Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.407 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Cinci primari arestati intr-un an

Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 00:59

Cinci primari arestati intr-un anDaca s-ar realiza un top al administratiei pentru activitatea din 2014, judetul Bacau ar fi printre fruntasi la categoria "Asa nu". Cauza ar fi primarii care, pentru trei sau mai multe luni, nu si-au mai putut indeplini atributiile fiind cercetati, retinuti, apoi suspendati sau demisionari.

Primul care si-a dat demisia a fost Aurel Varga, primarul comunei Luizi Calugara, care era arestat preventiv din decembrie 2013. In ianuarie 2014, arestul a fost prelungit cu inca 30 de zile, iar Varga si-a dat demisia din functie. Edilul era acuzat de instigare la abuz in serviciu, abuz in serviciu, instigare la fals intelectual si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata. Concret, pe vremea cand era consilier local, Varga i-ar fi instigat pe primarul de atunci, pe directorul scolii si pe unii alesi locali sa incheie contracte cu doua firme de constructii la preturi supraevaluate si fara sa respecte legislatia privind achizitiile publice. Contractele vizau construirea unui teren de sport, a unui teren de tenis si reabilitarea scolii. Prejudiciul adus bugetului comunei, de circa 750.000 de lei, a fost acoperit in mare parte de edil, care si-a vandut casa. Odata cu europarlamentarele din mai, la Luizi Calugara au avut loc si alegeri pentru functia de primar.

A inventat arierate...

Si Ionel Turcan, primarul comunei Horgesti, a renuntat la functie in 2014. El era cercertat de parchet sub acuzatia de abuz in serviciu, fals intelectual si instigare la fals material in ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Desteptarea.ro ]

Galceava pe tema pastrarii actiunilor Rafo pe piata de capital

Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 00:59

Galceava pe tema pastrarii actiunilor Rafo pe piata de capitalDirectia Emitenti, Monitorizare Tranzactii si Abuz de Piata (DEMTAP) a Autoritatii de Supraveghere Financiara a atras atentia Consiliului de Administratie al societatii Rafo, din Onesti, ca inscriere ca punct distinct (punctul nr. 3) pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor, din 18 februarie, a "aprobarii neefectuarii demersurilor legale pentru admiterea la tranzactionare a actiunilor companiei pe o piata reglementata" este o incalcare a Legii 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al actiunilor care se tranzactioneaza pe Piata Rasdaq. Piata Rasdaq urmeaza a fi desfiintata, iar Legea cere tuturor emitentilor de actiuni pe aceasta sa aleaga, pana la sfarsitul lunii februarie, unde vor cota in continuare actiunile lor.

Conform articolului 2 al Legii, consiliile de administratie trebuie sa convoace adunarile generale ale actionarilor, pentru a se decide demersuri de admitere la tranzactionare fie pe o piata reglementata, fie intr-un sistem alternativ de tranzactionare. "Consiliul de Administratie - sustine directorul DEMTAP, Ciprian Copariu - nu poate propune ca subiect pe ordinea de zi a AGA retragerea de la tranzactionare a actiunilor emitentului".

In replica, directorul general al Rafo, Miroslav Dermendjiev, sutine ca singura obligatie instituita de legiuitor cade in sarcina Consiliului de Administratie, pentru convocarea adunarii generale care sa analizeze noile modalitati de tranzactionare a actiunilor, iar aceasta va face obiectul ...

Business / stiri Business9 vizite[ Desteptarea.ro ]

Handbal masculin/ Ligii Nationale: Din nou la treaba!

Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 00:59

Handbal masculin/ Ligii Nationale: Din nou la treaba!Stiinta Municipal Dedeman Bacau - Dunarea Calarasi (azi, ora 18.30, Sala Sporturilor/ Digisport)

Dupa aproximativ o luna si jumatate de pauza, campionatul Ligii Nationale de handbal masculin se repune in miscare. Reluarea competitiei o gaseste pe Stiinta Municipal Dedeman acasa, unde va primi replica Dunarii Calarasi, in deschiderea etapei a 16-a. Si o gaseste tot cu Mateo Garralda pe banca. Si tot cu Tin Tokic in lot.

In aceasta perioada de pauza, vice-campioana s-a miscat putin. Si ca numar de meciuri (un singur amical, cu penultima clasata, CSU Suceava, castigat gratie unei reprize suplimentare), dar si ca mutari pe piata transferurilor: a venit Nelu Stan, de la HC Vaslui si a plecat Alex Tarita, la CSM Ploiesti.

Conducerea studentilor incearca inca o mutare, prin aducerea unui inter stanga liber de contract, dar e improbabil ca lucrurile sa se definitiveze pana la jocul din aceasta seara. In tur, meciul cu Dunarea Calarasi a fost unul din putinele (daca nu cumva singurul), care a adus Stiintei, victorioasa cu 28-26, elogii pe linie. In rest, insa, n-a fost loc decat pentru dureri de cap. Si in campionat, si in Cupa Romaniei, si in EHF. Pentru a mai indulci pilula, conducerea Stiintei MD a anuntat ca va relua, incepand de astazi, seria tombolelor cu premii pentru suporteri, castigatorii echipamentului de joc si ai celor doua fanioane urmand sa fie decisi in pauza meciului.

Programul celorlalte meciuri (miercuri, 28 ianuarie): CSM Bucuresti - Dinamo, Poli ...

Sport / stiri Sport5 vizite[ Desteptarea.ro ]

Actualitatea sau inactualitatea lui Alecsandri

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 23:59

Actualitatea sau inactualitatea lui AlecsandriPROMO

La Universitatea "Vasile Alecsandri" Bacau s-a desfasurat o interesanta si consistenta manifestare, de la inceput cu accente polemice, insa bazate pe argumente, asezata, de organizatori, sub auspiciile unor dialoguri academice.

De la inceput, amfitrionul, lector univ. dr. Adrian Jicu, a deschis "Dosarul Alecsandri", cu invitatia adresata publicului select cat si celor desemnati sa-si expuna opiniile asupra incitantei teme: "Inactualitatea lui Vasile Alecsandri?" Tocmai semnul de intrebare a fost cel care a declansat un adevarat turnir, purtat sub auspiciile elegantei academice, din care nu au lipsit insa informatiile, unele inedite, altele care tin de retorica verbala.

A fost, de la inceput si pana la final, o pledoarie pentru actualitatea poetului, prozatorului, dramaturgului, omului politic, diplomatului si, la libera alegere, viata lui Vasile Alecsandri, nefiind ocolit niciun detaliu din biografia celui care face parte din galeria personalitatilor marcante ale secolului XIX.

Vorbim, dar Poetul nu are Casa Memoriala in Bacau

Prof.univ.dr. Radu Ababei, viceprimar al Bacaului, a vorbit despre grija autoritatilor locale fata de memoria poetului nascut in Bacau. "Ramane nerezolvata problema *Casei Alecsandri*, o adevarata epopee, ce pare fara sfarsit, insa, speram, ca intr-un timp, e adevarat, de neprecizat acum cu exactitate, sa putem avea o veste buna." Curajoasa afirmatie, mai ales ca, dupa cate stim, Primaria a renuntat la dreptul de preemtiune, iar prin oras ...

Life Show / stiri Life Show1 vizite[ Desteptarea.ro ]

Sanse de suplimentare a veniturilor pentru profesori

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 23:59

Sanse de suplimentare a veniturilor pentru profesoriDesteptarea in format PDF

Toate articolele si anunturile
pentru 5 euro/luna.

Ministerul Educatiei a publicat, in Monitorul Oficial, metodologia si criteriile privind acordarea gradatiei de merit profesorilor, sesiunea 2015. Gradatia de merit se atribuie pe o perioada de 5 ani, incepand cu data de 1 septembrie. Ca o noutate, prin acest ordin, vor primi aceasta distinctie si cei care lucreaza in sistemul de invatamant ca personal auxiliar.

La concursul pentru acordarea gradatiei de merit poate participa personalul didactic de predare, cel de conducere, de indrumare si control din invatamantul preuniversitar de stat, cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata sau pe perioada determinata, cu o vechime la catedra de cel putin 4 ani. Profesorii candidati trebuie insa sa aiba performante deosebite in inovarea didactica, in pregatirea prescolarilor sau a elevilor, in perioada 1 septembrie 2009 - 31 august 2014 si sa fi primit calificativul "Foarte bine", in fiecare an scolar din perioada evaluata. Totodata, pot depune dosare pentru a primi aceasta gradatie cei care sunt incadrati ca personal didactic auxiliar in invatamantul preuniversitar de stat, in aceleasi conditii ca si personalul didactic.

Cel mai mult conteaza rezultatele la clasa

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau este cel care evalueaza activitatea candidatilor inscrisi la obtinerea gradatiei de merit. Cea mai mare pondere, 80 la suta, in aceasta evaluare o au activitatile complexe cu valoare ...

Actualitate / stiri Actualitate4 vizite[ Desteptarea.ro ]

Castigatorii la loz in plic si pacanele, obligati sa declare Fiscului veniturile

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 23:59

Castigatorii la loz in plic si pacanele, obligati sa declare Fiscului veniturileDin acest an, bacauanii care obtin venituri ca urmare a participarii la jocuri de noroc la distanta (online), slot-machine (asa zis pacanele), lozuri si festivaluri de poker trebuie sa ajunga la ghiseele Fiscului.

Obligatia intervine de luna viitoare, cand vor intra in vigoare reglementarile legale care privesc acest tip de venituri. Mai exact, de la 12 februarie, acesti contribuabili au obligatia de a depune declaratia privind venitul realizat la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, pana la data de 25 mai inclusiv a anului urmator celui de realizare a venitului.

Organul fiscal competent va stabili impozitul datorat, prin emiterea deciziei de impunere. Veniturile din jocuri de noroc cuprind toate sumele incasate ca urmare a participarii la jocurile de noroc, inclusiv cele de tip jack-pot, impozitarea urmand a se face prin retinerea unei cote de 1% aplicat asupra tuturor sumelor incasate de un participant de la un organizator de jocuri de noroc.

Organizatorii jocurilor au obligatia de a tine evidenta nominala a persoanelor care au obtinut venituri si a le declara organului fiscal competent pana la 25 mai inclusiv a anului urmator realizarii venitului.

Potrivit Loteriei Romane, in primele 6 luni ale anului 2014, in judet, s-au obtinut castiguri totale cifrate la peste 2.457.000 lei (circa 24,5 miliarde de lei vechi). Cele mai mari sume totale castigate au fost la "pacanele" (peste 14,2 miliarde de lei vechi). Urmeaza sumele obtinute la jocul tip loterie 6 din ..

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Desteptarea.ro ]

Fermierii vor primi diferentele subventiilor din agricultura pe anul trecut

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 23:59

Fermierii vor primi diferentele subventiilor din agricultura pe anul trecutCentrul judetean al Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (CJAPIA) Bacau a inceput plata diferentei subventiilor pe suprafata si a ajutoarelor nationale tranzitorii. Initial, plata acestor sume fusese anuntata pentru 12 ianuarie, insa, ulterior, procedurile de plata au demarat cu mai bine de o saptamana mai tarziu.

Prin urmare, din aceasta saptamana, fermierilor bacauani le vor fi virati in conturi diferenta de 70 de euro pe hectar din schema de plata unica pe suprafata (SAPS) aferenta anului 2014, iar in perioada imediat urmatoare vor intra si ajutoarele nationale tranzitorii (ANT) de aproape 20 de euro pe hectar. Reamintim ca pe 15 octombrie 2014, APIA a demarat procesul de autorizare si efectuare a platii in avans pentru AXA II. Din totalul cererilor, in judetul Bacau, s-au autorizat la plata in avans 23.512 cereri, aproximativ 400 de fermieri nefiind autorizati, intrucat erau in desfasurare anumite controale in ceea ce priveste cererile lor de plata.

"Incepand cu 1 ianuarie 2015, au fost autorizati la plata si restul de 13.710 fermieri, urmand ca, din 23 ianuarie, sumele cuvenite sa fie virate in conturile acestora. Plata se va face esalonat, avand in vedere ca, in conformitate cu art. 29 din Regulamentul UE 73/2009 platile se efectueaza pana la data de 30 iunie a fiecarui an."

Raluca Damian, purtatorul de cuvant CJAPIA Bacau

Cuantumul SAPS care va fi acordat fermierilor in aceasta perioada este de 70,38 euro pe hectar, suplimentar fata de avansul de 69 euro ..

Business / stiri Business11 vizite[ Desteptarea.ro ]

Aerostar a donat un avion Facultatii de Inginerie Aerospatiala

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 23:59

Aerostar a donat un avion Facultatii de Inginerie AerospatialaDesteptarea in format PDF

Toate articolele si anunturile
pentru 5 euro/luna.

Studentii Facultatii de Inginerie Aerospatiala, din Bucuresti, pot aplica in practica, de la inceputul acestui an, ceea ce au acumulat la cursurile teoretice, pe un aparat de zbor pe care l-au primit in dar de la compania de constructii aeronautice Aerostar, din Bacau.

Este vorba de o aeronava utilitara AG-6, care a fost reasamblata de studenti cu sprijinul grupului din Bucuresti al Asociatiei Europene a Studentilor la Inginerie Aerospatiala - Euroavia, dar si al unei echipe de specialisti venita de la Aerostar.

"Am considerat util sa dam posibilitate studentilor sa invete practic cum se construieste o aeronava, mai ales ca noi dispuneam de acest aparat de zbor, care si-a incheiat insa misiunea pentru care a fost fabricat, dar care, la sol, poate fi un foarte bun avion-scoala. Cu el am dotat, astfel, Laboratorul de Structuri Aerospatiale al facultatii din Bucuresti."

Grigore Filip, presedintele companiei Aerostar

Prototipul aeronavei AG6 a fost fabricat la Aerostar, unde a si efectuat primul zbor in ziua de 12 ianuarie 1989. Avionul este un biplan proiectat special pentru stropire, pulverizare sau insamantarea de materiale agricole de la altitudine foarte joasa si joasa. Aeronava este extrem de manevrabila si are un motor care dezvolta o putere de 360 CP (motorul echipeaza si avionul Yak-52, fabricat tot la Aerostar).

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Desteptarea.ro ]

Bacauanii racordati la CET, obligati sa semneze contracte cu Thermoenergy Group

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 23:59

Bacauanii racordati la CET, obligati sa semneze contracte cu Thermoenergy GroupReprezentantii Thermoenergy Group SA spun ca este obligatoriu ca pana la sfarsitul lunii ianuarie 2015 toti consumatorii care au contracte individuale semnate cu furnizorul de agent termic sa reinnoiasca conventiile civile.

Bacauanii pe care ii priveste direct aceasta problema trebuie sa se adreseze Centrelor de relatii clienti ale fostului CET, de unde pot solicita noile formulare de conventii pentru a le completa. La acest contract, consumatorii Thermoenergy Group SA trebuie sa anexeze o copie dupa contractul locuintei si copii dupa cartile de identitate ale proprietarilor.

"Facturarea consumurilor pentru luna ianuarie se face in baza contractelor reinnoite. Le-am solicitat consumatorilor sprijinul pentru a intra cat mai repede in legalitate cu noua societate, iar oamenii chiar au venit in centrele noastre. Numarul solicitarilor a fost atat de mare, incat am epuizat in cateva zile formularele pentru conventiile civile. Situatia a fost remediata, iar oamenii pot ridica si depune conventiile actualizate in cele cinci Centre de relatii pentru clienti", a declarat Narcisa Antoneac, purtator de cuvant la Thermoenergy Group SA Bacau.

Cinci centre ofera formulare

Persoanele interesate sa-si reinnoiasca contractul cu furnizorul de agent termic se pot adresa Centrelor de relatii clienti din strada Aviatorilor la PT 33, pe strada Trandafirilor la PT 42, in strada Aprodu Purice la PT 61, pe strada Pictor Andreescu in PT 12 si pe strada Miron Costin la PT 6. "Consumatorii au fost ...

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Desteptarea.ro ]

Orbeni: a furat sase pasari si le-a dat pe bautura

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 16:00

Orbeni: a furat sase pasari si le-a dat pe bauturaDesteptarea in format PDF

Toate articolele si anunturile
pentru 5 euro/luna.

Politistii din comuna Orbeni au fost sesizati la data de 24 ianuarie a.c., de catre o persoana de sex feminin, de 86 de ani, despre faptul ca in noaptea de 23/24.01.2015 persoane necunoscute i-au sustras dintr-o anexa a locuintei 2 gaste si 4 gaini.

In urma investigatiilor efectuate cu sprijinul cainelui de urma "Yapo" politistii au depistat un localnic de 43 de ani, banuit de comiterea faptei.

Din cercetari a rezultat ca in noaptea de 23/24 ianuarie, in timp ce se afla sub influenta alcoolului, barbatul de 43 de ani ar fi patruns in gospodaria partii vatamate si dintr-o anexa ar fi sustras cele 6 pasari, pe care le-a vandut unor persoane necunocute pentru suma de 50 de lei, bani pe care i-ar folosit pentru a cumpara bauturi alcoolice.

In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Desteptarea.ro ]

Cambridge English Scale: O noua modalitate de raportare a rezultatelor la examene

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 13:00

Cambridge English Scale: O noua modalitate de raportare a rezultatelor la exameneDesteptarea in format PDF

Toate articolele si anunturile
pentru 5 euro/luna.

Cambridge English Assessment Language a creat un nou tip de raportare a rezultatelor - Cambridge English Scale - cu scopul de a oferi informatii detaliate despre competentele in limba engleza ale candidatilor la examenele de obtinere a atestatelor Cambridge English.

Mai exact, Cambridge English Scale este un sistem de punctare care ofera o descriere mai cuprinzatoare a rezultatelor la toate tipurile de teste, venind astfel in sprijinul candidatilor, profesorilor, universitatilor si agentiilor guvernamentale.

Mai mult, noul sistem puncteaza separat sectiunile testelor - Citire, Scriere, Ascultare, Vorbire, Utilizarea Limbii Engleze - dar ofera si o nota generala a intregului examen. Rezultatele ofera astfel o imagine mai clara a progreselor facute de candidati de la un test la altul.

Cambridge English Scale - creat pentru a completa actualul Cadru European Comun de Referinta pentru Limbi (CEFR) - este folosit incepand din ianuarie 2015 pentru urmatoarele examene: First, First for Schools, Advanced si Proficiency. Pana in luna septembrie 2015, noul sistem de punctare va fi aplicat tuturor tipurilor de examene.

Actualitate / stiri Actualitate6 vizite[ Desteptarea.ro ]

Se asteapta condamnarile in cel de-al doilea dosar de delapidare a BCR Moinesti

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 00:59

Se asteapta condamnarile in cel de-al doilea dosar de delapidare a BCR MoinestiMai multi moinesteni s-au trezit ca au de platit rate fara sa fi semnat un contract de credit

Tribunalul Bacau urmeaza sa dea sentintele si in cel de-al doilea dosar de delapidare a BCR Moinesti. Este vorba de procesul in care a fost trimisa in judecata fosta directoare, Geta Dascalu, cercetata pentru delapidare, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, abuz in serviciu, constituire de grup infractional organizat, acces ilegal la un sistem informational, fals in inscrisuri.

Alaturi de ea, au fost trimisi in judecata angajati ai bancii si administratori de firme. La ultimul termen din acest dosar, avocatii inculpatilor au cerut schimbarea incadrarii unor fapte, din delapidare in inselaciune sau din complicitate la delapidare in neglijenta in serviciu (in cazul celor doua casiere).

De asemenea, avocatii au insistat pe ideea ca nu a existat un grup infractional organizat si au cerut achitarea pentru aceasta infractiune. In acest dosar, prejudiciul stabilit prin expertiza se ridica la 1,8 milioane lei si 107.967 euro, fara dobanzi si penalitati de intarziere.

Zeci de oameni s-au trezit cu credite pe numele lor

In acelasi dosar a fost trimisa in judecata o angajata a BCR Moinesti - Diana Isabela Ciuraru, consilier client retail, acuzata ca, in perioada 2005 - 2007, a acordat ilegal mai multe credite pe baza unor adeverinte de salariu eliberate de trei societati comerciale - SC Eurotrans International, SC Auto Ted si SC J&J Excenge - administrate de ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Desteptarea.ro ]

Prescolarii de la Gradinita 18 au sarbatorit si ei Unirea

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 00:59

Prescolarii de la Gradinita 18 au sarbatorit si ei UnireaSi la Gradinita cu Program Prelungit nr.18, structura a Scolii Gimnaziale "Al.Ioan Cuza" Bacau a fost sarbatorita Ziua Unirii, o zi importanta din istoria tarii noastre.

La eveniment au participat,ca invitati, inspector de specialitate prof. Aurelia Pitu, prof.dr.Jeny Ghioc, dar si directorii Scolii Gimnaziale "Al.Ioan Cuza" - prof.dr. Doinita Sirbu si prof. Costel Paduraru, alaturi de cadrele didactice din gradinita, parinti si bunici ai copiilor.

Cei mai mici dintre romani au prezentat cu acest prilej un program artistic emotionant, care s-a incheiat cu o hora in care s-au prins toti cei prezenti.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Desteptarea.ro ]

"Unirea romanilor - un vis de secole" la Moinesti

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 00:59

"Unirea romanilor - un vis de secole" la MoinestiSi la Biblioteca Municipala "Stefan Luchian" din Moinesti s-a desfasurat, pe 24 ianuarie, o activitate dedicata Unirii Principatelor. Aceasta a constat intr-o serie de momente artistice pregatite de elevii si cadrele didactice de la Liceul Teoretic "Spiru Haret" din Moinesti.

Evenimentul a fost deschis de prof. Lacatusu Lacramioara, apoi a continuat prin prezentarea unui montaj literar-artistic dedicat domnitorului Cuza, elevi de toate varstele evocand personalitatea celui care a ramas cel dintai domn al tarilor unite, domnul Unirii. Au participat si membrii Cercului de istorie din zona Moinesti, alaturi de alti distinsi invitati.

Actiunea face parte din proiectul interjudetean "Unirea romanilor - un vis de secole", coordonat de prof. dr. Dumitru Viorel Georgian de la Scoala Gimnaziala Beresti-Tazlau.

Activitatea a fost precedata de momente dedicate Micii Uniri in toate cele 27 de scoli partenere, din judetul Bacau si din tara. Profesorii ce au adus valorile nepretuite ale istoriei nationale mai aproape de tanara generatie sunt Ancuta Raluca Nicoleta, Parvu Vasile, Baciu Elena, Romandas Bogdan, Bunghez Sebastian Dragos, Verdes Gabriela, Prisacariu Elena Mihaela, Didi Alistar, Stoian Corina, Moisa Cornelia, Popa Maria Cristina, Mares Anca, Bulmez Mariana Ana, Trifan Otilia, Elena Gheorghe, Achim Daniela, Apostolescu Daniel, Ene Corina Daniela, Stroe Georgeta, Visan Elena Roxana, Nica Mihai Andrei, Chira Nicolae, Craciun Daniela Laura, Chira Adriana, Chira Violeta, ...

Life Show / stiri Life Show17 vizite[ Desteptarea.ro ]

Suspectul crimei de la Psihiatrie nu a avut discernamant

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 00:59

Suspectul crimei de la Psihiatrie nu a avut discernamantAsta a stabilit expertiza psihiatrica care i s-a efectuat barbatului, de 50 de ani, la Spitalul Socola din Iasi, acolo unde este internat.

Procurorii au cerut sa fie expertizat pentru a sti daca omul raspunde sau nu penal. Anchetatorii vor putea cere apoi in instanta internarea permanenta a suspectului intr-un spital de specialitate pazit.

Pentru a se evita astfel de incidente grave, conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Bacau a luat masuri suplimentare de siguranta si a montat camere de supraveghere video in toate saloanele, astfel incat pacientii sa poata fi urmariti in permanenta.

Reamintim ca, in dupa amiaza zilei de 22 decembrie, barbatul si-a ucis in bataie un coleg de salon, iar pe altul l-a trimis in coma la Unitatea de Primiri Urgenta. Totul s-a petrecut sub privirile celorlalti pacienti, insa victimele au fost descoperite prea tarziu.

Cel care a scapat cu viata a stat internat pentru o perioada in Sectia de Neurochirurgie a spitalului, insa si-a revenit si este in afara oricarui pericol. Potrivit unor surse, agresorul ar fi aplicat pe victima tactici profesioniste de ucidere.

L-a ucis prin sugrumare si fracturarea osului hioid. Dupa crima, la nivelul SJU Bacau s-a dechis o ancheta pentru a se vedea daca a fost vorba si de o culpa medicala, insa oficialii institutiei au refuzat sa faca public rezultatul acesteia inainte ca procuratura sa se pronunte.

"S-a stabilit ca a comis faptele fara discernamant, acuzatiile fiind de omor si tentativa de ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Desteptarea.ro ]

Voluntarii bacauani au "o casa" a lor

Duminica, 25 Ianuarie 2015, ora 23:59

Voluntarii bacauani au "o casa" a lorPROMO

De week-end-ul trecut, liceenii implicati in proiectele socio-medicale au "o casa" numai a lor. E vorba despre noul sediu al Centrului de Voluntariat inaugurat de FSC vineri seara, evenimentul fiind parte a proiectului "Voluntari pentru viitorul comunitatii", finantat prin granturile norvegiene din Fondul ONG in Romania.

La deschiderea oficiala au participat reprezentantii fundatiei, voluntarii, cativa colaboratori si parinti, mass-media. Noul sediu al Centrului de Voluntariat a fost realizat prin reabilitarea unei cladiri vechi, situata pe str. Marasti, langa Centrul "Mozaic", cu sprijinul unor sponsori din Marea Britanie si Elvetia.

Cladirea a costat 40.000 de euro, iar renovarea acesteia inca 5.000 de euro. Usile, ferestrele si unele materiale de constructie reprezinta contributia a trei sponsori: Barrier, Dedeman si Rehau. Gabriel Magureanu, coordonatorul proiectului, le-a prezentat oaspetilor noul sediu, apoi le-a vorbit despre activitatile in care au fost implicati tinerii in 2014.

"Casa voluntarilor" are o sala de intalniri si training, un atelier de creatie in care tinerii confectioneaza bijuterii si obiecte decorative pe care le valorifica in folosul beneficiarilor, o chicineta, un secretariat, un grup sanitar si un mic apartament (dormitor, baie si bucatarie) destinat cazarii voluntarilor din alte tari.

In asteptarea oaspetilor, adolescentii au decorat sediul si au pregatit prajituri. Pe pereti au expus fotografii de la evenimentele si activitatile ...

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Desteptarea.ro ]

Teama de cutremure a crescut cu 50 % numarul politelor de asigurare

Duminica, 25 Ianuarie 2015, ora 23:59

Teama de cutremure a crescut cu 50 % numarul politelor de asigurareMiscarile tectonice din ultimele luni (cel mai recent cutremur fiind inregistrat week-end-ul trecut) i-au pus serios pe ganduri pe bacauanii proprietari de locuinte. Astfel ca tot mai multi dintre acestia au ales sa-si puna la adapost bunurile, asigurandu-le pentru riscuri de calamitate naturala (cutremur, inundatii si alunecari de teren).

Potrivit Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale, in tot judetul, la sfarsitul anului 2014, erau inregistrate 41.946 de polite obligatorii PAD, fata de prima luna a anului trecut, cand doar 27.447 de bacauani aveau astfel de asigurari pentru locuinte. Cu alte cuvinte, intr-un an, numarul politelor obligatorii de asigurare impotriva dezastrelor naturale aproape ca s-a dublat.

Cei mai multi dintre cei care au o polita obligatorie PAD sunt bacauanii care isi au propietatile in orase (26.674), doar 11.674 fiind din zonele rurale. Interesant de notat ca se constata usoare cresteri ale numarului de polite obligatorii in perioada imediat urmatoare unor cutremure sau inundatii, asa cum a fost de pilda in vara sau toamna trecuta, cand au avut loc mai multe astfel de activitati ale scoartei terestre.

O polita PAD costa, in functie de materialul din care este construita locuinta, 10 euro, in cazul locuintelor amplasate in mediul rural, sau 20 euro, pentru imobilele situate in orase. Polita asigura o despagubire maxima de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro, fiind acoperite doar riscurile naturale (cutremur, inundatii si alunecari ..

Business / stiri Business4 vizite[ Desteptarea.ro ]

Proiect european pentru modernizarea serviciilor de ocupare a fortei de munca

Duminica, 25 Ianuarie 2015, ora 23:59

Proiect european pentru modernizarea serviciilor de ocupare a fortei de muncaDesteptarea in format PDF

Toate articolele si anunturile
pentru 5 euro/luna.

La sfarsitul saptamanii trecute, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Bacau a lansat un nou proiect, care va fi finantat cu fonduri europene din Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 123/4.1/S/131000. Proiectul va fi derulat sub genericul "Dezvoltarea si implementarea de actiuni inovatoare in sprijinul modernizarii serviciului public de ocupare" pe o perioada de 18 luni.

"Obiectivul general, major, este acela de crestere a calitatii, eficientei si transparentei serviciilor de ocupare a fortei de munca pe care noi le oferim. In primul rand, se urmareste diversificarea tipurilor de servicii furnizate de catre agentiile de ocupare, prin realizarea unui portal si a unui sistem de tip *self-service*, destinate somerilor si angajatorilor.

Acestia vor fi informati, astfel, in legatura cu serviciile oferite de catre agentii. Portalul va putea fi accesat de catre someri, salariati si angajatori. Astfel, clientii nostri vor avea acces la propriile dosare, putand urmari si procesul de solutionare a cererilor lor", ne-a spus Daniela Balan, purtatorul de cuvant al AJOFM Bacau (FOTO).

In acelasi portal vor fi gasite informatii privind piata muncii si evolutia ocupatiilor, metode si tehnici de cautare a unui loc de munca, legislatia in domeniu, oferta de programe de formare profesionala si de posturi vacante etc. Totodata, in cadrul aceluiasi proiect, ...

Business / stiri Business6 vizite[ Desteptarea.ro ]

Ignoranta infunda canalizarile orasului

Duminica, 25 Ianuarie 2015, ora 23:59

Ignoranta infunda canalizarile orasuluiMisiune ingrata pentru echipa de interventie a Companiei Regionale de Apa Bacau (CRAB) care se ocupa de interventiile in sistemul de canalizare. O solicitare facuta de o persoana care locuieste pe strada Carpati a trimis echipa de interventie in spatele blocului nr. 27, ca sa desfunde canalizarea ce deserveste blocurile din zona.

"S-a infundat canalizarea si a refulat la mine in casa. Mi s-a umplut WC-ul de toate mizeriile pamantului si am apelat la ajutorul celor de la CRAB. Nu este nici prima si cred ca nici ultima data cand mi se intampla acest lucru din cauza vecinilor nesimtiti care arunca tampoane, carpe, prezervative, servetele umede si resturi de muraturi la WC", spune Rodica Breahna, locatar.

La fata locului, angajatii CRAB au descoperit patru guri de canalizare, iar toate erau pline pana la refuz cu dejectii.

"Oamenii arunca tot felul de resturi in toaleta crezand ca atunci cand trag apa acestea se tot duc pe conducta. Dupa cum se poate vedea, nu toate mizeriile ajung in statia de epurare", declara ing. Benone Pantazi, sef de echipa la CRAB. Intreaga operatiune n-a fost deloc usoara.

Angajatii CRAB au incercat de nenumarate ori sa desfunde canalizarile prin metode specifice, insa, a fost nevoie de o vidanja care sa impinga apa pe conducta, sa o desfunde, iar dejectiile sa urmeze calea fireasca pana la varsare. Intreaga operatiune a durat mai bine de o ora, timp in care muncitorii au scos din canale mai multe roabe cu materiale textile aruncate in WC-uri. Seful ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Desteptarea.ro ]

DSP a finalizat ancheta demarata in cazul elevilor ajunsi la spital dupa vaccinare

Duminica, 25 Ianuarie 2015, ora 23:00

DSP a finalizat ancheta demarata in cazul elevilor ajunsi la spital dupa vaccinareAncheta deschisa de Directia de Sanatate Publica (DSP) Bacau, dupa ce 18 elevi de clasa a VIII-a, din comuna Gura-Vaii, au ajuns la Spitalul Onesti acuzand stare de rau general in urma vaccinarii impotriva difteriei si tetanosului, a fost finalizata.

"In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca transportul, depozitarea si tehnica de administrare a acestui vaccin la nivelul cabinetului medical din localitate au fost corespunzatoare", a declarat Anda Dumitrescu, purtator de cuvant la DSP Bacau.

Asadar, nu se poate vorbi de o culpa medicala si toata atentia se indreapta acum catre Agentia Nationala a Medicamentului (ANM), care trebuie sa verifice calitatea vaccinului si sa dea un raspuns.

In cele din urma, din judetul Bacau, s-au retras 10 flacoane de vaccin multidoza, dintr-un lot suspect, si 93 de flacoane unidoza, din celalalt lot incriminat. Toate au fost trimise la ANM Bucuresti, fiind sistata vaccinarea din aceste doua loturi.

Se continua, in schimb, imunizarea din lotul ramas.

Reamintim ca, miercuri, 21 ianuarie, la Gura-Vaii, au fost vaccinati 23 de copii, dintre care, imediat, 22 au inceput sa se simta rau.

In total, 18 dintre ei au ajuns la spital, iar parintii s-au speriat foarte tare cand si-au vazut copiii care acuzau dureri la locul intepaturii, stare de voma, dureri de cap si maini amortite.

Medicii au tras concluzia ca a fost vorba de o reactie adversa usoara si nu a fost nevoie de internare. Cazuri similare au fost inregistrate si in alte patru judete ..

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Desteptarea.ro ]

Doi bacauani s-au luat la bataie intr-o pensiune din Satu Mare

Duminica, 25 Ianuarie 2015, ora 19:03

Doi bacauani s-au luat la bataie intr-o pensiune din Satu MareDesteptarea in format PDF

Toate articolele si anunturile
pentru 5 euro/luna.

Ieri, in jurul orelor 19.40 politistii de ordine publica din localitatea Tasnad, judetul Satu Mare, au fost sesizati prin apelul unic de urgenta 112, despre faptul ca o persoana ar fi fost agresata.

Din verificarile efectuate la fata locului s-a stabilit ca in incinta unei pensiuni situata pe raza localitatii Tasnad, Mihai A. Ar fi fost lovit cu pumnii in zona fetei de catre Ionut M, de 33 de ani.

Cei doi sunt din judetul Bacau, iar incidentul s-a produs pe fondul consumului de alcool si a unor discutii contradictorii care au degenerat.

Oamenii legii fac cercetari pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente. Barbatul este cercetat in stare de libertate.

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Desteptarea.ro ]

Clubul de Dans Sportiv Adamas Bacau si-a prezentat sportivii de performanta

Duminica, 25 Ianuarie 2015, ora 16:05

Clubul de Dans Sportiv Adamas Bacau si-a prezentat sportivii de performantaVineri, Clubul de Dans Sportiv Adamas Bacau si-a prezentat sportivii de performanta, intr-o gala organizata la sediul Academiei de Dans Adamas situat in incinta hypermarketului de langa insula de agrement. Gala a inceput cu parada perechilor, dupa care, s-a facut o prezentare a clubului si a dansului sportiv. Pe parchetul salii a urmat un adevarat spectacol, perechile de dansatori ale clubului evoluand ca in concurs, pe categorii de varsta si clase valorice.

"Aceasta gala face parte dintr-o serie mai ampla de evenimente, prin care noi dorim sa ne promovam perechile de dansatori sportivi care ne reprezinta in competitii, dar si dansul sportiv romanesc, in general, pentru ca publicul sa perceapa importanta si frumusetea acestui sport. A fost o gala in care sportivii au evoluat exact ca in concurs, ceea ce a insemnat pentru ei si un antrenament cu public, in vederea startului noului sezon competitional ce va debuta la sfarsitul lui februarie. In calendarul competitional al Federatiei Romane de Dans Sportiv din 2015 este inclusa si Cupa Adamas editia a III-a pe care noi o organizam pe 16-17 mai in Bacau, motiv pentru care, consideram ca este important sa promovam activitatea noastra", a declarat Romeo Tanasa, presedintele CDS Adamas si antrenor de dans sportiv.

Publicul a fost incantat la prima vedere de tinutele sportivilor dar au apreciat mai mult evolutia perechilor pe parchetul de dans. La finalul reprezentatiei, sportivii au invitat publicul spectator la dans pe ritmurile ...

Sport / stiri Sport5 vizite[ Desteptarea.ro ]

Participarea la orele de religie nu mai este obligatorie

Duminica, 25 Ianuarie 2015, ora 16:00

Participarea la orele de religie nu mai este obligatorieDesteptarea in format PDF

Toate articolele si anunturile
pentru 5 euro/luna.

Consiliul Judetean al Elevilor Bacau saluta decizia Curtii Constitutionale perin care s-a decis ca participarea la orele de religie sa se faca doar daca scolarii solicita inmod expres acest lucru.

"Elevii care voiau pana acum sa nu mai frecventeze ora de religie erau nevoiti sa depuna o cerere la secretariatul liceului, acolo unde, conform mesajelor primite de Consiliul Elevilor, persoane nepregatite interpretau legea in asa fel incat elevul sa fie obligat sa urmeze ora de religie!" - se arata intr-un comunicat al CJE Bacau, primit la redactie.

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis ca art. 18, alin. 2 din teza intai a Legii educatiei nationale nr.1/2011 conform careia la cererea scrisa a elevului, a parintelui sau a tutorelui legal, elevul poate sa nu mai frecventeze orele de religie este neconstitutionala iar acum, elevii care vor sa urmeze orele de religie trebuie sa faca o cerere speciala pentru acest lucru!

"Asadar, de luni niciun elev nu trebuie sa frecventeze orele de religie decat daca cere expres acest lucru. Elevii din Bacau, reprezentati de Consiliul Judetean al Elevilor, saluta aceasta decizie si o considera un pas inainte in procesul de democratizare al tarii!", se arata in incheirea comunicatului.

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Desteptarea.ro ]

FOTO: Alexandra Andreea a fost aplaudata de prietenii ei

Sambata, 24 Ianuarie 2015, ora 23:03

FOTO: Alexandra Andreea a fost aplaudata de prietenii eiPROMO

A fost, sambata, 24 ianuarie, o zi deosebita, cu o incarcatura emotionala aparte. Zeci de copii, mici artisti, interpreti si dansatori, de la Grupul Cantissimo si Clubul Artisdaio, dar si de la Ansamblul artistic Ciucurelul, al Colegiului National "Vasile Alecsandri", au cantat si au dansat, mai bine de doua ore pentru prietena lor Alexandra, eleva de 13 ani, care a suferit un accident de masina, in martie 2014, in urma caruia a ramas paralizata de la mijloc in jos, avand nevoie de tratamente si proceduri de recuperare extrem de costisitoare.

A fost o surpriza generala cand, in sala, a aparut, intr-un scaun cu rotile, Alexandra, insotita de mama ei Elena si tatal Dumitru Lichi, de rude si prieteni. Toata lumea, copii, parinti, bunici, intreaga asistenta s-a ridicat si au aplaudat-o, pentru curaj si vointa, pentru faptul ca nu a abandonat lupta.

"Ne-am adunat aici, la cea de-a treia actiune de sprijin, pe care Grupul "Cantissimo" si Clubul "Artisdaio" o organizeaza pentru a strange fonduri, care vor fi donate familiei Lichi, Alexandrei. Copiii sunt bucurosi sa participe la aceasta emotionanta intalnire artistica, de suflet. Pentru ei Alexandra a devenit o buna prietena si se bucura ca a facut un efort extraordinar pentru a fi aici, impreuna cu noi. Din partea organizatorilor, multumim tuturor celor care, din putinul lor, au daruit o suma, indiferent de marimea ei, astfel ca, impreuna, vrem sa redam speranta unui copil aflat in mare dificultate"

Carmen Vasilache, ...

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Desteptarea.ro ]

FOTO: Ansamblul "Busuiocul", Alexandru I si Mos Ioan Roata, pe scena Ateneului

Sambata, 24 Ianuarie 2015, ora 23:00

FOTO: Ansamblul "Busuiocul", Alexandru I si Mos Ioan Roata, pe scena AteneuluiUn spectacol extraordinar de muzica, coregrafie si teatru, "Unirea Natiunea a facut-o", a avut loc pe 24 ianuarie, la Sala Ateneu a Filaramonicii "Mihail Jora" din Bacau. Pe scena au evoluat Ansamblul profesionist "Busuiocul", condus de maestrul coregraf Petre Vlase, Corul "Armonia", coordonat si dirijat de prof. Gheorghe Gozar si, in premiera, actori ai Teatrului Municipal "Bacovia".

Ca de fiecare data, la spectacolele ansamblului bacauan, sala a fost arhiplina, apreciind prestatia de exceptie a dansatorilor, grupurilor si solistilor de muzica populara. Muzica si dansul au alternat, spre incantarea publicului, cu principalele scene din marele act al Unirii Principatelor, divanurile ad-hoc, Mos Ioan Roata (Stefan Alexiu), urcarea pe tron a lui Alexandru I (Matei Bogdan), dar si a Elenei Cuza (Daniela Vranceanu), cunoscutii actori asumandu-si si rolul de prezentori si recitatori ai unor discursuri celebre de la infaptuirea actului de la 24 ianuarie 1859 si 1862.

"Am dorit foarte mult ca spectacolul de anul acesta sa fie unul complex si complet, pentru a ilustra importanta unirii celor doua principate, dar si rolul pe care l-au avut personalitatile ce au infaptuit acest act definitoriu pentru natiunea noastra. Multumesc tuturor celor care si-au dat concursul, interpreti, actori, dansatori, elevi, dar si publicului, care este mereu alaturi de noi"

Petre Vlase, maestru coregraf, director al Ansamblului "Busuiocul"

WordPress YouTube Gallery Plugin

Life Show / stiri Life Show4 vizite[ Desteptarea.ro ]

Convocare

Sambata, 24 Ianuarie 2015, ora 19:03

ConvocareDesteptarea in format PDF

Toate articolele si anunturile
pentru 5 euro/luna.

ROMANIA

JUDETUL BACAU

PRIMARUL MUNICIPIULUI BACAU

Nr. 598 din 23.01.2015

CONVOCARE

In baza dispozitiilor art.39 alin.1 din Legea Administratiei Publice Locale nr.215 din 2001, republicata si actualizata,

CONVOC

Consiliul Local al Municipiului Bacau in sedinta ordinara pentru data de 30.01.2015 orele 13,00, la Centrul de Afaceri si Expozitii Bacau, sedinta avand urmatoarea ordine de zi:

1.

Proiect de hotarare prin care se ia act de Ordinul Prefectului Judetului Bacau nr. 5/ 12.01.2015 privind prelungirea suspendarii de drept a mandatului d-lui Stavarache Romeo, din functia de primar al municipiului Bacau, judetul Bacau, pe perioada aplicarii masurii preventive a arestului la domiciliu

Initiator - DL. VASILE TESCARU - VICEPRIMAR AL MUNICIPIULUI BACAU

2.

Proiect de hotarare privind reteaua scolara din municipiul Bacau pentru anul scolar 2015 - 2016

Initiator - DL. RADU ABABEI - VICEPRIMAR AL MUNICIPIULUI BACAU

3.

Proiect de hotarare privind modificarea si completarea HCL nr. 293/ 2014 prin care s-au stabilit impozitele si taxele locale, precum si taxa de salubrizare pentru anul 2015 in municipiul Bacau.

Initiator - DL. VASILE TESCARU - VICEPRIMAR AL MUNICIPIULUI BACAU

4.

Proiect de hotarare privind constituirea la nivelul Municipiului Bacau a Comisiei Locale de Ordine Publica si abrogarea H.C.L nr.35/ 27.02.2013.

Initiator - DL. IULIAN-VASILE STOICAN - Consilier local cu atribuTii ...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Desteptarea.ro ]

Simpozion "24 Ianuarie-156 de ani de la Unirea Principatelor Romane"

Sambata, 24 Ianuarie 2015, ora 19:00

Simpozion "24 Ianuarie-156 de ani de la Unirea Principatelor Romane"Vineri, 23 ianuarie, Sala de festivitati a Cercului Militar, Comenduirea Garnizoanei Bacau, impreuna cu Filiala din Bacau a Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi General "Eremia Grigorescu, Filiala "General Nicolae Sova" a Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere si Filiala "Colonel Corneliu Chiriches" a Asociatiei Nationale "Cultul Eroilor" au organizat Simpozionul "24 Ianuarie-156 de ani de la Unirea Principatelor Romane", in cadrul caruia au avut loc urmatoarele comunicari:

- "24 Ianuarie eveniment cu o deosebita semnificatie istorica"- col. (rz.) Paul-Valerian TIMOFTE;

- "Alexandru Ioan Cuza- ctitorul Romaniei moderne"-gl.fl.aer.(rtr.) Alexandru LEONOV;

- "Spiritul lui Alexandru Ioan Cuza la Ciuturesti"- cdor dr. (rz) Vasile FLOREA.

Moderatorul activitatii a fost gl. (rtr.) conf.univ.dr. Vasile-Jenica APOSTOL, iar din partea comenziii Garnizoanei Bacau a participat cdor Nicolae GRIGORIE.

In incheierea simpozionului a avut loc un spectacol cultural-artistic sustinut de Muzica Militara a Garnizoanei Bacau, Grupul folk "Senin" si Corul "Oituz".Simpozion "24 Ianuarie-156 de ani de la Unirea Principatelor Romane"

Life Show / stiri Life Show6 vizite[ Desteptarea.ro ]

Accident cu doua victime la Ardeoani. Atat cei doi raniti cat si soferul vinovat erau beti

Sambata, 24 Ianuarie 2015, ora 19:00

Accident cu doua victime la Ardeoani. Atat cei doi raniti cat si soferul vinovat erau betiDesteptarea in format PDF

Toate articolele si anunturile
pentru 5 euro/luna.

La data de 23 ianuarie a.c., in jurul orei 23:30, pe D.N. 2G, in comuna Ardeoani, s-a produs un eveniment rutier cu victime.

Din primele cercetari efectuate la locul producerii evenimentului a rezultat ca un barbat de 46 de ani, din comuan Caiuti, in timp ce conducea un amsamblu de vehicule format din autotractor si semiremorca pe D.N.2G , a acrosat doi pietoni de 23 si 25 de ani, din Moinesti, care circulau pe partea carosabila.

In urma evenimentului a rezultat ranirea usoara a celor doi pietoni, care au fost transportati la Spitalul Minicipal de Urgenta Moinesti, unde au primit ingrijiri medicale, fara a fi necesara internarea lor.

Coducatorul auto si pietonii au fost testati cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,27 ml/l alcool pur in aerul expirat pentru conducatorul auto, 0,50 mg/l alcool pur in aerul expirat pentru tanarul de 25 de ani si 1,20 mg/l alcool pur in aerul expirat pentru pietonul de 23 de ani.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Desteptarea.ro ]

Doi tineri au jefuit o locuinta din Izvoru Berheciului

Sambata, 24 Ianuarie 2015, ora 16:04

Doi tineri au jefuit o locuinta din Izvoru BerheciuluiPROMO

Un barbat de 44 de ani, din Bacau, a sesizat Postul de Politie Izvoru Berheciului, la data de 23 ianuarie a.c., cu privire la faptul ca ca din incinta gospodariei pe care o detine mostenire de la parinti, persoane necunoscute, i-au sustras mai multe bunuri, in valoare totala de aproximativ 380 de lei.

In urma cercetarilor efectuate politistii au depistat doi tineri din comuna, banuiti ca ar fi patruns in gospodaria partii vatamate, ramasa nelocuita pe timpul iernii si ar fi sustras aproximativ 60kg de nuci, un capac de cupru de la o instalatie de fabricat tuica, o teava din cupru si aproximativ 60kg de porumb boabe.

A fost recuperat capacul din cupru, vandut de cei doi unui barbat din comuna si se continua cercetarile in vederea recuperarii in totalitate a prejudiciului.

In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Desteptarea.ro ]

Cutremur de 4,6 grade in Vrancea

Sambata, 24 Ianuarie 2015, ora 16:03

Cutremur de 4,6 grade in VranceaDesteptarea in format PDF

Toate articolele si anunturile
pentru 5 euro/luna.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter s-a produs pe 24 ianuarie 2015, la ora locala 9.55, in zona seismica Vrancea, in judetul Vrancea, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului. Este cel mai puternic seism inregistrat in Romania in anul 2015.

De la inceputul anului 2015, in Romania au mai avut loc inca patru cutremure cu magnitudinea de peste 4 grade pe scara Richter.

Astfel, la 14 ianuarie 2015, un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs la ora locala 5.10 in zona seismica Vrancea, judetul Buzau, la o adancime de 145 de kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP). Localitatile cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (36 km), Valenii de Munte (47 km), Sacele (50 km), Targu Secuiesc (52 km) si Sfantu Gheorghe (55 km).

In ziua de 12 ianuarie 2015, un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs la ora 8.08 in zona seismica Vrancea, judetul Vrancea, la o adancime de 17 kilometri.

La data de 4 ianuarie 2015, un seism cu magnitudinea 4,3 grade pe scara Richter s-a produs la orele 21.40 in zona seismica Vrancea, la o adancime de 140 de kilometri, cu epicentrul in judetul Buzau.

Primul cutremur de peste 4 grade pe scara Richter din anul 2015 a fost inregistrat la 3 ianuarie. A avut magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter si s-a produs in zona seismica Vrancea, la ora 5.39, ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Desteptarea.ro ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima