi pe sanatatea oamenilor din Corbasca

Luni, 11 Februarie 2013, ora 04:02

Razboi pe sanatatea oamenilor din CorbascaSedinta cu scantei

Intentia Centrului de Investigatii Medicale "Regina Maria" de a investi in aparatura performanta si servicii medicale in comuna Corbasca a iscat un scandal urias presarat cu acuze dure, nervi si amenintari. Lipsa comunicarii intre autoritatile locale si sateni, manipularea acestora, dar si dezinformarea lor au creat o adevarata revolta in sedinta de Consiliu Local al comunei Corbasca, organizata in data de 9 februarie.

Centrul de Investigatii Medicale "Regina Maria" Bacau a cerut spre aprobare de catre Consiliul Local Corbasca inchirierea unui spatiu in comuna cu destinatia "prestari servicii medicale si medicina de familie". Concret, intentia CIM este de a investi sume importante de bani in amenajarea unei locatii, in care sa se ofere consultatii medicale de diferite specialitati, recoltare analize medicale, ecografii etc., pentru cei peste 5.600 de locuitori ai comunei. Adresa inaintata catre primarul din Corbasca a facut obiectul unui proiect de hotarare prin care Consiliul Local urma sa aprobe disponibilizarea in vederea inchirierii a unui spatiu - parte din imobilul cu destinatie "Dispensar medical Corbasca", de 80,95 mp (etajul I), pe o chirie modica de numai 2 lei/mp, pentru o perioada de 10 ani, cu drept de prelungire, conform legislatiei in vigoare.

Si in ianuarie a fost scandal pe aceeasi tema
"Prin manipularea oamenilor si dezinformarea lor", dupa cum a declarat primarul comunei, Vasilica Ciobotaru, acest proiect de hotarare nu a fost ...

Actualitate / stiri Actualitate143 vizite[ Desteptarea.ro ]

Directorii USL, in joc de glezne: PSD si PNL negociaza, la umbra referendumului, cele mai importante deconcentrate

Joi, 12 Iulie 2012, ora 00:59

Directorii USL, in joc de glezne: PSD si PNL negociaza, la umbra referendumului, cele mai importante deconcentrateAcalmia ce pare sa domneasca in administratia bacauana ascunde, de fapt, realitatea unor negocieri la cutite purtate de principalele partide ce alcatuiesc USL.

PSD si PNL isi delimiteaza zonele de influenta, impartindu-si frateste cele mai importante institutii deconcentrate. Penelistul Neculai Olaru e in carti pentru a prelua Oficiul de Cadastru, in timp ce sefia Inspectoratului Scolar Judetean, ceruta insistent in prima faza de PNL, va reveni cel mai probabil social-democratilor. Schimbarile substantiale din deconcentrate sunt pastrate, insa, pentru la toamna, cand USL spera ca va forma guvernul dupa alegerile parlamentare. Sefii institutiilor politienesti si de jandarmerie raman, deocamdata, pe loc.

Social-democratii si liberalii negociaza de zor impartirea celor mai importante institutii deconcentrate din Bacau. La unele dintre acestea, cum este cazul Directiei Silvice, "schimbarea de garda" s-a realizat prin decizie venita direct de la "centru". Astfel, social-democratul Viorel Ghelasa a preluat sefia institutiei, in timp ce fostul director Gheorghe Manaila, vazut ca un apropiat al PDL, a fost "retrogradat" in functia de director tehnic.

Potrivit unor surse din anturajul USL Bacau, negocierile pe pozitiile din deconcentrate urmeaza sa se finalizeze la Bucuresti, dupa ce ele s-au blocat in plan local pe fondul rigiditatii partilor implicate care nu par dispuse la a face prea multe concesii.

Olaru la Cadastru, Sotcan la ISJ

Agentia pentru Protectia ...

Actualitate / stiri Actualitate270 vizite[ Desteptarea.ro ]

Neghina depune sambata juramantul de primar

Marti, 26 Iunie 2012, ora 09:04

Neghina depune sambata juramantul de primarConsiliul Local (CL) Onesti se va constitui la sfarsitul acestei saptamani, prilej cu care Laurentiu Neghina (UNPR) va depune juramantul la preluarea functiei de primar. PSD detine numarul cel mai mare de alesi - 7 la numar. Intre acestia se numara si marele invins al localelor din 10 iunie, Emil Lemnaru. Fost primar al Onestiului timp de 18 ani, Lemnaru se va consola - spun surse politice onestene - cu statutul de consilier local.

Forul deliberativ onestean are o fizionomie aparte dupa localele din 10 iunie. Cu 7 consilieri, PSD domina CL Onesti, la pachet cu PNL, formatiune care numara 4 alesi. In total 11, din cei 19 consilieri prezenti in structura CL. In conditiile in care USL nu s-a constituit la Onesti, este de asteptat ca cele doua formatiuni politice sa alcatuiasca o Opozitie locala la primarul Laurentiu Neghina (UNPR). Candidat din partea "Aliantei pentru Bacau", entitate electorala constituita din PDL si UNPR, Neghina s-a impus net la alegerile din 10 iunie "colectand" 38 la suta din optiunile electoratului onestean. Acesta a "tras" dupa el doar 6 consilieri locali, 4 de la PDL si 2 de la UNPR. Un numar insuficient de alesi pentru a face legea in sanul viitorului CL care este dominat, lejer, de partidele care compun, in plan judetean, USL. Structura consiliului e completata de PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu propulsand in CL 2 consilieri.

Ramane consilier?

Dupa 18 ani petrecuti la varful municipalitatii onestene, Emil Lemnaru se va consola, cel mai ...

Actualitate / primaria166 vizite[ Desteptarea.ro ]

O treime din bacauani nu a votat cu USL. Optiunea lor s-a indreptat spre PP-DD, PDL si PER

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 06:09

O treime din bacauani nu a votat cu USL. Optiunea lor s-a indreptat spre PP-DD, PDL si PER25.000 de alegatori din municipiu si 106.000 la nivel de judet au votat cu PP-DD, PDL si PER

Aproximativ 35 la suta din voturile valabil exprimate la alegerile locale organizate in municipiul Bacau au insemnat un nesperat capital electoral pentru 3 partide aflate, in Opozitie, fata de marele castigator, USL. PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu, PER (Ecologistii) si PDL au adunat, impreuna, 25.000 de voturi (fata de 39.000 pentru USL). Votul politic exercitat pe Consiliul Judetean (CJ) ilustreaza aceeasi stare de fapt. In timp ce USL a adunat 162.000 de voturi (peste 55 la suta din voturile valabil exprimate), cele 3 partide au fost creditate de electorat cu mai bine de 106.000, jumatate dintre acestea - putin peste 54.000 de voturi - fiind contabilizate de PDL.

Marele perdant al localelor, ca reprezentare politica, pare a fi PSD. Social-democratii au platit un pret usturator pentru "reusita" aliantei politice cu Romeo Stavarache. In Consiliul Local (CL) Bacau, PSD are doar 2 alesi (din 23 cati numara forul), in timp ce in CJ social-democratii au 11 consilieri (din 36). Castigatorul localelor este, de departe, PNL partid care si-a asigurat majoritatea simpla in CL Bacau, cu 12 alesi, dar si o prezenta confortabila in CJ, cu 8 consilieri. Liberalii au renascut si in judet, partidul contabilizand 30 de primari (o treime din edilii judetului).

Cu doar 2 consilieri locali, din 23 posibili, si 11 judeteni din 36 posibili, PSD a platit un pret scump pentru mentinerea in ...

Actualitate / Rezultate alegeri locale 2012 Bacau111 vizite[ Desteptarea.ro ]

Bacaul, codas intre orase, la prezenta la referendum!

Joi, 02 August 2012, ora 09:05

Bacaul, codas intre orase, la prezenta la referendum!Rezultatele definitive, anuntate ieri, arata ca Romeo Stavarache, liderul PNL Bacau, iar dupa exemplul lui, si alti primari liberali, nu s-a omorat cu firea ca sa-i aduca la referendum, duminica, pe alegatori. Bacaul are cu 9 procente sub media nationala si este codas intre orasele judetului. Moinestiul si Onestiul au peste 40 la suta, iar Slanic Moldova, 68 la suta.

Biroul Electoral Central a anuntat, ieri, rezultatele finale ale referendumului de duminica. Conform datelor comunicate de acesta, din 18.292.464 de persoane inscrise pe listele permanente, pe 29 iulie s-au prezentat la vot 8.459.053 de alegatori. Adica mai putin de jumatate plus unu, cat era necesar pentru ca referendumul sa fie validat de Curtea Constitutionala a Romaniei. Mai exact, cei care s-au prezentat la urne reprezinta doar 46,24 la suta din numarul total al alegatorilor. Peste 7,4 milioane de persoane au votat pentru demiterea presedintelui Traian Basescu si numai 943.375 au spus "NU". Au existat si 111.842 de voturi nume. In judetul Bacau, din peste 601.395 de alegatori, doar 270.505 si-au exercitat dreptul a decide in privinta intoarcerii presedintelui la Cotroceni. Conform datelor finale, participarea a fost de 44,97 la suta, cu aproape doua procente sub media nationala. Si mai slaba a fost prezenta la urne in municipiul Bacau, unde au votat, duminica, doar 37,02 la suta dintre cetatenii inscrisi pe liste. Cu acest rezultat, Bacaul este ultimul dintre municipiile si orasele din judetul nostru si ...

Personalitati / Romeo Stavarache87 vizite[ Desteptarea.ro ]

S-au schimbat garzile la CET, Art Bacau si Sport Club

Luni, 30 Iulie 2012, ora 09:02

S-au schimbat garzile la CET, Art Bacau si Sport ClubNume noi in structurile de conducere ale societatilor detinute de Primarie

Mai multi fosti consilieri locali, din forurile de conducere apartinand firmelor detinute de municipalitatea bacauana, au fost schimbati. Inlocuitorii provin din PNL, PP-DD, dar si de la PER.

Reunit in sedinta ordinara, Consiliul Local (CL) a operat mai multe modificari in componenta structurilor de conducere din societatile detinute de municipalitate.

Schimbarile au fost dictate de faptul ca unii consilieri si-au pierdut calitatea de alesi locali.

Ion Rotaru, fost consilier local PNL, a fost inlocuit in AGA de la ARTBACAU SRL de catre Stefan Stanciu, ales PNL, in timp ce fostul consilier PSD - Svetlana Zaharia - a fost inlocuita de Elena Cosma, consilier PP-DD.

De schimbari nu a scapat nici Sport Club Bacau SA, unde Lucian Ciubotariu (PNL) a fost inlocuit in AGA de "ecologistul" Cristi Manolache.

Doi fosti consilieri locali PNL au fost inlocuiti in conducerea societatii care se ocupa de administrarea Centrului de Afaceri. Lucian Ciubotariu si Mircea Fechet, ajuns vicepresedinte la Autoritatea Nationala de Reglementare a Achizitiilor Publice, au fost schimbati cu Vasile Tescaru si Laurentiu Novac, ambii de la PNL. Fechet a fost inlocuit si in AGA de la Compania Regionala de Apa Bacau cu Iulian Stoican, in timp ce Dan Jitariu (PP-DD) a fost numit in AGA de la CET SA Bacau.

Irina Florea - ales local PSD - a luat locul lui Nicolae Zaharia in AGA de la CET, in timp ce Maria Enasel ...

Actualitate / primaria215 vizite[ Desteptarea.ro ]

Politicienii ies la atac! De la amenintari la cadouri

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 06:02

Politicienii ies la atac! De la amenintari la cadouriPSD Bacau a adus acuzatii grave unui candidat PDL, afirmand ca acesta a impartit bani cetatenilor, incercand sa le cumpere votul. Social-democratii sustin ca gestul este de natura penala si ca au anuntat deja Parchetul. Primarul PDL arata, insa, ca totul e o minciuna.

Apropierea alegerilor locale aprinde sangele si ascute sabiile, in politica. Prea era apatica aceasta campanie. Cei care sparg gheata sunt social-democratii, care ataca PDL. "Vrem sa tragem un semnal de alarma atat partidelor si candidatilor care nu inteleg ceea ce inseamna o campanie normala, eleganta si in spiritul legii, dar si autoritatilor care au competenta sa solutioneze cat mai urgent tot ceea ce se intampla, aspecte grave, cu latura penala", a declarat Dorian Pocovnicu. Social-democratii au prezentat fotografii cu candidatul PDL la Primaria Tg. Ocna impartind pliante alegatorilor din cartierul Pacuri. In mana edilului, langa un pliant, apare si o bancnota. Alte doua fapte prezentate ziaristilor s-au petrecut in Stanisesti si Horgesti. In primul caz, candidatul PSD a fost amenintat cu moartea, iar la Horgesti, candidatul PDL a utilizat microbuzul scolar pentru a-i aduce pe cetateni la mitingul electoral de duminica.

Probe "de pe site-ul nostru"

Floarea Ivanof, primar al orasului Tg. Ocna si candidat al PDL, afirma ca acuzatiile sunt total mincinoase: "Eu sunt in politica din anul 2000 si nu sunt chiar atat de naiva incat sa dau bani pe strada. Stiu ca sunt vanata, urmarita, asa incat nu as face ...

Personalitati / PSD91 vizite[ Desteptarea.ro ]

Mihai Razvan Ungureanu a lansat candidatii PDL

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 08:02

Mihai Razvan Ungureanu a lansat candidatii PDLFostul premier, Mihai Razvan Ungureanu, a fost prezent ieri la Teatrul de Vara pentru lansarea candidatilor PDL la primariile din judet. Acesta a fost insotit de deputatii PDL, iar maestru de ceremonii a fost senatorul Gabriel Berca, seful PDL Bacau.

Acesta a accentuat ca echipa propusa bacauanilor pentru alegerile din 10 iunie trebuie sa aduca schimbarea in administratie. "Am vazut rezultatele intr-un judet condus de PSD. Trebuie sa facem o schimbare, este o lupta pe care trebuie sa o dam, chiar daca este inegala si de aici trebuie sa incepem, din patria lui Hrebenciuc si orasul lui Stavarache", a spus Berca facand referire si la presiuni din partea USL asupra primarilor PDL. De altfel, edilii in functie si inscrisi din nou in cursa electorala au recunoscut in fata publicului ca si-au pierdut din elan odata cu demiterea Guvernului Ungureanu.

Au luat cuvantul candidatii PDL la Dofteana, Livezi, Targu Ocna si Casin, dar si candidatii la functiile de consilier local si judetean, Liviu Miroseanu, respectiv Petrica Mihaila. Deputatul Mihai Banu s-a aratat increzator in echipa portocalie si a dat chiar si un numar de viitori primari: "cel putin 30 de primari vom avea in urma alegerilor", a fost pronosticul acestuia.

Tot un apel la schimbare a facut si candidatul la Primaria Bacau, Florin Lazar. Vizibil emotionat, acesta si-a citit discursul si a mentionat si cateva puncte din programul sau. "Va solicit votul pentru a face administratie, politici publice si nu politica", a ..

Personalitati / Mihai Razvan Ungureanu310 vizite[ Desteptarea.ro ]

Sforarii pentru ocuparea functiei de "city-manager" al Onestiului

Marti, 28 August 2012, ora 10:36

Sforarii pentru ocuparea functiei de "city-manager" al OnestiuluiLa initiativa noului primar al municipiului de pe Trotus, Laurentiu Neghina (UNPR), Consiliul Local (CL) Onesti a aprobat in sedinta din 11 iulie 2012, la o luna de la alegerile locale, infiintarea postului de administrator public al municipiului. Covarsit de munca presupusa de functia de primar, Neghina are nevoie ca de aer de o mana dreapta care sa-i "semneze hartiile".

In cursa pentru ocuparea functiei s-au inscris 10 persoane, concursul urmand a avea loc pe 5 septembrie, la sediul Primariei Onesti. Intre candidati se numara soferul primarului in exercitiu, un avocat, un director din RAFO, dar si sotia unui preot onestean, prezenta in lista de consilieri cu care Neghina a candidat la localele din iunie.
Functia de administrator public al municipiului Onesti (city-manager) a fost creata la initiativa edilului Laurentiu Neghina, la o luna dupa castigarea alegerilor. In sedinta din din 11 iulie 2012, consilierii onesteni au aprobat un proiect de hotarare vizand infiintarea functiei, titularul acesteia urmand a avea statut de personal contractual, angajat de Primaria Onesti pe perioada derularii mandatului de primar al lui Neghina.

Crearea functiei de administrator public nu s-a facut fara critici, noul edil fiind acuzat ca doreste sa-si "planteze" un apropiat la varful municipalitatii onestene. Unii dintre alesi s-au folosit de cei 18 ani de mandat ai fostului primar Emil Lemnaru (PSD), timp in care Primaria a functionat - bine mersi - fara administrator public.
"Am ...

Business / stiri Business255 vizite[ Desteptarea.ro ]

Bile albe si bile negre in USL: Si-au impartit viceprimarii

Marti, 03 Iulie 2012, ora 06:10

Bile albe si bile negre in USL: Si-au impartit viceprimariiDupa investirea in functie a primarilor si numirea viceprimarilor, echipa care va conduce CJ Bacau timp de patru ani si-a prezentat bilantul.

Exista bile albe si bile negre, in analiza USL. Intre acestea din urma, pierderea a 2-3 consilieri judeteni, a unor comune importante si a municipiului Onesti.

Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, a organizat, ieri, o conferinta de presa in care a prezentat rezultatele USL la alegerile locale. El a fost insotit de vicepresedintii Dumitru Braneanu si Claudiu Nastase, dar si de Lucian Sova, directorul de campanie al USL. Dragos Benea a declarat ca, in judetul Bacau, "Uniunea" a obtinut 55 la suta, cu sase procente peste media media nationala, ceea ce este un motiv de satisfactie. Si alte organizatii judetene stau mai bine decat partidul, a recunoscut presedintele Benea: PP-DD are trei procente peste, iar PER, doua. Doar PD-L Bacau se afla cu 6 la suta mai putin, "dar nu putea sa aiba tpata lumea peste media nationala." Urmare a votului din 10 iunie, PSD are 37 de primari, PNL - 30, PDL - 17, PC - 6, UNPR - 2, iar PER, unul. Viceprimarii au fost impartiti astfel: 39 la PSD, 22 la PNL, 8 la PC. Si la numarul consilierilor locali, tot social-democratii sunt primii, cu 440 de alesi, urmati de liberali, cu 304, si conservatori, cu 84. Doar in patru comune - Filipeni, Sascut, Parjol si Letea Veche - nu au fost investiti primarii si constituite CL. Lucrurile se vor finaliza in aceasta saptamana, dar nu vor exista modificari semnificative. ..

Actualitate / stiri Actualitate108 vizite[ Desteptarea.ro ]

Noul Consiliu Local a fost validat: Au jurat pentru binele bacauanilor

Marti, 19 Iunie 2012, ora 06:09

Noul Consiliu Local a fost validat: Au jurat pentru binele bacauanilorS-a constituit Consiliul Local Bacau pentru mandatul 2012-2016. Consilierii s-au reunit luni in prima sedinta din acest mandat, au primit validarile si au depus juramantul in prezenta prefectului Claudiu Serban. In urmatorii patru ani acestia vor hotari ce investitii se vor face in orasul Bacau. Majoritatea in CL o detine USL, cu 14 consilieri la numar (12 de la PNL, 2 de la PSD).

Prima sedinta a Consiliului Local din mandatul 2012-2016 s-a consumat luni, 18 iunie. Cei 23 de consilieri locali alesi in urma scrutinului din 10 iunie au primit validarile direct de la presedintele Biroului Electoral Municipal Bacau care a dat citire procesului verbal de constatare a rezultatelor alegerilor. "Prima formatiune clasata a fost USL cu 39.081 de voturi, urmata de PP-DD cu 9.169 de voturi, PDL cu 8.708 voturi si PER cu 7.950 de voturi. Aceste formatiuni sunt cele care au trecut pragul electoral si vor forma Consiliul Local. Au fost atribuite 14 mandate si cate trei mandate celorlalte formatiuni", a explicat jud.Simona Panfil, presedinte BEM Bacau. Fiecare dintre consilieri a primit ulterior certificatul de validare a alegerilor.

Sedinta a fost prezidata de prefectul Claudiu Serban si a fost condusa, in prima ei parte, de decanul de varsta al consilierilor locali, respectiv consilierul local PP-DD Elena Cosma. Aceasta a fost secondata de cei mai tineri dintre consilierii locali, respectiv Laurentiu Novac si Stefan Stanciu, ambii de la USL. Potrivit ordinii de zi, consilierii s-au ...

Actualitate / stiri Actualitate158 vizite[ Desteptarea.ro ]

Primarii "rataciti" s-au intors acasa

Luni, 14 Mai 2012, ora 06:02

Primarii "rataciti" s-au intors acasaDin toata averea castigata de PD-L in urma negocierilor cu edilii altor partide nu a mai ramas aproape nimic. In toamna 2010, erau vreo 15 primari liberali care declarau direct sau recunosteau in particular ca au intrat in echipa Puterii.

Erau urmati, in 2011, de alti cinci-sase care bateau palma cu UNPR, incercand, astfel, sa dea impresia ca tradarea e mai mica: nu treceau chiar in tabara dusmanului de moarte, ci intr-un partid nou, progresist, care le oferea alta viziune, alta atitudine. Motivele primarilor care doreau sa paraseasca PNL erau asemanatoare: erau in conflict cu Romeo Stavarache, presedintele organizatiei judetene, acuzand conduita lui autoritara si faptul ca nu erau sprijiniti de acesta, in CJ, la negocierea bugetului. Si mai important, voiau finantare pentru proiectele care se prafuiau in sertarele diverselor ministere. De dragul cetatenilor si cu speranta de a mai obtine un leut pentru reabilitarea drumurilor si scolilor, unii edili s-au dus si la sedintele PD-L. Din nefericire, proiectele lor au ramas tot neeligibile, ba s-au trezit ca nici de la CJ nu mai primesc nimic. Dubla apartenenta nu le-a adus beneficii duble, dimpotriva, i-a plasat in postura de "ai nimanui". Antipatia electoratului fata de Putere, prabusirea democratilor in sondaje si succesul USL a provocat, iarasi, insomnii ideologice. Au inteles, toti, ca vremea PD-L a apus. Trecerea motiunii de cenzura si caderea Guvernului Ungureanu i-a gasit pe listele USL. Acum, spun ca a fost "o ...

Actualitate / stiri Actualitate220 vizite[ Desteptarea.ro ]

USL umple de "traseisti" Consiliul Judetean Bacau: Neculai Olaru si Costica Marcu, fostii sefi ai organizatiilor Bacau ale PDL si PP-DD, si-au dat arama pe fata

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 06:10

USL umple de "traseisti" Consiliul Judetean Bacau: Neculai Olaru si Costica Marcu, fostii sefi ai organizatiilor Bacau ale PDL si PP-DD, si-au dat arama pe fataGandita pe principiul "5 de la PSD, 5 de la PNL", lista de consilieri judeteni cu care USL va ataca alegerile locale din 10 iunie contine mai multe surprize... liberale. Neculai Olaru, fost presedinte al PDL Bacau, respectiv Costica Marcu, fost sef al PP-DD Bacau, figureaza printre propunerile avansate de liberali in lista pe care USL a inregistrat-o deja la Biroul Electoral Judetean (BEJ). Cei doi pozau, in urma cu mai mult timp, in adversari declarati ai "regimului Stavarache".

Aripa liberala din USL pare a miza, decis, pe cartea traseismului politic in ceea ce priveste lista de consilieri judeteni inregistrata pentru locale. Pe lista de candidati USL, liberalii i-au nominalizat pe Neculai Olaru si Costica Marcu (pozitiile 18 si 19). Cei doi au condus organizatiile judetene ale PDL si PP-DD (partidul lui Dan Diaconescu), descoperindu-si vocatia liberala cu putin timp inaintea alegerilor locale. Prin intermediul lui Olaru si Marcu, seful PNL Bacau - Romeo Stavarache - si-a exercitat influenta asupra partidelor conduse in trecut de cei doi liberali... "recenti".

Liberalul din PDL

Neculai Olaru a fost seful organizatiei Bacau a PDL, pana la venirea in partid a gruparii liberale Berca - Banu. In septembrie 2009, din postura de lider al democrat-liberalilor bacauani, Olaru decreta ca sub conducerea lui Stavarache, municipiul Bacau nu mai are nicio perspectiva de dezvoltare.

"Intr-un mandat si jumatate, nu are realizari de niciun fel. Orasul s-a labartat pe axa ...

Actualitate / stiri Actualitate404 vizite[ Desteptarea.ro ]

Candidatii penali ai PDL: La Sascut si Onesti, democrat-liberalii mizeaza pe oameni patati

Luni, 07 Mai 2012, ora 06:04

Candidatii penali ai PDL: La Sascut si Onesti, democrat-liberalii mizeaza pe oameni patatiIn doua dintre cele mai importante localitati din judet, Sascut si Onesti, pedelistii au nominalizat sau sustin candidati la primarie cu mari probleme de dosar.

Cristinel Bostan si Laurentiu Neghina, cei doi candidati "surpriza" sustinuti de PDL, au la activ condamnari penale cu suspendare. Primul pentru ca a agresat un politist, al doilea pentru ca a dat mita in dosarul de coruptie vizand Bacalaureatul de pomina organizat, in vara lui 2010, la Gr. Sc. "Al. Vlahuta" din Podu Turcului. Bostan si Neghina s-au remarcat si printr-o prodigioasa cariera de traseism politic, schimband partidele unul dupa altul in cautarea "Puterii".

Cristinel Bostan si Laurentiu Neghina, candidatii sustinuti de PDL in cursa pentru primariile Sascut si Onesti, se pregatesc sa intre in campania electorala cu dosare burdusite de probleme judiciare. Ambii au suferit condamnari penale cu suspendare, insa au beneficiat - in continuare - de inimoasa sustinere a partidului. In 2008, in plina campanie electorala, Bostan a agresat un politist. Dosarul de ultraj deschis de organele de ancheta s-a finalizat, in mai 2011, cu o condamnare pronuntata de Tribunalul Bacau. Instanta a decis ca pentru fapta comisa, Cristinel Bostan merita 2 ani de inchisoare cu suspendare, cu interzicerea dreptului de a alege si de a fi ales, respectiv dreptul de a ocupa o functie (...) "de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savarsirea infractiunii". Practic, prin natura condamnarii suferite acum un an, ...

Personalitati / PDL297 vizite[ Desteptarea.ro ]

PD-L si PSD se bat pentru "binele" comunei Zemes

Vineri, 09 Martie 2012, ora 06:02

PD-L si PSD se bat pentru "binele" comunei ZemesLiderii PD-L Bacau au sustinut, joi, conferinta de presa saptamanala, devenita deja traditionala. Dintre subiectele aflate pe ordinea de zi, cel mai arzator a fost reabilitarea DJ 117 din Zemes. CJ Bacau cere ca lucrarile sa fie suportate de Guvern, iar PDL, din bugetul judetului.

Drumul judetean 117, Moinesti-Zemes, se afla intr-o stare deplorabila. Ajunsi la capatul rabdarii, locuitorii au blocat circulatia timp de doua zile. Sub presiunea protestelor, consilierii judeteni au tinut, miercuri, o sedinta la Zemes, dar nu au reusit sa ajunga la o solutie. Ieri, la conferinta de presa a PD-L, Silviu Bondor, consiler judetean, a recunoscut cu "nu a fost o sedinta usoara" si ca unii consilieri au vazut abia atunci in ce hal arata DJ 117. Dragos Benea a propus ca Guvernul sa suporte 50 la suta din costuri, iar CJ si CL cate 25 la suta. "Solutia asta are o anumita valoare pe termen lung", insa oamenii vor o solutie rapida, afirma Bondor.

"Noi am propus sa facem o asociere intre CL si CJ pentru repararea acelui drum, care ar costa cam 500.000 de euro, si am fost refuzati, introducand in ecuatie si Guvernul. De fapt, noi ce am vrut? Ce vor cetatenii, o solutie rapida, pentru ca toata lumea stie ca atunci cand intri pe programe guvernamentale e de durata. Sigur, noi l-am crezut pe domnul presedinte Benea ca e greu sa faci ceva in acest an, pe buget. Dar, fratilor, in opt ani, de ce nu s-a facut?" De aceea, au cerut o solutie de avarie: asocierea CJ cu CL Zemes. PD-L sustine ca ...

Personalitati / PDL191 vizite[ Desteptarea.ro ]

Viitorul suna rau pentru societatea de termoficare: Buget de faliment la CET Bacau

Sambata, 31 Martie 2012, ora 07:05

Viitorul suna rau pentru societatea de termoficare: Buget de faliment la CET BacauConsiliul local a aprobat in sedinta de vineri bugetul de venituri si cheltuieli al CET pentru anul in curs.

Cifrele prezentate de reprezentantii societatii de termoficare au generat mai multe discutii in plenul CL. Nicolae Zaharia, consilier local PSD, a anuntat ca demisioneaza din Adunarea Generala a Actionarilor de la CET. Zaharia si-a motivat decizia prin faptul ca retehnologizarea sistemului public de termoficare nu a dat roadele scontate, iar bacauanii sunt, in general, nemultumiti de serviciile societatii. Alesul a aratat ca oficialii CET comunica defectuos masurile luate. "Am fost un sustinator sincer al programului de retehnologizare de la CET. Se pare ca nu toti bacauanii beneficiaza de acest proiect si ca el este un esec. A devenit alarmant felul in care se gestioneaza comunicarea pe chestiunile legate de societatea de termoficare. Nu voi vota bugetul si demisionez din statutul de membru al AGA de la CET", a afirmat Zaharia. El a criticat faptul ca primarul Romeo Stavarache a parasit plenul CL cu putin timp inainte de discutarea bugetului CET pe 2012. "Asta e starea de normalitate pe care ne-o propune Stavarache", a spus alesul PSD.

Dumitru Munteanu, consilier local PDL, a atras atentia ca societatea de termoficare risca sa ramana fara clienti si ca oficialii societatii au bugetat in anii urmatori pierderi de ordinul milioanelor de euro. "As vrea sa atentionez atat CL, cat si conducerea CET ca in ritmul acesta se va ajunge ca societatea sa nu mai aiba ...

Business / stiri Business150 vizite[ Desteptarea.ro ]

S-a decis ordinea candidatilor pe liste

Vineri, 11 Mai 2012, ora 08:01

S-a decis ordinea candidatilor pe listeBiroul Electoral de Circumscriptie al Judetului Bacau a efectuat tragerea la sorti a partidelor parlamentare si neparlamentare care au inregistrat candidati pentru Consiliul Judetean (CJ) si pentru consiliile locale. Partidele parlamentare au fost trase la sorti de catre Ciprian Timiras, presedintele BEJ Bacau.

Pentru partidele neparlamentare si candidatii independenti, tragerea la sorti pentru functiile de primar si consilier local s-a facut in fiecare dintre cele 93 de circumscriptii locale din judet. Numai pentru CJ, tragerea la sorti s-a efectuat la BEJ. Primele pe buletinele de vot vor fi inscrise partidele parlamentare, in urmatoarea ordine: PC, PNL, PSD, UNPR, UDMR, PDL. In comunele in care PC nu are candidat separat, participand la alegeri ca membru al Uniunii Social Liberale (USL), aceasta va fi prima pe lista, gratie locului castigat de PC.

Urmatoarele vor fi partidele neparlamentare: Uniunea Nationala a Comunitatilor de Rromi (UNCR), PP-Dan Diaconescu, Partidul Ecologist Roman (PER), Partidul "Totul pentru tara", Partidul Alianta Socialista (PAS), Pro Demo, Partidul Verde (PV), Partidul Poporului-Legea Cojocaru (PP-LC), PRM. Ordinea nu se poate modifica, dar numarul locului, da. De exemplu, Partidul "Totul pentru tara" nu are candidat la functia de presedinte al CJ, deci nu va aparea pe acel buletin. Candidatii la presedintia CJ Bacau vor fi inscrisi in urmatoarea ordine: Dragos Benea (USL), Ovidiu Budeanu (UNPR), Adrian Solomon (UDMR), Constantin Scripat ...

Actualitate / stiri Actualitate784 vizite[ Desteptarea.ro ]

O sedinta furtunoasa: Consiliul Judetean, asediat de primarii PDL

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 07:08

O sedinta furtunoasa: Consiliul Judetean, asediat de primarii PDLSedinta CJ, de ieri, a fost una furtunoasa. Cauza a fost hotararea privind repartizarea bugetului pe comune si orase. Primarii PDL, care au primit sume derizorii, au facut scandal, iar consilierii PDL i-au chemat la sedinta, ca sa protesteze impreuna. Ieri, in loc de o strategie, circulau prin sala vreo trei. Pana la urma, PDL a parasit sedinta, iar USL a batut din palme: a aprobat hotararea fara nicio modificare.

Prima sedinta din acest an a CJ Bacau a fost una iesita din tipare. Primarii democrat-liberali, insotiti de consilierii locali si de cetateni ai comunelor pe care le administreaza, au asediat Palatul Administrativ cu o ora inainte de sedinta. Aproape 200 de persoane au ocupat holul de la etaj. Venisera sa protesteze impotriva modului in care CJ Bacau a impartit bugetul pe 2012. Au intrat in sala doar edilii. Constantin Scripat, prefectul judetului, a cerut permisiunea de a pleda pentru comunele carora le-au fost repartizate sume derizorii: "Din fasa s-au iscat multe nemultumiri motivat de felul in care s-a facut repartitia. Vreau sa va vorbesc in numele a opt primari si a comunelor care au primit cele mai mici sume, mai exact 300 de milioane de lei vechi." E vorba Berzunti, Bogdanesti, Buhoci, Casin, Podu Turcului, Sascut, Saucesti si Beresti Bistrita. "Acesti opt primari reprezinta o populatie de 40.000 de locuitori, in totalitate din zona rurala", a mai afirmat prefectul. Dar in sala nu erau doar 8 primari, ci vreo 20. Intre acestia, edilii din Ardeoani, Gura ...

Actualitate / stiri Actualitate242 vizite[ Desteptarea.ro ]

In asteptarea formarii "Aliantei pentru Bacau", prefectul Scripat, propus de PDL la presedintia Consiliului Judetean

Luni, 26 Martie 2012, ora 06:03

In asteptarea formarii "Aliantei pentru Bacau", prefectul Scripat, propus de PDL la presedintia Consiliului JudeteanDemocrat-liberalii bacauani si-au stabilit o parte din candidatii cu care vor ataca alegerile locale. Printre acestia se numara prefectul Constantin Scripat, sustinut de PDL in cursa pentru presedintia Consiliului Judetean (CJ) Bacau.

Deputatul Valerian Vreme a dezvaluit in cadrul unei conferinte de presa ca cercetarile sociologice au aratat ca actualul prefect se bucura de o buna imagine in judet, multumita activitatii administrative derulate in ultimii ani. Abordat de jurnalistii Desteptarii, Scripat s-a declarat onorat de propunerea pedelistilor, lasand de inteles ca in perioada urmatoare va reflecta asupra acesteia.

PDL Bacau il sustine pe Constantin Scripat in cursa pentru sefia CJ Bacau. Anuntul a fost facut duminica, de parlamentarul Valerian Vreme, in cadrul unei conferinte de presa. Fostul ministru al Comunicatiilor a aratat ca actualul prefect se bucura de o imagine excelenta in judet, gratie activitatii administrative desfasurate in ultimii ani.

"La consiliul judetean organizatia il sustine la presedintie pe actualul prefect, Constantin Scripat. Sunt cateva impedimente legate de procedura, dar exista o ampla sustinere in interiorul PDL pentru candidatura prefectului la presedintia CJ. Activitatea lui Scripat pe linie administrativa l-a impus. Exista o simpatie din partea bacauanilor pentru prefectul judetului, o recunoastere a activitatii lui. Este o persoana apropiata de oameni si de problemele reale ale comunitatilor din judet. Cand Scripat te intreaba ...

Actualitate / stiri Actualitate232 vizite[ Desteptarea.ro ]

Ieri se scuipau, astazi se pupa: Alianta Berca-Scripat-Stavarache a inceput campania electorala

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 06:10

Ieri se scuipau, astazi se pupa: Alianta Berca-Scripat-Stavarache a inceput campania electoralaCateva milioane de lei ar urma sa fie investite in perioada urmatoare in municipiul Bacau. Banii vin de la Uniunea Europeana pentru infrastructura din municipiu, locuri de agrement si pe componenta sociala.

Semnarea contractelor s-a facut in prezenta Ministrului Dezvoltarii si in mod surprinzator a Ministrului Administratiei si Internelor (MAI), Gabriel Berca. Dupa ce, nu cu mult timp in urma, Berca tuna si fulgera impotriva actualului primar, acum au stat la aceeasi masa si chiar s-au complimentat, semn ca totul se iarta si se uita inainte de campania electorala. Cu doua saptamani inainte de startul campaniei, Berca a anuntat ca fostul prefect al Bacaului, Constantin Scripat, va fi urmatorul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Bacau. Seful MAI se va ocupa de organizarea alegerilor locale, programate pentru 10 iunie.

In acest an ar putea demara mai multe investitii de mare anvergura in municipiu. La semnarea contractelor a participat ministrul Dezvoltarii, Cristian Petrescu. Acesta nu a venit insa singur de la Bucuresti, ci de brat cu Gabriel Berca, ministrul Administratiei si Internelor. Berca s-a intretinut prieteneste cu primarul Romeo Stavarache, dupa ce nu mai departe de inceputul acestui an, cand s-au negociat alocarile de la Consiliul Judetean, il numea un "om fara cuvant". "Primarii care au venit la noi, din PNL, nu se vor mai intoarce langa acest om fara cuvant. Rar mi-a fost dat sa vad un astfel de om", declara pe 3 februarie 2012 Gabriel Berca, cu ...

Personalitati / Gabriel Berca239 vizite[ Desteptarea.ro ]

Consiliul Local, marcat de incertitudini politice

Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 00:59

Consiliul Local, marcat de incertitudini politiceUltima sedinta ordinara inainte de startul campaniei electorale

Ultima sedinta ordinara a CL Bacau dinaintea campaniei electorale s-a dovedit a fi o insiruire de mici pomeni electorale, presarata cu nelipsitele proiecte privind aprobarea unor planuri urbanistice zonale. Vizibil apasati de miza electorala a saptamanilor ce vor urma, dar si de brusca schimbare de directie a primarului Stavarache - care pare sa fi dat USL pe PDL - consilierii social-democrati pareau mai curand resemnati. Ai nimanui.

In tabara pedelista, ecoul evenimentului derulat joi la Centrul de Afaceri - cand in prezenta ministrului Dezvoltarii, Gabriel Berca si Romeo Stavarache au schimbat mai multe amabilitati - a avut efectul scontat. Cei 4 alesi PDL prezenti la sedinta au votat pe banda rulanta proiectele de hotarare. Altadata, guri de tun pedeliste precum alesii Gabriel Axinte sau Dumitru Munteanu criticau extrem de vocal derapajele administratiei Stavarache. Vineri, ele au tacut si exista sansa ca, cel putin din punct de vedere politic, ele sa taca pentru o buna bucata de timp de-acum incolo.

Singurele proiecte de hotarare care au suscitat mici interventii au vizat scoaterea la inchiriere a 8 spatii comerciale, situate pe Insula de Agrement, dar si aprobarea unui PUZ pentru construirea unui nou supermagazin in municipiul Bacau.

Intr-un gest devenit traditie, primarul Romeo Stavarache a parasit sedinta CL, dupa primirea unui telefon. El a fost urmat, la scurt timp, de consilierul PSD Irina ...

Actualitate / consiliul88 vizite[ Desteptarea.ro ]

Bacaul are un nou PUG

Sambata, 14 Aprilie 2012, ora 00:59

Bacaul are un nou PUGCu o intarziere de aproape 2 ani, municipiul Bacau are un nou Plan Urbanistic General. Acesta a fost aprobat in cadrul ultimei sedinte a Consiliului Local.

Dupa o asteptare de aproape 2 ani, timp in care urbanismul Bacaului a facut obiectul unor ingerinte politice strigatoare la cer, municipiul de resedinta are un nou PUG. Noul Plan Urbanistic a fost aprobat la ultima sedinta a Consiliului Local, nu fara unele critici exprimate de alesii locali.

Nicolae Zaharia, ales local din partea PSD, a declarat ca se abtine de la vot, intrucat PUG-ul nu reflecta o viziune clara in dezvoltarea municipiului Bacau. "Din punctul meu de vedere PUG-ul nu are o viziune pentru dezvoltarea Bacaului. Am observat o lipsa de transparenta pe acest subiect, in discutiile care au fost pe marginea elaborarii PUG-ului. Imi rezerv dreptul de a ma abtine la vot", a afirmat Zaharia.

Dumitru Munteanu, ales local din partea PDL a solicitat sefilor municipalitatii sa revada sistematizarea cartierului Serbanesti. Consilierul a solicitat ca Primaria sa initieze elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal aferent cartierului.

Consilierul local PNL Ilie Birzu a venit cu propunerea ca planurile urbanistice zonale aprobate in baza noului PUG, dar care nu obtin autorizatie de construire in termen de 18 luni de la data emiterii lor, sa fie anulate. Amendamentul lui Birzu a fost aprobat de CL Bacau (terenurile pentru care se obtin PUZ-uri revin la functionalitatea lor initiala, daca in termen de 18 luni, in baza ...

Actualitate / stiri Actualitate287 vizite[ Desteptarea.ro ]

Edilii PSD vor avea bani de investitii

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 07:09

Premii de fidelitate de la buget!

Consilierii judeteni vor dezbate, astazi, repartizarea pe comune a sumelor defalcate din TVA, destinate reabilitarii drumurilor, si a celor destinate cofinantarii unor proiecte. E greu, daca nu imposibil, sa descoperi cazurile in care au fost respectate criteriile privind suprafata si populatia comunei. Cele mai multe dintre unitatile teritorial-administrative care vor primi peste 600.000 lei, daca proiectul va fi votat de consilieri asa cum a fost elaborat, sunt cele care au primari PSD.

Conform anexei proiectului de hotarare, vor primi 607 - 608 mii lei comunele Beresti Tazlau, Balcani, Barsanesti, Caiuti, Margineni, Valea Seaca, Ungureni, Tg. Trotus, Palanca. Vor beneficia de 650.000 lei, cea mai mare suma alocata unei primarii, edilii (inca) liberali din Magiresti, Letea Veche si Racaciuni. Sume mari au fost prevazute si pentru alte comune cu primari social-democrati: Strugari - 598 mii lei, Secuieni - 588, Gaiceana sI Sanduleni - 560, Asau, Sanduleni si Racova - 550, Buciumi, Cotofanesti, Huruiesti, M. Casin - 530. Unele dintre acestea fie au datorii uriase catre constructori, fie au investitii demarate si abandonate de constructori din cauza lipsei fondurilor. Se repeta povestea din 2011, cand unele comune mari au fost sanctionate din cauza ca au primari PDL. De exemplu, Dofteana, care are peste 10.000 de locuitori, va primi 508 mii lei, iar Buciumi, comuna cu 3.300 de locuitori, 530 mii lei. Si comuna Poduri, cu 8.000 de ...

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Desteptarea.ro ]


Prima   1   2   3   4   Ultima