Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.272 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

O noua promotie de profesionisti contabili au depus juramantul

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 23:02

O noua promotie de profesionisti contabili au depus juramantulO noua promotie de absolventi ai cursurilor de trei ani pentru admiterea in profesia de contabil, organizate de Filiala Bacau a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR), au depus, pe 20 decembrie, juramantul de credinta. La eveniment au fost prezenti, alaturi de noii profesionisti contabili si de conducerea filialei, lectori ai cursului profesional, membri ai filialei si ziaristi.

Prin depunerea juramantului, profesionistii contabili s-au angajat sa aplice corect si fara partinire legile tarii, sa respecte prevederile profesionale privind conduita si etica, sa pastreze secretul profesional si sa duca la indeplinire indatoririle care le revin.

"Este o traditie in filiala noastra ca in luna decembrie a fiecarui an sa organizam festivitatea pentru depunerea juramantului de credinta fata de profesia contabila a expertilor contabili si contabililor autorizati care au dat examen de intrare in profesie. Odata cu aceasta, noii profesionisti intra cu drepturi si obligatii in organizatia noastra. Ei vor avea de dus la indeplinire o multitudine de misiuni - tinerea contabilitatii, verificarea rezultatelor contabile, expertize contabile judiciare si extrajudiciare, consultanta financiar contabila si alte servicii."

Marcel Bulinschi, presedintele Filialei Bacau a CECCAR

Absolventii au fost salutati si incurajati de colegii lor, dar si de membrii staff-ului filialei CECCAR si chiar de lectorii lor, de la care au primit noi sfaturi pentru parcursul ...

Business / stiri Business3 vizite[ Desteptarea.ro ]

Moinesti: Autoritatile au finalizat Complexul de servicii sociale

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 23:00

Moinesti: Autoritatile au finalizat Complexul de servicii socialePROMO

Viorel Ilie, primarul municipiului Moinesti, a finalizat, la sfarsitul saptamanii trecute, un proiect care a constat in reabilitatea unei cladiri degradate si transformarea acesteia in Complex de servicii sociale, cu patru centre. Valoarea totala a proiectului este de 3.094.835 lei, din care contributia proprie este de 919.454 de lei, iar asistenta nerambursabila, asigurata din fonduri europene, de 2.175.382 lei.

Cladirea reabilitata de primarie are trei nivele: la parter va functiona un centru de sprijin destinat copiilor si mamelor agresate sau abandonate de familie si un centru de zi pentru copiii cu autism, etajul I va fi destinat persoanelor fara adapost din Moinesti, iar etajul II va gazdui un centru rezidential pentru varstnicii aflati in situatii de risc, centru care va asigura si servicii de ingrijire la domiciliu pentru cei imobilizati la pat.

"In Moinesti, nevoia de servicii sociale este foarte mare, iar acest centru va rezolva o buna parte din aceste probleme atat in ceea ce-i priveste pe copiii defavorizati, cat si pe batranii singuri sau persoanele fara adapost", a declarat primarul Viorel Ilie.

Ultima investitie din "Plan"

Perioada de implementare a proiectului a fost de 41 luni, respectiv intre 23 iulie 2011 si 22 decembrie 2014. Pentru reabilitarea cladirii in care va functiona complexul au fost necesare lucrari de inlocuire a acoperisului, consolidarea peretilor exteriori si izolarea termica a acestora, compartimentari interioare pentru amenajarea ..

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Desteptarea.ro ]

Regal de colinde si obiceiuri de iarna cu Ansamblul "Busuiocul" si invitatii sai

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 23:00

Regal de colinde si obiceiuri de iarna cu Ansamblul "Busuiocul" si invitatii saiDesteptarea in format PDF

Toate articolele si anunturile pentru 5 euro/luna.

Intr-o coregrafie de exceptie si cu participarea unor solisti, formatii si ansambluri din mai multe zone ale tarii, maestrul coregraf Petre Vlase, directorul Ansamblului "Bucsuiocul" a adus, pe scena Teatrului de Vara "Radu Beligan, duminica, 21 decembrie, nestemate ale folclorului, obiceiurilor si traditiilor noastre specifice sarbatorilor de iarna, pastrate din mosi - stramosi.

Timp de trei ore, copii, tineri si maturi au colindat, dansat si interpretat frumoase colinde, jocurile Caprei, Ursului, Caiutii, au ridicat sala in picioare Dubasii de la Ansamblul "Busuiocul", Craciunitele de la Colegiul National "George Apostu", colindatorii de la Asau si Agas, Coralele "Armonia" si de la Biserica "Sfantu Nicolae", din Bacau.

Au venit rapsozi si colindatori de la Baia Mare (Grupul Transilvania), de la Flamanzi - Botosani, si, marea surpriza - Corala "Stefan Voda" din Basarabia, cat si "Ursul" de la Darmanesti, cat si multe alte prezente inedite, care au incantat spectatorii.

"Am vrut sa oferim publicului nostru statornic, iubitor de folclor, podoabe ale mostenirii noastre culturale. Am vrut sa le facem o bucurie acum, in preajma Craciunului si a Anului Nou, trecand in revista, "de la tinerete pana la batranete", cele mai frumoase obicieuri si traditii populare, nealterare, curate, astfel ca spectacolul nostru sa fie un model pentru tineri si copii"

Petre Vlase, director al Ansamblului "Busuiocul" ...

Life Show / stiri Life Show2 vizite[ Desteptarea.ro ]

Spiritul Craciunului, la Colegiul Antipa

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 16:03

Spiritul Craciunului, la Colegiul AntipaPROMO

Craciunul nu este o perioada, nici un sezon, ci o stare de spirit. Adevaratul spirit al Craciunului inseamna sa pretuiesti pacea si bunavointa, sa oferi din plin, compasiune.

Fara mirosul de cetina, de cozonaci si sarmale si fara parintii care asteapta un strop de recunostinta, fara copiii care-si daruiesc colinda, Craciunul devine comercial, instrainandu-se de bucuria primordiala cu care a fost inzestrat.

In perioada sarbatorilor de iarna, elevii Colegiului "Grigore Antipa" au organizat activitati stiintifice, de voluntariat si caritate, lansari de reviste si expozitii cu vanzare, in cadrul proiectului educational interjudetean "Ofera bucurie si vei primi bucurie", proiect derulat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, Universitatea "George Bacovia" Bacau, Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Municipiului Bacau, Casa Corpului Didactic "Grigore Tabacaru" Bacau, Scoala Gimnaziala Nr. 1 Valea Seaca - Comuna Nicolae Balcescu, Parohia ortodoxa "Stefan cel Mare si Sfant", Bacau, Parohia ortodoxa "Sfanta Parascheva " Petresti, jud. Bacau, Parohia romano-catolica Nicolae Balcescu.

In data de 17 decembrie, in Aula Moldova a Universitatii "George Bacovia" Bacau, a avut loc sesiunea de comunicari stiintifice "Bucuria Craciunului - Ofera molecule de suflet" in care, profesorii din catedra de Industrie alimentara au prezentat articole de specialitate publicate in revista "Stiinte si tehnologii pentru mari, mici si ... ...

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Desteptarea.ro ]

Amenzi de jumatate de miliard de lei vechi, in dauna comerciantilor de legume si fructe

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 16:03

Amenzi de jumatate de miliard de lei vechi, in dauna comerciantilor de legume si fructeDesteptarea in format PDF

Toate articolele si anunturile pentru 5 euro/luna.

Timp de o luna, zeci de firme care comercializau legume si fructe din import au fost luate la bani marunti de inspectorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bacau. Controalele au avut in vedere, in principal, verificarea calitatii produselor comercializate, dar si a corectei informari a consumatorilor. Insa, s-au avut in vedere si conditiile in care s-au derulat unele campanii promotionale la aceste produse alimentare. Din pacate, multi dintre agentii economici verificati nu respectau nici pe departe conditiile minime de valorificare ale legumelor si fructelor aduse din import. Dovada stau cifrele, nu mai putin de 18 tone de legume si fructe fiind verificate, din care circa 16 tone erau cu deficiente.

"Trebuie spus ca acestor comercianti li se elibereaza dec atre o autoritate de control certificate de conformitate cu standardele de comercializare comunitare care, de fapt, atesta ca produsele respective se incadreaza in niste parametri, adica au anumite calibre, dimensiuni, sunt bio sau intra intr-un standard de calitate, respectiv I ori II. Or, multi dintre cei controlati nu detineau acest document. S-au gasit foarte multe nereguli la cei controlati. Un comerciant din Racaciuni, de exemplu, comercializa citrice cu mucegai, ceea ce nu era deloc in regula. Apoi, un alt comerciant de tip supermarket din Onesti nu avea pretul afisat la astfel de produse."

Alin Nastasa, seful CJPC ..

Business / stiri Business3 vizite[ Desteptarea.ro ]

Mos Craciun a coborat la Asociatia Sindrom Down

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 16:00

Mos Craciun a coborat la Asociatia Sindrom DownSarbatoarea Craciunului este, mai mult ca oricare alta, una a bucuriei si solidaritatii. Asta pentru cine are un trai usor sau cat de cat decent. Pentru cei batuti de soarta, Craciunul ar putea fi mai trist decat o zi obisnuita din viata lor, pentru ca le-ar aminti ca se afla la periferia societatii, fara sanse de a iesi din starea aceasta. Dar nu a fost cazul unora dintre cei mai urgisiti bacauani: copiii suferinzi de sindromul down.

Gratie stradaniilor unor oameni extrem de sufletisti, la Asociatia Sindrom Down Bacau a venit Mos Craciun cu daruri si colinde. Mosul a fost bine primit de micii asistati si, ceea ce este mai important, copiii cu sindrom down au demonstrat ca isi merita cadourile. Unii dintre ei au cantat, au prezentat, au aratat publicului roadele priceperii lor manuale, perfectionata zilnic in cadrul centrului.

Cu alte cuvinte, gratie priceperii si rabdarii unui colectiv de asistenti sociali, psiho-terapeuti si alti voluntari, condus de doamna Gabriela Otelita, copiii au demonstrat ca sindromul down - desi are cauze congenitale -, nu este o fatalitate si ca ar putea fi acceptati fara reticente in lumea oamenilor asa-zisi normali. Bucuria din privirea lor nu prea vioaie a fost, totodata, rasplata pe care au primit-o activul Asociatiei Sindrom Down Bacau si oamenii de bine care au ajutat-o pe doamna Otelita in aceasta actiune.

Toata activitatea din cadrul Asociatiei Sindrom Down Bacau este pe baza de voluntariat. Suma primita de aceasta organizatie din partea ..

Actualitate / stiri Actualitate4 vizite[ Desteptarea.ro ]

Program special, la Registrul Comertului

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 13:02

Program special, la Registrul ComertuluiProgramul de lucru al Oficiului Registrului Comertului Bacau se va modifica, in perioada sarbatorilor de iarna. Masura se aplica in urma aparitiei HG nr. 1.090/2014 prin care se stabilesc zilele de 24 si 31 decembrie 2014 ca fiind nelucratoare.

Astfel, in zilele de 22, 23, 29 si 30 decembrie 2014, programul de lucru se va desfasura in intervalul orar 8,00 -16,00. Zilele libere in perioada sarbatorilor de iarna sunt 25 si 26 decembrie 2014, declarate zile libere de sarbatoare legala potrivit Codului Muncii, 24 si 31 decembrie 2014, libere prin HG 1.090/2014 si 1 si 2 ianuarie 2015, libere de sarbatoare legala potrivit Codului Muncii.

Incepand de luni, 5 ianuarie 2015, programul de lucru al ORC Bacau se va desfasura in intervalul 8,00 - 16,00.

In perioada 12 - 21 ianuarie 2015, programul de lucru va fi prelungit cu 2 ore, pentru recuperarea zilelor libere, dupa cum urmeaza: 12 - 16 ianuarie 2015, intre 8,00 si 18,00, iar de pe 19 pe 21 ianuarie 2015, 8,00 - 18,00.

Business / stiri Business3 vizite[ Desteptarea.ro ]

Barbatul scos din apa rece a Bistritei a murit

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 13:01

Barbatul scos din apa rece a Bistritei a muritDesteptarea in format PDF

Toate articolele si anunturile pentru 5 euro/luna.

Eforturile medicilor de a-i salva viata barbatului scos de pompieri, in seara zilei de la joi, din apa rece ca gheata a canalului de fuga al raului Bistrita, au fost in zadar.

Dupa o noapte in care a fost atent monitorizat in Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva, acesta a decedat. Asupra sa, nu s-au gasit acte de identitate, iar politistii incearca sa afle cine este.

Omul are in jur de 50 de ani si a fost auzit de un trecator care se deplasa pe podul de la Serbanesti cand striga disperat dupa ajutor si facea mari eforturi sa ramana la suprafata. Pompierii din Bacau au intervenit cu o barca pneumatica, insa misiunea a fost una destul de dificila pentru ca era intuneric, frig, curentii de apa erau puternici si era ceata.

Imediat ce a fost scos din apa foarte rece, victima a fost preluata de un echipaj Smurd, care a inceput manevrele de resuscitare si l-au transportat la spital. Politistii continua cercetarile pentru a-i stabili identitatea.

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Desteptarea.ro ]

Seful Vamii Bacau, trimis in judecata de DNA

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 13:00

Seful Vamii Bacau, trimis in judecata de DNAPROMO

Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Serviciul Teritorial Bacau l-au trimis in judecata pe seful Vamii Bacau, Valentin Grosu, sub acuzatia de trafic de influenta. Alaturi de el au mai fost deferiti justitiei si un deputat de Neamt, un fost inspector din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor si un om de afaceri.

Potrivit anchetatorilor, acesta din urma, in perioada octombrie 2011 - aprilie 2013, a initiat un grup infractional organizat cu scopul de a savarsi infractiuni de evaziune fiscala prin derularea unor ample operatiuni de achizitii intracomunitare de combustibili si comercializarea acestora pe piata interna, fara plata TVA si a accizelor datorate bugetului de stat.

Dupa cum spun procurorii, acest afacerist ar fi fost ajutat si de seful de la Vama Bacau. "Desigilarea cisternelor de catre angajatii DJAOV Neamt, imediat dupa sosirea acestora, si asigurarea fluxului de aprovizionare, prin influenta exercitata de Grosu Valentin, director al DJAOV Bacau.

Obtinerea rapida a autorizatiei de destinatar inregistrat prin demersurile efectuate de inculpatul Grosu Valentin si consilierea si oferirea de informatii asupra actiunilor autoritatilor vamale asigurata atat de inculpatul Grosu Valentin cat si de inculpatul A.R.", se arata in comunicatul DNA. In schimbul acestei protectii, acesta ar fi promis si remis direct sau indirect sume de bani. Dosarul se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"In perioada noiembrie 2012 - martie 2013, in ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Desteptarea.ro ]

Trenuri suplimentare de la Bacau spre Brasov si Iasi

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 13:00

Trenuri suplimentare de la Bacau spre Brasov si IasiPROMO

CFR Calatori informeaza ca, pentru a veni in intampinarea cererii pasagerilor, introduce in circulatie cateva trenuri suplimentare. Astfel, in aceste zile circula trenul Interregio 10541/10541-2 Brasov - Iasi, cu plecare din Brasov la ora 16.12 si cu opriri in statiile: Sfantu Gheorghe (16h47), Miercurea Ciuc (18h09), Onesti (20h48), Adjud (21h41), Bacau (22h40), Targu Frumos (00h15) si cu sosire in Iasi la ora 00.51.

Din data de 9 decembrie circula IR 10540-1/10540 Iasi- Brasov, cu plecare din Iasi la ora 05.45 si cu opriri in statiile: Targu Frumos (06h18), Bacau (07h50), Adjud (08h40), Onesti (09h41), Miercurea Ciuc (12h39), Sfantu Gheorghe (13h46) si cu sosire in Brasov la ora 14.32.

Pentru evitarea aglomeratiei de la casele de bilete si de la agentiile de voiaj din ziua plecarii trenului, CFR Calatori recomanda achizitionarea biletelor de tren in avans.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Desteptarea.ro ]

Prescolarii de la "Miron Costin" l-au cunoscut pe Nicolae Labis

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 16:03

Prescolarii de la "Miron Costin" l-au cunoscut pe Nicolae LabisDesteptarea in format PDF

Toate articolele si anunturile pentru 5 euro/luna.

Elevii si cadrele didactice ale Scolii "Miron Costin" si-au facut o onoranta traditie din a aniversa sau a comemora pe scriitorii literaturii romane, prilej de a prezenta copiilor acele aspecte din viata sau opera autorilor, care pot starni interesul, care-i pot incita la lectura.

"In decembrie al fiecarui an, il sarbatorim pe Nicolae Labis, nu doar pentru ca este patronul spiritual al bibliotecii scolii, ci pentru ca nu vrem sa-l condamnam pe nedrept la uitare, cum pare ca au facut-o autorii manualelor de literatura de gimnaziu si de liceu. Nicolae Labis s-a ivit ca un meteor pe 2 decembrie 1935 si s-a prabusit in eternitate pe 22 decembrie 1956.

Iata de ce simtim ca luna decembrie este luna lui Labis la noi in scoala", a aratat bibliotecarul unitatii de invatamant, prof. Ligia Dana Grosu. De-a lungul anilor, cititorii Bibliotecii "Nicolae Labis" de la "Miron Costin" i-au dedicat patronului lor spiritual emotionante momente literar-artistice. De aceasta data, cu prilejul celei de-a 79-a aniversari a ,,rebelului de catifea din Malinii Sucevei", invitati au fost cititorii de maine ai bibliotecii scolii - prichindeii de la gradinita.

Astfel, sala de lectura a bibliotecii s-a dovedit neincapatoare pentru cei 29 de prescolari de la grupa mare ,,Fluturasii", insotiti de educatoarea Adriana Nica si de numerosi parinti. Dupa ce li s-a explicat pe intelesul lor ce este o biblioteca, dupa ce li s-a ...

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Desteptarea.ro ]

De Craciun, sa fim mai buni!

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 16:03

De Craciun, sa fim mai buni!Desteptarea in format PDF

Toate articolele si anunturile pentru 5 euro/luna.

Cu ocazia Craciunului, copiii si cadrele didactice din Gradinita * Pinochio * au demarat Campania umanitara "De Craciun, sa fim mai buni!", campanie aflata in al treilea an de desfasurare, initiata de Tudor Lacramioara, psiholog-consilier scolar.

Prin acest proiect se doreste activarea in sufletul copiilor a unor sentimente de recunostinta, bunatate si bucurie. Exista copii care ofera zilnic adultilor o lectie de curaj si tenacitate, care infrunta boli grave si saracia, insa reusesc sa faca acest lucru cu zambetul pe buze.

Anul acesta, copiii au adunat dulciuri, fructe, hainute ss jucarii pe care le-au donat copiilor din Centrul de zi de la Colonesti. Aceasta actiune a venit in completarea concertului caritabil sustinut de Trupa Joi, la initiativa Asociatiei * Totul pentru un suras *, prin care copii din centru au beneficiat de incaltaminte noua. Alaturi de copii, parinti si cadre didactice implicate in aceasta actiune caritabila , s-au mobilizat si salariatii din Penitenciarul Bacau, preotul Ovidiu Sarcu, Asociatia * Excelenatta Scolara * si multi alti prieteni anonimi ai Gradinitei * Pinochio *.

* Multumim in primul rand copiilor si parintilor care au dat dovada de spirit de initiativa in adunarea darurilor, dar si preotului Ovidiu Sarcu, care a insuflat copiilor spiritul Craciunului, comisarului sef Sorin Dirtu, director al Penitenciarului Bacau, care ne-a spijinit in strangerea de fonduri si ..

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Desteptarea.ro ]

"Targ de Craciun Romanesc" caritabil

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 16:03

"Targ de Craciun Romanesc" caritabilDesteptarea in format PDF

Toate articolele si anunturile pentru 5 euro/luna.

Sala de festivitati a Scolii "Domnita Maria" din Bacau a imbracat pret de cateva ore straie de sarbatoare. "Targul de Craciun Romanesc"- eveniment caritabil initiat de prof. Roxana Sotu - are scopul de a colecta o suma de bani din care vor fi cumparate haine de iarna pentru doua eleve ale scolii, care provin dintr-o familie fara posibilitati financiare.

"Fetitele respective vin la ore imbracate sumar si incaltate cu tenisi in plina iarna. Din care care se vor strange din vanzarea produselor prezentate in cadrul targului le vom cumpara imbracaminte si incaltaminte", declara prof. Roxana Sotu.

Mirosul placintelor si al prajiturilor de casa, copiii imbracati in costume populare romanesti, dulceturile bunicilor, gutuiele, merele, nucile si prunele afumate, tesaturile, ulcelele si lingurile de lemn puse in vanzare, toate acestea au recreat atmosfera Craciunului autentic romanesc.

"Timp de doua zile vindem la targ produse traditionale pentru cei care simt romaneste si vor sa contribuie la ajutorul pe care vrem sa-l oferim colegilor aflati la nevoie. Avem standuri incarcate cu tarte, cozonaci, nuci, colaci, placinte, negrese si multe alte produse facute in casa de mamici si bunici", declara Ioana Botezatu, eleva. Cine nu a gatit, a cusut, pictat sau sculptat obiecte traditionale. Majoritatea preturilor pentru produsele vandute la targ pornesc de la un leu.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Desteptarea.ro ]

Bacau: Tanar de 19 ani, prins beat la volan

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 16:00

Bacau: Tanar de 19 ani, prins beat la volanLa data de 20.12.2014, in jurul orei 03:30, politistii au oprit in trafic, pe strada Stefan cel Mare din Bacau, un autoturism la volanul caruia a fost identificat un tanar de 19 ani.

Tanarul emena halena alcoolica si a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentratie de 0,71 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judetean de Urgente Bacau unde i-au fost recoltate mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere sub influenta alcoolului.

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Desteptarea.ro ]

Mos Craciun din Franta

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 16:00

Mos Craciun din FrantaPROMO

Asteptat cu nerabdare si emotie de cei mici, Mos Craciun din Franta a sosit pe meleagurile Vaii Zeletinului, in comuna Colonesti, de la 2800 km , joi, 18 decembrie 2014, aducand multe daruri si bucurii, cu sprijinul Asociatiei Amitie Roumaine (presedinte Raluca Moulinier), impreuna cu Dinu Apostu, reprezentant in Romania al asociatiei.

Mos Craciun a fost intampinat de peste 90 de copii, care au primit dulciuri, fructe, sucuri, jucarii etc., iar ei, drept multumire, au prezentat un program artistic, cu cantece, colinde si dansuri traditionale din satul lor.

Aceasta activitate se desfasoara de 15 ani, in colaborare cu Primaria Colonesti si prieteni statornici Franta.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Desteptarea.ro ]

,,Un Zambet" cultiva altruismul liceenilor

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 16:00

,,Un Zambet" cultiva altruismul liceenilorPROMO

Asociatia ,,Un Zambet" si Centrul de Educatie Alternativa ,,Fingerprint" Bacau realizeaza, inca de la inceputul lunii decembrie si pana la sfarsitul acestei saptamani, ateliere de teatru de improvizatie, arta fotografica si editare scurt metraj, impreuna cu liceenii Colegiului ,,Ion Borcea" Buhusi, coordonati de prof. Liliana Radovici, director adjunct.

Aceste activitati se desfasoara in cadrul proiectului ,,Step by Step", finantat de Uniunea Europeana, prin programul ,,Tineret in Actiune", actiunea 2, Serviciul European de Voluntariat. Facilitatorii acestor ateliere sunt voluntarii Dinarte Sousa si Joao Alves, din Portugalia, alaturi de Sabina Roibu, din Republica Moldova, care realizeaza un stagiu de voluntariat, pe o perioada de un an, in cadrul asociatiei "Un Zambet" si Centrului de Educatie Alternativa "Fingerprint" Bacau.

"Activitatile derulate la Colegiul *Ion Borcea* au ca obiectiv principal constientizarea tinerilor din perspectiva importantei altruismului in relatiile interumane si dezvoltarea armonioasa a personalitatii acestora. Rezultatele acestor activitati vor fi diseminate in cadrul spectacolului de Craciun, organizat de Asociatia *Un Zambet*, marti, 23 decembrie, ora 16, la Teatrul Municipal *Bacovia*", ne-a spus Alina Gheorghita, manager de programe educationale.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Desteptarea.ro ]

Mai tin inca "balamalele" lui George Apostu

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 16:00

Mai tin inca "balamalele" lui George ApostuDesteptarea in format PDF

Toate articolele si anunturile pentru 5 euro/luna.

S-a vorbit, joi, 18 decembrie, de revolutie si revolutionari (Geo Popa). De istoria neamului (Ioan Mitrea), de cultura (Dan Petrusca), lui Val Manescu i-au venit boii acasa pentru un pamflet fara bulina rosie, profesorul Stefan Munteanu a trecut strada pentru a afla ca a debutat in Vitraliu, prestigioasa revista a Centrului de Cultura "George Apostu", in 1994, prof. dr. Gheorghe Iorga, viitor academician, a tinut cu dinadins sa faca o istorie (!) a activitatii Centrului din 2014, anul Estetic, anul dedicat patronului George Apostu, de la a carui nastere se implinesc, pe 20 decembrie, 80 de ani.

El ne privea de pe afisul din fata auditoriului. Grav-ironic. La incheierea "Anului Apostu" si in deschiderea celui in care pe afis va fi Centrul "George Apostu", cu sfertul lui de secol implinit, criticul de arta Iulian Bucur, venit atunci, parca, din atelierul lui George Apostu (ars in totalitate) din Bucuresti, ne-a amintit de ce ne-am adunat: In creatia sculptorului nascut la Stanisesti, care a deschis o singura expozitie in Bacau, in 1979, se disting patru mari cicluri, patru mari teme.

Niciuna din creatiile sale nu face parte din patrimoniul judetului Bacau, doar cateva desene le-a daruit artistul Muzeului de Arta. Cele patru "balamale" ale celui care a ascultat soapta si vibratia lemnului de la Motoseni, ale pietrei din muntii Vrancei, "sonorizate" cu muzica din zborul pasarilor lui Brancusi, se ...

Life Show / stiri Life Show12 vizite[ Desteptarea.ro ]

Treptele bucuriei

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 16:00

Treptele bucurieiJoi, 18 decembrie, s-a desfasurat, la sediul Uniunii Armenilor din Romania, filiala Bacau, o Sezatoare literara, cu titlul ,,Sa ne miram cu Arsavir Acterian, intr-o plimbare interbelica", integrata Proiectului Judetean Treptele Bucuriei, coordonata de profesoara Laura Gavriliu.

Activitatea a avut la origine un parteneriat intre Uniunea Armenilor, reprezentata de Vasile Agop, presedinte al filialei, Inspectoratul Scolar Judetean, Casa Corpului Didactic ,,Grigore Tabacaru", Colegiul National ,,Gheorghe Vranceanu", Societatea Cultural-Stiintifica ,,Vasile Alecsandri". Scopul activitatii a fost realizarea unor momente care sa conduca la cunoasterea si protejarea valorilor culturale si literare proprii, la descoperirea unor noi talente, la stimularea creativitatii, a curiozitatii intelectuale, a comunicarii interculturale, ca elemente constitutive ale personalitatii tanarului european contemporan.

Pe durata intalnirii, organizatorii si-au propus sa instituie termenii unei legaturi temeinice, ai unei apropieri sincere si profunde intre doua etnii, romani si armeni, care apartin aceleiasi comunitati spirituale si culturale.

Principalele repere ale activitatii au fost: Scrisoare de la Arsavir Acterian catre elevii secolului al XXI-lea, dramatizarea fotografiei unei zile din perioada interbelica, aparitia invitatilor lui Arsavir Acterian, ,,Sa ne jucam cu trecutul - exercitii de lectura si de scriere creativa". Respiratiile lirice au fost asigurate de secvente muzicale ...

Life Show / stiri Life Show3 vizite[ Desteptarea.ro ]

Bacau: Incendiu pe strada Marasesti

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 13:01

Bacau: Incendiu pe strada MarasestiPROMO

Vineri, 19 decembrie 2014, la ora 09.02, Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau a fost solicitat sa intervina in municipiul Bacau, strada Marasesti, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit in apartamentul unei femei, in varsta de 53 de ani.

La sosirea echipajului de interventie, proprietara nu se afla acasa, iar incendiul se manifesta mocnit in interiorul unei camere, cu degajare masiva de fum.

Incendiul a fost lichidat la ora 09.25.

In urma incendiului, ce a avut drept cauza probabila efectul termic al curentului electric, respectiv o perna electrica lasata sub tensiune, au ars elemente de mobilier si textile dintr-o camera.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Desteptarea.ro ]

Jandarmii si liceenii din Tg. Ocna au facut cadouri copiilor si batranilor

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 13:01

Jandarmii si liceenii din Tg. Ocna au facut cadouri copiilor si batranilorPROMO

In cadrul proiectului "IMPREUNA PENTRU A FI MAI BUNI", jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Statiune Balneoclimaterica Tg. Ocna, impreuna cu colaboratorii de la Colegiul National "Costache Negri" si de la Liceul Tehnologic Tg. Ocna, au daruit haine, dulciuri si alimente copiilor si batranilor cu situatii precare din orasul Targu Ocna.

Atat copiii, care au intampinat oaspetii cu frumoase colinde de Craciun, cat si batranii au fost placut surprinsi si vizibil emotionati pentru plusul de bucurie primit si pentru spiritul Craciunului care astfel a ajuns si in sufletul lor.

In preajma sarbatorilor importante, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bacau, aduc de fiecare data un strop de bucurie in sufletul copiilor nevoiasi, batranilor suferinzi ori veteranilor de razboi, fiind alaturi de acestia, dar si de toti cetatenii judetului, atat de-a lungul anului in executarea misiunilor zilnice, cat si cu astfel de ocazii.

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Desteptarea.ro ]

Solont: O batrana a murit intr-un incendiu

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 13:00

Solont: O batrana a murit intr-un incendiuPROMO

Joi, 18 decembrie a.c., la ora 23.27, Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Moinesti a fost anuntata ca in localitatea Solont o femeie, in varsta de 79 ani, a fost gasita decedata in holul locuintei, prezentand arsuri pe aproximativ 50% din suprafata corpului.

La sosirea la fata locului, echipajul de interventie a constatat faptul ca incendiul se manifesta mocnit in interiorul unei camere, la pardoseala si mobilier.

Incendiul a fost lichidat la ora 00.10.

In urma incendiului, ce a avut drept cauza probabila jarul cazut dintr-un sistem de incalzire cu acumulare de caldura, au ars aproximativ un metru patrat din suprafata pardoselii din lemn, mobilier si textile.

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Desteptarea.ro ]

Moinesti: Perchezitii la suspecti de furturi din garaje

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 13:00

Moinesti: Perchezitii la suspecti de furturi din garajePROMO

Politistii moinesteni au efectuate la data de 19 decembrie a.c., in baza autorizatiilor emise de Judecatoria Moinesti, doua perchezitii domiciliare, la locuintele unor persoane banuite de savarsirea mai multor infractiuni de furt.

Au fost identificate si ridicate in vederea cercetarilor mai multe unelte si scule electrice precum si un laptop, susceptibile a proveni din savarsirea de infractiuni.

Cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat si pentru stabilirea intregii activitati infractionale acelor in cauza.

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Desteptarea.ro ]

Urmarit international depistat in urma unei descinderi domiciliare

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 13:00

Urmarit international depistat in urma unei descinderi domiciliareDesteptarea in format PDF

Toate articolele si anunturile pentru 5 euro/luna.

Un barbat de 32 de ani din Bucuresti, urmarit international la solicitarea autoritatilor germane, a fost depistat de politistii de investigatii criminale din Bacau, in urma unei descinderi domiciliare.

La data de 19 decembrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale - IPJ Bacau au depistat intr-un imobil din Bacau, in urma unei descinderi domiciliare, un barbat de 32 de ani din Bucuresti, urmarit international.

Pe numele acestuia autoritatile judiciare din Germania au emis mandat european de arestare, fiind banuit de savarsirea infractiunii de complicitate la trafic de droguri.

Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore, iar ulterior Curtea de Apel Bacau a emis pe numele sau mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 15 zile, urmand a se declansa procedura de extradare catre autoritatile germane.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Desteptarea.ro ]

S-a prelungit arestul preventiv pentru consilierul judetean Laurentiu Eugen Ganea

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 23:00

S-a prelungit arestul preventiv pentru consilierul judetean Laurentiu Eugen GaneaNicula Dorel, inculpat intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu semnificativ, a fost eliberat zilele trecute din arest preventiv, masura fiind inlocuita cu arestul la domiciliu.

Decizia definitiva a Curtii de Apel nu a influentat, insa, si situatia celorlalti doi inculpati aflati in arest preventiv - Florentin Gorea, considerat liderul gruparii, si consilierul judetean, Laurentiu Eugen Ganea.

Astazi, Tribunalul Bacau a decis prelungirea arestului preventiv in cazul celor doi pentru o perioada de 30 zile, incepand cu data de 27.12.2014 si pana la 25.01.2015.

Inculpatii au facut contestatie care se va judeca la Curtea de Apel. Ganea si Gorea, alaturi de alti sase oameni de afaceri, sunt cercetati intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, cu un prejudiciu creat statului de peste 2,2 milioane euro.

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Desteptarea.ro ]

Fratii Druta, cercetati in dosarul "Damian", au fost eliberati

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 23:00

Fratii Druta, cercetati in dosarul "Damian", au fost eliberatiDupa 23 de luni de arest preventiv, cei doi frati moldoveni, Tudor si Grigore Druta, cercetati in dosarul "Damian", au fost pusi in libertate.

Tribunalul Bacau a decis, pe 12 decembrie, inlocuirea masurii arestului preventiv cu masura controlului judiciar.

Cei doi nu au voie sa depaseasca limita teritoriala a judetului Iasi, unde isi au domiciliul, si nici sa se apropie de ceilalti inculpati, martori sau familia lui Valeriu Damian.

Astazi, Curtea de Apel a respins contestatia Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau.

Decizia este definitiva, iar cei doi inculpati au iesit deja din arest.

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Desteptarea.ro ]

Targu Ocna: Au furat 75 de tone de sare

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 19:00

Targu Ocna: Au furat 75 de tone de sarePolitistii din Tg. Ocna au efectuat, la data de 18 decembrie a.c., o perchezitie domiciliara in statiunea Tg. Ocna, la locuinta unei persoane banuite de savarsirea infractiunii de furt calificat.

Din investigatiile desfasurate de politisti a rezultat ca in perioada 19-26 noiembrie a.c. un barbat de 43 de ani din Tg. Ocna si un altul de 28 de ani din aceeasi localitate, primul fost angajat al unei societati comerciale iar cel de-al doilea paznic al societatii, au sustras din incinta unitatii 75 de tone de sare.

De asemenea, din cercetari a rezultat ca in urma intelegerii prealabile dintre cei doi si un barbat de 39 de ani, administrator al unei societati comerciale din judetul Suceava, sarea sustrasa a fost transportata si comercializata pe raza judetului Suceava.

In cauza se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat in forma continuata si complicitate la furt calificat in forma continuata.

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Desteptarea.ro ]

Grefiera arestata se dadea judecatoare

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 19:00

Grefiera arestata se dadea judecatoareDesteptarea in format PDF

Toate articolele si anunturile pentru 5 euro/luna.

- concubinul ei o prezenta drept judecatoare la Tribunalul Bacau - in aceasta "calitate" ea s-ar fi oferit sa intervina pe langa judecatori de la Curtea de Apel Bacau

Grefiera de la Tribunalul Bacau, Viorica S., a fost arestata preventiv pentru 30 de zile, alaturi de alti trei inculpati, intr-un dosar de trafic de influenta.

Procurorii spun ca aceasta, impreuna cu concubinul ei, Sorinel V., ar fi pretins, in septembrie 2014, sume de bani de la sotia unui inculpat, lasand sa se creada ca are influenta asupra unor judecatori de la Curtea de Apel Bacau si ca ii va determina pe acestia sa pronunte o hotarare de punere in libertate a inculpatului.

Initial, suma de bani ceruta a fost apreciata la 10.000 - 20.000 euro, iar in final aceasta a fost stabilita la circa 50.000 de euro.

Surse din cadrul anchetei ne-au declarat ca la dosar sunt probe si interceptari din care reiese ca, in discutiile cu inculpatii sau rudele acestora, concubinul grefierei o prezenta pe aceasta drept judecatoare la Tribunalul Bacau. In aceasta "calitate", ea s-ar fi oferit sa intervina pe langa judecatori de la Curtea de Apel Bacau.

Viorica S. mai este acuzata si de complicitate la trafic de influenta pentru o fapta din octombrie 2014, cand l-ar fi ajutat pe concubinul ei cu informatii despre un alt dosar in care era cercetat Dumitru G.

Cei doi ar fi primit 9.000 lei de la inculpat pentru a interveni pe langa judecatori de ...

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Desteptarea.ro ]

Fii bun ca Mos Craciun

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 16:04

Fii bun ca Mos CraciunPROMO

Mos Craciun a sosit mai devreme pentru 40 de familii nevoiase din comuna Zemes. Vasile Spatariu s-a mobilizat cu ajutorul Colegiului Tehnic "Grigore Cobalcescu" din Moinesti.

Au incercat sa aduca lumina Craciunului in sufletele tuturor.

Colegiul Tehnic "Grigore Cobalcescu" din Moinesti a organizat un spectacol in data de 17.12.2014 in scop caritabil, iar banii stransi din vanzarea biletelor au fost alocati pentru cumpararea alimentelor.

Mai multi tineri si-au luat sarcina de a "Fi buni ca Mos Craciun" pentru copiii din familiile sarace, la care, pana acum, sarbatorile de iarna veneau fara cadouri.

Au batut din poarta-n poarta si au dus daruri de Craciun la zeci de copii din Zemes.

"Este al doilea an care am desfasurat aceasta campanie si speram sa putem continua. Suntem foarte fericiti atunci cand vedem cum se bucura acei copii, te facea sa te implici din ce in ce mai mult", se arata intr-un comunicat primit la redactie.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Desteptarea.ro ]

Bacauanii au incins afumatorile

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 13:02

Bacauanii au incins afumatorileDesteptarea in format PDF

Toate articolele si anunturile pentru 5 euro/luna.

Pentru ca ne mai despart doar cateva zile pana la Craciun, bacauanii au intrat in febra sarbatorilor de iarna. Unii isi programeaza deja taierea porcului, altii se gandesc la ce merinde traditionale vor pune pe masa de Craciun, iar cei mai practici au cumparat carnea deja transata si au pus-o la fum. Este si cazul lui nea Vasile (cum ii spun cunoscutii) care la primele ore ale diminetii indura cu stoicism gerul de afara pentru a pazi o afumatoare improvizata dintr-un butoi si montata langa garajele de pe strada Castanilor.

"Afum pentru copii cateva bucati de carne de porc. N-am facut carnati pentru ca n-au vrut copiii si pentru ca am destul timp la dispozitie am dat carnea la fum. In cinci ore o scot, urmarind in tot acest timp flacara pentru ca nu este nevoie de foc iute", spune nea Vasile. Nu vrea sa fie tras in poza, insa ii place sa stea de vorba. In plus, se ofera sa-si prezinte "marfa": cativa muschiuleti, niste kaiser si o pulpa.

Suficient cat sa hraneasca trei familii de sarbatori. In discutia noastra se interpune un vecin si asa aflam ca el prefera carnea de porc crescut in gospodarie. "Carnea de la magazin e cleioasa cand pui mana pe ea de la cat o injecteaza comerciantii. Asa ca prefer sa cumpar porc crescut in gospodarie la tara. Anul trecut am nimerit unul atat de bun, ca n-am avut de unde sa aleg slanina. Sper ca pretutile sa nu sara de 10 lei/kg in viu", spune Costica Varga.

Ma ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Desteptarea.ro ]

Conductele de caldura cedeaza in fiecare zi, iar pe angajatii CET ii paste o noua disponibilizare

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 13:00

Conductele de caldura cedeaza in fiecare zi, iar pe angajatii CET ii paste o noua disponibilizareDesteptarea in format PDF

Toate articolele si anunturile pentru 5 euro/luna.

Vechimea retelei de termoficare din municipiul Bacau si-a spus cuvantul si la debutul sezonului rece 2014 - 2015. Odata cu distribuirea agentului termic catre populatie au aparut si problemele. Conductele de agent termic au cedat in mai multe cartiere bacauane, iar echipele de interventie ale CET Bacau nu mai reusesc sa faca fata solicitarilor.

Pe de o parte, consumatorii CET Bacau sunt revoltati de faptul ca stau in frig zile sau chiar saptamani intregi, iar de cealalta parte, angajatii societatii bacauane sunt nemultumiti ca nu au cu ce lucra.

Angajatii CET nu au teava ca sa carpeasca avariile

Frigul, umezeala, mizeria, apa din canale si lipsa sculelor necesare pentru interventii in reteaua de termoficare a orasului sunt doar cateva din cauzele care starnesc revolta angajatilor de la CET Bacau, trimisi in teren sa carpeasca tevile sparte.

"CET-ul falimentar a ajuns sa nu mai aiba banalele lopeti, dar sa mai vorbim despre utilaje de interventie. Nu avem tractoare ca sa caram materialele necesare, nu avem masina de taiat betonul, nu avem motopompe ca sa scoatem din canale apa rezultata in urma pierderilor si nu avem in depozite nici macar teava atat de necesara ca sa inlocuim conductele sparte", declara un angajat al CET Bacau. Oamenii spun ca sunt satui sa fie injurati zilnic de locatarii nemultumiti si ca fac tot ce le sta in putiinta sa lucreze mai bine si mai repede. "Nu sta in puterea ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Desteptarea.ro ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima