Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.783 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Festivalul de Dans Contemporan, Bacau - 2014

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 00:59

Festivalul de Dans Contemporan, Bacau - 2014 Giovanni Zazzera, in "If I had..."

Desteptarea in format PDF

Toate articolele si anunturile pentru 5 euro/luna.

"Sa descoperim misterul si sonoritatea limbajului corpului"

Mai sunt doua zile pana la primul gong al Festivalului de Dans Contemporan Bacau 2014, organizat de Centrul International de Cultura si Arta "George Apostu", in perioada 23-25 octombrie. Continuam astazi seria de prezentari ale spectacolelor, artistilor, regizorilor si compozitorilor, care vor evolua in proiectele informale, urmare a unor rezidente la centrul de cultura bacauan, cat si in spectacolelor semnate si interpretate de profesionisti.

In ultima zi, 25 octombrie, de la ora 17, de la Centrul "George Apostu", dupa spectacolul informal "breath management" (coregrafie si interpretare: Sintija Silina - Letonia), intra pe podiumul Muzeului de Arta Contemporana Giovanni Zazzera - Luxembrug, cu spectacolul "If I had..." ("Daca as fi...", productie: Centre de Creation Choregraphique TROIS C-L, Luxemburg.

"Alegerile pe care le facem sunt influentate de o persoana, un telefon, o intamplare, un cuvant. Dar, in final, ce influenteaza deciziile noastre, daca nu sentimentele, emotiile, trairile si trecutul nostru? Putem sa avem incredere in corpul nostru, sa-l lasam sa decida. As dori sa impartasesc aceste alegeri (daca as fi... ) cu publicul, pentru a descoperi misterul si sonoritatea limbajului corpului", este invitatia coregrafului, interpretului si profesorului Giovanni Zazzera.

Licentiat ...

Life Show / stiri Life Show 5 vizite [ Desteptarea.ro ]

Dans Sportiv / Bacauanii au adus argintul mondial pentru Romania

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 00:59

Dans Sportiv / Bacauanii au adus argintul mondial pentru Romania Argint mondial pt bacauani Alin Beca si Catalina Tampau

Romania confirma trendul ascendent la nivel mondial in dansul sportiv. Sambata, 18 octombrie, localitatea Guadalajara din Spania a gazduit Campionatul Mondial de Juniori II la dans sportiv, eveniment la care au participat cei mai buni sportivi din lume la aceasta categorie.

Tara noastra a fost reprezentata de perechea Alin Beca- Catalina Tampau, de la clubul Authentic Dance Sport 2007 Bacau, cei care in urma cu o saptamana s-au impus la Cupa Romaniei , unde s-au clasat pe locul I la sectiunea dansurilor latino-americane si locul II la standard.

La Guadalajara, perechea noastra a evoluat perfect, reusind calificarea in finala, unde a urcat pe cea de-a doua treapta a podiumului, cucerind medaliile de argint.

Perechea Alin Beca- Catalina Tampau este pregatita de antrenorul Valentin Illes. Din partea Romaniei, la acest Campionat Mondial de Juniori II a arbitrat doamna Alexandra Vlad.

Clasamentul final:

1. Semen Khrzhanovsky- VitalinaBunina/ Rusia

2. Alin Beca- Catalina Tampau/ Romania

3. Glen Richard Boyce- Kayleigh Andrews/ Anglia

4. Miu Eugen- Sandra Pedersen/ Danemarca

5. Kinsley Lin- Michelle Yiu/ S.U.A.

6. Konrad Kucharczyk- Aleksandra Posdsiadly/ Polonia

Sport / stiri Sport 4 vizite [ Desteptarea.ro ]

"Noul CET" a dat iama in bugetul local

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 00:59

"Noul CET" a dat iama in bugetul local Perspectivele ca "noul CET" sa mearga pe plus, pe propriile picioare, fara infuzii de capital din banii orasului, sunt privite cu scepticism de multi factori de decizie din administratia bacauana.

Intr-o sedinta anterioara, consilierul local Vasile Dragusanu a spus ca "noul CET" va intra in insolventa in circa un an.

Mai mult, "noul CET" tinde aspira deja la imaginea de aspirator de bani publici, precum vechea societate intrata in faliment. Pentru ultimele doua luni din acest an, bugetul de cheltuieli este estimat la peste 19 milioane de lei, la fel ca si veniturile estimate ale societatii.

Sedinta extraordinara a Consiliului Local Bacau a consemnat luni inscrierea pe ordinea de zi a trei puncte care nu figurau initial, lucru ce a iscat nemultumirea catorva consilieri locali. Cele trei puncte se refera la probleme legate de noua societate care va furniza agent termic in Bacau, Thermoenergy, infiintata de Consiliul Local Bacau.

De altfel, majoritatea problemelor legate de falimentul fostului CET si transferul termoficarii la noua societate au fost trecute prin Consiliul Local in sedinte extraordinare.

Concret, unul dintre proiecte se refera la bugetul de venituri si cheltuieli al Thermoenergy pe ultimele doua luni din acest an, un altul se refera la o cesiune de creante intre CET si Thermoenergy, iar altul la organigrama Thermoenergy.

"Ne-ati pus in mapa ordinea de zi a sedintei, impreuna cu cele trei puncte, la repezeala, astfel ca nu am avut timp nici macar ..

Business / stiri Business 8 vizite [ Desteptarea.ro ]

Festivalul International de Dans Contemporan: Maturitate, fraternitate si joaca

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 00:59

Festivalul International de Dans Contemporan: Maturitate, fraternitate si joaca Timea Kovacs si Alexandra Garbea


In cadrul Festivalului de Dans Contemporan, organizat de Centrul de Cultura "George Apostu" Bacau, in perioada 23-25 octombrie 2014, au fost invitati si artisti din Romania, fie sa faca parte din proiectul unor dansatori si coregrafi straini, cum sunt Galina Bobeicu si Cristian Osolos, cooptati in spectacolul australian "Singnals of the Real", fie cu proiecte proprii.

De altfel, conceptul festivalului are la baza valorificarea unor proiecte propuse si realizate de artisti care au beneficiat de rezidente, in Bacau, la Centrul "George Apostu", sau in Luxemburg, toate sub egida Programului European "E-Motional rethinking dance", cat si evolutia pe aceleasi scene a unor artisti consacrati in domeniu.

Pe 24 octombrie, la Centrul "George Apostu", de la ora 17, dupa spectacolul informal "Event", al Anei Trincao (Portugalia), va urma o productie a Centrului "George Apostu", concept, coregrafie si interpretare: Timea Kovacs & Alexandra Garbea, sunet - Florin Serban (Romania) "Drift" (work in progress) este al treilea episod, din seria proiectelor Height Sense, realizat in cadrul rezidentei artistice din Luxemburg, oferite de Centrul "George Apostu".

"In colaborare cu sound designerul Florin Serban, exploram ideea de maturitate, fraternitate si joaca - un instrument pentru eliberarea corpului, dorintelor, emotiilor", explica Timea Kovacs, dansatoare si coregrafa, absolventa a Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. ...

Life Show / stiri Life Show 18 vizite [ Desteptarea.ro ]

Viorel Hrebenciuc a fost interceptat cand se interesa de stadiul retrocedarilor din judetul Bacau

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 00:59

Viorel Hrebenciuc a fost interceptat cand se interesa de stadiul retrocedarilor din judetul Bacau Interesul deputatului Viorel Hrebenciuc pentru urgentarea retrocedarii unor terenuri forestiere din judetul Bacau reiese, potrivit referatului procurorilor DNA, din stenogramele interceptarilor realizate in dosarul in care parlamentarul PSD este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosirea influentei.

Intr-o discutie telefonica din data de 1 decembrie 2013 cu un functionar al comisiei judetene de aplicare a legilor proprietatii din cadrul Consiliului Judetean Bacau, Hrebenciuc ii solicita relatii in legatura cu demersurile efectuate de aceasta institutie cu privire la procesele civile privind suprafetele de teren impadurit vizate de Paltin Gheorghe Sturdza, cercetat in acelasi dosar.

"Domn: Da, domnule presedinte.

Viorel Hrebenciuc: Salut, boss, ce faci?

Domn: Va rog, bine.

Viorel Hrebenciuc: Ma, spune-mi si mie, deci ati facut aia, cerere de stramutare, comisia judeteana?

Domn: Nu, nu, nu, e facuta de Directia Romsilva de la Bucuresti.

Viorel Hrebenciuc: De Romsilva, nu de voi de la Bacau?

Domn: Nu, nu, nu de noi, noi nu avem nicio treaba, doar ca trebuie sa treaca prin noi, ca parte in proces. De Romsilva e initiata si facuta.

Viorel Hrebenciuc: Am inteles, am inteles. Bine, hai, vorbim.

Domn: Miercuri, dl. presedinte

Viorel Hrebenciuc: Pa, pa.

Domn: Numai bine".

Intr-o interceptare ambientala din data de 13 august 2014, Viorel Hrebenciuc a ...

Actualitate / stiri Actualitate 36 vizite [ Desteptarea.ro ]

Iohannis vine joi in vizita electorala in judetul Bacau

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 00:59

Iohannis vine joi in vizita electorala in judetul Bacau Liderii Aliantei Crestin-Liberale, in frunte cu prezidentiabilul Klaus Iohannis, vor veni in judetul Bacau, joi, 23 octombrie, intr-o vizita electorala.

Dupa cum ne-a declarat Tudorita Lungu, unul dintre liderii ACL Bacau, Iohannis va vizita Bacaul si Onestiul, unde vor avea loc mitinguri electorale, dar exista posibilitatea sa mai faca escale si in alte localitatI, dupa cum va permite programul.

Din delegatie vor mai face parte Vasile Blaga, Mihai Razvan Ungureanu, Ludovic Orban si alti fruntasi ACL.

Actualitate / stiri Actualitate 34 vizite [ Desteptarea.ro ]

Dedeman a luat caimacul afacerilor antreprenoriale la vreme de criza

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 00:59

Dedeman a luat caimacul afacerilor antreprenoriale la vreme de criza Dedeman are 40 de magazine in reteaua sa nationala (Foto: Petru Done)

Societatea Dedeman, din Bacau, este cea mai mare companie antreprenoriala din Romania, potrivit datelor analizate de Ziarul Financiar, cu cifra de afaceri de 2.679 de milioane de lei in anul 2013, fata de numai 2.411 milioane in 2012 si doar 910 milioane in anul 2008.

Cresterea vanzarilor a avut loc exact in perioada crizei economice, in care compania din Bacau a profitat de scaderea preturilor terenurilor pentru constructii si a extins reteaua proprie de magazine. Dinamica acestei cresteri a fost de 11%, in 2013 fata de 2012, si de 194% in 2013 fata de 2008.

Astfel, Dedeman surclaseaza in top companiile Oscar Downstream Ilfov si InterAgro Bucuresti, controlate de familia omului de afaceri Ioan Niculae, cel care detine si combinatul de ingrasaminte chimice Amurco, din Bacau.

Profitul net al companiei Dedeman a fost de 288 de milioane de lei, fata de numai 35, respectiv 25 de milioane la urmatoarele doua clasate in top.

Business / stiri Business 32 vizite [ Desteptarea.ro ]

Curier batut pentru ca a adus facturi prea mari

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 00:59

Curier batut pentru ca a adus facturi prea mari Un barbat din Bacau, angajat al unei firme de curierat, care distribuia facturile de utilitati a fost batut in timpul programului.

Omul a intrat intr-o scara de bloc de pe strada Republicii, municipiul Bacau, si in timp ce punea in casutele postale facturile unui furnizor s-a trezit cu un pumn in figura, fiind lovit de o persoana ce a venit prin spatele sau.

Era un batran nemultumit ca aduce numai facturi mari si s-a saturat sa le plateasca. Curierul a sunat imediat la politie si cazul a ajuns in atentia oamenilor legii care l-au identificat pe bataus.

Era un barbat de 76 de ani, locatar in respectivul imobil, si care acum s-a ales cu dosar penal pentru infractiunea de lovire sau alte violente.

Actualitate / stiri Actualitate 49 vizite [ Desteptarea.ro ]

Program in premiera la CCD Bacau - comunicare si leadership

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 00:59

Program in premiera la CCD Bacau - comunicare si leadership Casa Corpului Didactic (CCD) Bacau organizeaza, in premiera, programul de formare continua "Comunicare si leadership", avizat de Ministerul Educatiei Nationale. Acesta a debutat vineri la Colegiul Tehnic de Comunicatii "N.V.Karpen" Bacau si se va desfasura pana pe 25 octombrie.

Cursul de formare se adreseaza consilierilor educativi/coordonatorilor pentru proiecte si programe educative scolare si extrascolare din invatamantul gimnazial si liceal, dar si profesorilor diriginti, cadrelor didactice, inspectorilor scolari, metodistilor si coordonatorilor Consiliilor Judetene ale Elevilor.

Programul este coordonat si sustinut de prof. Dumitru Ficuta si de prof. Emil Lazar, formatori nationali. Scopul programului este dezvoltarea/gestionarea relatiei conducerii unitatilor de invatamant cu Consiliile Scolare ale Elevilor, prin facilitarea procesului de exprimare si luare de decizie al elevilor, in context institutional scolar.

Totodata, sunt dezvoltate competente de facilitare si transfer, de gestionare si coordonare a cadrelor didactice, in relatia cu Consiliul Elevilor din unitatile scolare. Printre altele, cursul isi propune ca, prin implicarea ulterioara a participantilor, la nivelul unitatii de invatamant, sa creasca gradul de vizibilitate a activitatilor derulate de Consiliul Scolar al Elevilor, sa fie constientizata importanta existentei acestui for, sa creasca interesul cadrelor didactice pentru activitatile extracurriculare.

"Initierea acestui nou program de ...

Actualitate / stiri Actualitate 26 vizite [ Desteptarea.ro ]

Fotbal/ Liga a II-a: Punct alb pentru zile negre

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 00:59

Fotbal/ Liga a II-a: Punct alb pentru zile negre ACS Berceni - SC Bacau 0-0

Inca un punct alb pentru a alunga zilele negre. Sport Club a obtinut sambata, in etapa a a noua a Ligii a II-a, o noua remiza, a cincea din acest sezon.

La Berceni, bacauanii au trecut in mai multe randuri pe langa deschiderea scorului, cele mai mari ocazii fiind ratate in prima repriza, de Cainari, din pozitie de "unu la unu" cu portarul si de Ungureanu, al carui sut a fost deviat de un fundas al gazdelor in bara. In partea secunda, SC-ul a si marcat un gol, prin Rusu, in min. 70, anulat insa pe motiv de ofsaid.

"Nu pot sa ma pronunt daca decizia arbitrilor a fost sau nu corecta. Cert este ca, daca iau in calcul numarul de ocazii avute, la Berceni mai degraba am pierdut doua puncte", a declarat antrenorul oaspetilor, Cristi Popovici, care se pregateste pentru ultimele doua teste ale turului, ambele cu un grad ridicat de dificultate, contra primelor doua clasate, Academica Pitesti si FC Voluntari: "Necazul este ca suferim in ceea ce priveste prospetimea fizica, si din acest motiv au inceput sa apara si problemele medicale, contracturile suferite de Ungureanu si Mihalachioae fiind cele mai recente exemple".

ACS Berceni: Rat- E. Nicu, Ghinea, Cioranu ('86 V. Stefan), M. Ionescu- Patrascu ('60 D. Roman), Al. Radu, Paduretu, C. Mihai- A. Marin, Nistor.

SC Bacau: Petrariu- Mihalachioae ('63 Sascau), Adascalitei, Lozneanu, Luncanu- Cainari ('77 Punga), Tutu ('77 Taban), L. Dumitriu, Hurdubei, Hurdubei- B. Ungureanu, Hurdubei.

Rezultate ...

Sport / stiri Sport 11 vizite [ Desteptarea.ro ]

Cupa EHF: Unii- lei, altii- clei!

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 00:59

Cupa EHF: Unii- lei, altii- clei! Olandezii s-au batut cu ardoare contra Stiintei.

Stiinta MD Bacau - OCI Lions 34-29 (17-14)

Noroc ca olandezii de la OCI Lions au fost de acord sa dispute ambele partide din turul secund al Cupei EHF pe terenul Stiintei Municipal Dedeman! Si ce noroc ca "leii" sunt semi-profesionisti! Si ca principalul realizator al lor in prima mansa, disputata sambata dupa-amiaza, Joris Bart, un student in varsta de 22 de ani, e mai preocupat sa-si ia diploma de fizioterapeut decat sa faca pasul catre un nivel superior!

Altfel, cine stie ce ar mai fi iesit? Pe moment, sa spunem ca a iesit bine pentru Stiinta, chiar daca, pret de 20 de minute, olandezii au avut initiativa pe teren si pe tabela, gratie unui joc in viteza, condus de abilul Luc Steins si finalizat de surprinzatorul Joris Bart. Interventiile lui Erhan, golurile lui Vartic si Celestin (francezul nu mai avusese un asemenea randament ofensiv din toamna trecuta, tot in EHF) si risipa de efort a lui Johansson au salvat finalul de repriza, pe care bacauanii au incheiat-o in avantaj: 17-14.

Dupa pauza a venit restul. Incepand cu introducerea pe teren a lui Marius Bondar (din nou, mult peste Masachs, conationalul lui Garralda), continuand cu caderea fizica a olandezilor, care au ratat si trei lovituri de la sapte metri si incheiind cu victoria bacauanilor cu 34-29. N-a lipsit, insa, nici de aceasta data, show-ul personal al lui Mateo Garralda.

Izbucnirile sale nervoase, deciziile ciudate luate in timpul joculului si ...

Sport / stiri Sport 12 vizite [ Desteptarea.ro ]

Militarii pasionati de motoare si-au testat indemanarea la competitia "Cupa 25 octombrie"

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 00:59

Militarii pasionati de motoare si-au testat indemanarea la competitia "Cupa 25 octombrie" Treisprezece militari din cadrul MAI si MApN s-au aliniat duminica la startul primei competitii moto intitulata "Cupa 25 octombrie". Manifestarea face parte dintr-o serie de activitati sportive organizate de Comenduirea Garnizoanei Bacau cu ocazia Zilei Armatei Romaniei.

Pe 25 octombrie se implinesc 70 de ani de cand ostasii Armatei Romaniei au eliberat ultima parte a teritoriului national de sub ocupatia straina. Evenimentul s-a desfasurat intre orele 12.00 - 14.00, la Centrul de Afaceri si Expozitional Bacau, unde, concurentii au sustinut o proba de indemanare si una de viteza.

"Proba cu obstacole a avut rolul de a testa indemanarea concurentilor, iar la proba de viteza s-a testat mai curand echilibrul, fiind desemnat castigator motocicilistul care a mers cel mai incet pe pista. Concursul este o premiera pentru militari si am zis ca Expo Militar - desfasurat in perioada 24 - 26 octombrie - este un bun prilej sa-i adunam pe militarii pasionati de motoare la o astfel de competitie sportiva", a declarat Sergiu Chirita, loctiitorul comandantului Comenduirii Garnizoanei Bacau. La linia de start s-au adunat militari din aviatie, parasutisti, pompieri, politisti si jandarmi.

Au incalecat pe motocicleta Virgil Abalaiesei, Daniel Starparu, Georgian Condur, Mihai Ciontu, Sergiu Chirila, Filip Horomnea, Marius Ghiurca, Gabriel Mihalache, Florin Sion, Adrian Andronache, Marius Taranu, Sorin Hegurici si Iulian Fartade.

La proba de indemanare, in urma punctajului acumulat, ...

Sport / stiri Sport 15 vizite [ Desteptarea.ro ]

Expozitie de ciuperci proaspete. 50 la suta din ciupercile cunoscute sunt necomestibile

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 00:01

Expozitie de ciuperci proaspete. 50 la suta din ciupercile cunoscute sunt necomestibile In urma unei activitati de cercetare in teren, efectuata de specialisti ai Complexului Muzeal "Ion Borcea", vineri, 17 octombrie, a fost vernisata si deschisa publicului larg, o expozitie de ciuperci proaspete, comestibile si necomestibile: Ciupercile - delicatese inselatoare".

Aflata la editia a IX-a, expozitia isi propune informarea si constientizarea publicului cu privire la bogatia si potentialul arealului judetului Bacau cu aceste produse naturale, dar, mai ales, asupra pericolului consumului de ciuperci necomestibile, a posibilitatii confundarii unor specii, de catre necunoscatori.

Au participat la vernisaj, dr. Gabriela Gurau, manager al Complexului "Iona Borcea", Margareta Gruzinschi, presedinte al Societatii Nationale de Micologie "Mihai Toma", dr. Ortansa Jigau, director adjunct, manager de proiect, care a si prezentat istoria acestei manifestari, iar pentru public, muzeograf dr. Pavel Otilia Carmen a facut o expunere a speciilor de ciuperci prezentate in expozitie, cat si a unor retete de pregatire a ciupercilor pentru iarna.

Dintre specialistii invitati la manifestare, am remarcat preznta medicului Aurelia Taga, director medical al Spitalului de Urgenta Bacau, care a vorbit celor prezenti despre gravele pericole ale consumului de ciuperci necomestibile.

"Din cele peste 3000 de specii de ciuperci cunoscute, jumatate sunt necomestibile, proportie relevata si in aceasta expozitie, dar si mai grav este ca din acel procent de 50 la suta necomestibile, 90 la ..

Life Show / stiri Life Show 6 vizite [ Desteptarea.ro ]

Tanar depistat si cercetat pentru furt calificat

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 13:08

Tanar depistat si cercetat pentru furt calificat Politistii de investigatii criminale din Onesti au depistat, la data de 17 octombrie a.c., in urma cercetarilor efectuate, un tanar de 21 de ani, din comuna Gura Vaii, banuit de savarsirea unor fapte de natura penala.

Din cercetari a rezultat ca cel in cauza ar fi sustras doua mopede, din municipiul Onesti, pe care ulterior le-ar fi vandut unor persoane din comuna de domiciliu.

In urma activitatilor desfasurate au fost recuperate cele doua mopede si restituite partilor vatamate.

De asemenea politistii au identificat si recuperat un al treilea moped, care ar fifost sustras de catre cel in cauza de la o persoana din Onesti, care la momentul savarsirii faptei se afla plecata din tara.

In cauza se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

Actualitate / stiri Actualitate 51 vizite [ Desteptarea.ro ]

Oameni care au salvat padurea

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 13:01

Oameni care au salvat padurea Angajatul Romsilva care s-a opus retrocedarii celor 43 de mii de hectare de padure din judetul Bacau a acceptat sa vorbeasca despre presiunile traite de cei care au incercat sa apere proprietatea statului.

Omul a intrat in vizorul greilor din afacere, Viorel Hrebenciuc, Ilie Sirbu si seful Romsilva, Adam Craciunescu, pentru ca, impreuna cu alti functionari cinstiti din institutie, a fost buturuga mica care a oprit tavalugul retrocedarilor ilegale. RISE Project protejeaza identitatea angajatului Romsilva pe care il numeste "Padurarul" in interviul de mai jos.

RISE: Cine ar fi trebuit sa fie, in opinia dumneavoastra, beneficiarii acestei paduri si ce suprafata trebuia de fapt retrocedata?

Padurarul: Dimitrie N.D. Ghika, cel care a fost deposedat de catre statul comunist, a avut doi fii care in anul 1948 se aflau la studii, in Anglia. Unul dintre fii, Nicolae, decedat in anul 2003, are la randul sau doi copii, Christopher si Jeanne - Valentinne, care locuiesc in Anglia. Asa cum rezulta din evolutia istorica a proprietatii Ghika - Comanesti, acestia sunt descendentii familiei si, daca s-ar fi urmat caile legale, ar fi avut dreptul de proprietate pentru circa 11 mii de hectare de teren forestier.

R: Cum ramane cu cererea depusa de Paltin Sturza?

P: Paltin Sturza nu a avut niciodata vreun drept in privinta acestei paduri, acesta fiind si motivul pentru care, in toate etapele procesuale, incepind din anul 2006 si pana in 2012, cererile sale au fost respinse atat de ...

Actualitate / stiri Actualitate 123 vizite [ Desteptarea.ro ]

Sarbatorile de Ziua Armatei tin o saptamana

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 06:11

Sarbatorile de Ziua Armatei tin o saptamana Comenduirea Garnizoanei Bacau organizeaza in perioada 24 - 26 octombrie o serie de activitati dedicate Zilei Armatei Romaniei. Pe 25 octombrie se implinesc 70 de ani de cand ostasii Armatei Romaniei au eliberat ultima parte a teritoriului national de sub ocupatia straina.

Duminica, 19 octombrie, intre orele 12.00 - 14.00, la Centrul de Afaceri si Expozitional Bacau, va avea loc un concurs moto in cadrul competitiei "Cupa 25 octombrie".

Activitatile din cadrul proiectului "Ziua Armatei in scoli" se vor desfasura in municipiul Bacau, marti 21 octombrie, intre orele 09.00 - 12.00 la Scoala Gimnaziala "Alexandru Safran" si miercuri, 22 octombrie, intre orele 09.00-12.00, la Colegiul National "Vasile Alecsandri".

Joi, 23 octombrie, incepand cu ora 11.00, Muzica Militara a Garnizoanei Bacau va sustine un concert in cadrul vernisajului expozitiei "Armata romana in cel de-Al Doilea Razboi Mondial" de la Complexul Muzeal "Iulian Antonescu".

De asemenea, intre orele 12.00 -14.00, Baza 95 Aeriana va primi vizita unui grup de elevi din clasa a VIII-a de la Scoala Gimnaziala "Octavian Voicu", iar incepand cu ora 13.00, la Cercul Militar Bacau, filialele din Bacau ale Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi si Cultul Eroilor vor organiza un simpozion in cadrul caruia va avea loc si lansarea a doua carti avandu-l ca autor pe col.(r) Eugen Ichim.

Vineri, 24 octombrie, incepand cu ora 11.00, la Cercul Militar Bacau va avea loc un spectacol dedicat Zilei Armatei Romane. ...

Actualitate / stiri Actualitate 68 vizite [ Desteptarea.ro ]

Crucea Rosie a distribuit pachete cu alimente

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 06:11

Crucea Rosie a distribuit pachete cu alimente Echipa Crucii Rosii Romane, filiala Bacau, a mers vineri, 17.10.2014, la mai multe familii nevoiase din municipiul Bacau pentru a distribui pachete alimentare. Este vorba despre zece familii aflate in evidentele noastre, aflate in situatii foarte grele, cu multi copii si cu venituri reduse. In cele mai multe cazuri, copiii sunt crescuti doar de unul dintre parinti.

Am vrut astfel sa venim in sprijinul acestor familii, pe care incercam sa le ajutam de fiecare data cand avem posibilitatea, cu ocazia unei zile speciale, Ziua Internationala a Eradicarii Saraciei, marcata in data de 17 octombrie.

Alimentele (ulei, zahar, malai, faina, orez, paste, conserve, biscuiti, napolitane, etc) au provenit de la cumparatorii din hypermarket-ul CORA Bacau si din minimarket-urile Carrefour, carora le multumim. Multumim, de asemenea, partenerilor CORA si Carrefour pentru derularea proiectului Banca de Alimente in incinta magazinelor.

Actualitate / stiri Actualitate 22 vizite [ Desteptarea.ro ]

Filarmonica din Bacau, in Germania

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 00:59

Filarmonica din Bacau, in Germania Filarmonica Mihail Jora din Bacau, cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau, a raspuns pozitiv la solicitarea de a sustine doua concerte in Germania in perioada 19-20 Octombrie in doua din cele mai importante sali din Europa:

19 Octombrie - GEWANDHAUS (sala filarmonicii din Leipzig) si 20 Octombrie - UDK Berlin,(Universitatea de arte) fost sediu al Filarmonicii berlineze.

Concertele vor fi dirijate de Maestrul Ovidiu Balan iar programul va cuprinde patru concerte pentru pian si orchestra(W.A.Mozart- KV 488, F.Franz/F.Schubert- Fantezia Wanderer, R.Schumann- pian concert si P.I. Ceaikovski- concert nr. 1 toate interpretate de pianistul italian EMILIO AVERSANO intr-un maraton

pianistic.

Dupa prezenta in anul 2013 in sala Gasteig a filarmonicii din Munchen, construita conform planurilor inegalabilului Sergiu Celibidache, filarmonica din Bacau confirma prin aceste doua concerte prestigiul international de care se bucura in ultimii ani.

Life Show / stiri Life Show 27 vizite [ Desteptarea.ro ]

Retinuta pe Aeroport, dupa ce a furat un laptop din casa unei cunostinte

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 00:59

Retinuta pe Aeroport, dupa ce a furat un laptop din casa unei cunostinte Politistii Sectiei 5 Politie Rurala Racaciuni au fost sesizati la data de 16 octombrie a.c., in jurul orei 14.00, de catre o femeie de 29 de ani, din comuna Sascut, despre faptul ca, o femeie, de 44 de ani, din comuna Buhoci, in timp ce se afla in vizita la locuinta sa, i-a sustras mai multe bunuri.

In urma investigatiilor efectuate, politistii au constatat ca in noaptea de 15/16 octombrie, partea vatamata a cazat-o pe femeia in cauza, venita in vizita, intr-una din camerele locuintei sale, de unde aceasta ar fi sustras un laptop, un telefon mobil si o camera foto.

Ulterior, pe timpul noptii, in jurul orei 03.00, femeia de 44 de ani ar fi parasit locul faptei cu bunurile sustrase, deplasandu-se catre locuinta personala cu o masina de ocazie.

Tot din cercetari, politistii au stabilit ca femeia si-a procurat un bilet de avion pentru data de 16.10.2014 cu destinatia Irlanda, cu plecare din aeroportul Bacau.

Astfel, in baza unui mandat de aducere, politistii s-au deplasat la data de 16 octombrie a.c., in jurul orei 20.00, in aeroportul Bacau, unde in sala de asteptare au identificat-o pe femeia banuita de furt, pe care au condus-o la sediul unitatii de politie pentru cercetari.

Aceasta a recunoscut ca a sustras un laptop din locuinta partii vatamate, pe care l-a ascuns la domiciliul sau si pe care l-a predat politistilor.

Fata de cea in cauza s-a luat masura retinerii pentru o perioada de 24 de ore, urmand sa fie prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria ...

Actualitate / stiri Actualitate 56 vizite [ Desteptarea.ro ]

Festivalul de Dans Contemporan - editia a IV-a

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 00:59

Festivalul de Dans Contemporan - editia a IV-a Mai sunt doar cateva zile pana la debutul celei de-a IV-a editie a Festivalului "Dans Contemporan - Bacau 2014", organizat de Centrul International de Cultura si Arta "George Apostu", eveniment dedicat publicului iubitor de dans contemporan, dar si celor neinitiati in acest tip de performance.

Daca prima zi, joi, 23 octombrie, se deschide cu spectacolul "Signals of the Real", in care evolueaza Alysha Firbank, din Australia, cu un spectacol complex, alaturi de artisti din Romania, vineri, 24 octombrie, si sambata, 25 octombrie, de la ora 17, la Centrul de Cultura "George Apostu" vor avea loc prezentarile informale ale proiectelor dezvoltatea de artistele Ana Trincao (Portugalia) si Sintija Silina (Letonia), beneficiare ale unei rezidente, in luna octombrie, la Centrul "Apostu", selectionate, in urma unui concurs, de boardul proiectului european "E-Motional: rethinking dance".

Conceptual, proiectul de cercetare EVENT, al Anei Trincao, "vrea sa evidentiez ceea ce este deja stiut, prin construirea treptata a naratiunii, adoptand pozitia de promotor, care incearca sa reformuleze continutul ca un material nou. 'Cum creez?' este mai relevant pentru mine decat 'Care este tema sau subiectul creatiei?'", ne-a spus artista dupa o sedinta de repetitii.

Sintija Silina, din Letonia, vine cu proiectul "breath management" ("managementul respiratiei"):"Ne dorim sa privim in interiorul nostru. Pentru a crea un sunet si o miscare fara un anumit impuls din lumea exterioara, pentru a ...

Life Show / stiri Life Show 11 vizite [ Desteptarea.ro ]

Termen limita pentru depunerea ultimei cereri de plata prin PNDR

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 00:59

Termen limita pentru depunerea ultimei cereri de plata prin PNDR 30 septembrie este ultima zi in care beneficiarii privati sau publici ai PNDR pot depune cereri de plata. De retinut ca termenul final pentru depunerea ultimelor cereri de plata este ferm si nu poate fi prelungit, in cazul depasirii acestei limite beneficiarii riscand sa nu mai poata primi fondurile solicitate si proiectul sa nu mai poata fi finalizat.

Mai mult, conform prevederilor contractului de finantare, intreaga investitie se va constitui debit total, sumele acordate anterior urmand a fi recuperate in integralitate.

"Este important ca beneficiarii sa depuna in termen Dosarele Cererilor de Plata, astfel incat AFIR sa poata realiza decontarea cheltuielilor eligibile efectuate. Prin urmare, este obligatoriu ca beneficiarii sa respecte intocmai esalonarea transelor de plata, asa cum au fost acestea prezentate la semnarea contractului de finantare", au precizat reprezentantii locali ai AFIR.

Important este ca beneficiarii PNDR sa-si programeze in mod corect realizarea si finalizarea investitiilor, astfel incat, pana pe 30 septembrie 2015, investitiile finantate prin PNDR 2013 sa fie finalizate cu proces verbal de punere in functiune.

Pana in prezent, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a platit peste 6,43 miliarde de euro (din totalul de 9,3 miliarde de euro alocati prin PNDR 2007 - 2013) catre beneficiarii care au depus cereri de plata pentru decontarea cheltuielilor. AFIR a ajuns, in acest moment, la un grad de absorbtie de aproximativ 73% din ...

Business / stiri Business 25 vizite [ Desteptarea.ro ]

Perchezitii la suspecti de furturi

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 00:59

Perchezitii la suspecti de furturi La data de 15.10.2014, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Racaciuni, in baza mandatelor de perchezitie emise de Judecatoria Bacau, au efectuat doua descinderi domiciliare in comunele Racaciuni si Pancesti, la locuintele a doi barbati, de 44 si 62 de ani, cu scopul de a identifica bunuri provenite in urma unor fapte de natura penala.

Astfel, in locuintele acestora politistii au identificat si ridicat in vederea cercetarilor o plasma LCD, un aspirator si un motoscuter.

Din investigatiile efectuate, politistii au stabilit ca in noaptea de 24/25 martie a.c., un tanar de 27 de ani, din comuna Pancesti, a patruns prin efractie in locuinta unui cetatean din comuna Racaciuni, de unde a sustras doua plasme LCD, un aspirator si mai multe sticle cu bauturi alcoolice.

Ulterior, in schimbul unui motoscuter, tanarul a instrainat bunurile sustrase barbatului de 44 de ani, in locuinta caruia politistii au descins.

Bunurile recuperate au fost restituite partii vatamate iar cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat si pentru documentarea intregii activitati infractionale a tanarului in cauza.

Actualitate / stiri Actualitate 24 vizite [ Desteptarea.ro ]

Handbal masculin/ Cupa EHF: Lei sau mielusei?

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 00:59

Handbal masculin/ Cupa EHF: Lei sau mielusei? Stiinta MD Bacau - OCI Lions (sambata, ora 16.00 si duminica, ora 16.30, Sala Sporturilor)

Care Dumnezeu o fi adevarata Stiinta Municipal Dedeman Bacau? Ca daca e sa ne luam dupa ultima impresie, cea lasata miercuri seara, in Capitala, e de naspa. Si inca naspa rau! Miercuri, in deschiderea etapei a noua a Ligii Nationale, Stiinta MD a pierdut categoric, cu 34-27 (17-11) intalnirea de pe terenul antepenultimei clasate, Steaua Alexandrion Bucuresti.

Ce ar mai fi de spus dupa un asemenea esec in care bucurestenii au avut, la un moment dat, si noua goluri avans? Si care vine dupa cinci ani si jumatate de la precedenta infrangere a Stiintei in fata Stelei? Doar ca evolutia studentilor a fost in ton cu rezultatul: lamentabila.

Si ca devine tot mai clar faptul ca Mateo Garralda e dintr-un alt film. Pentru vice-campioana Romaniei, infrangerea cu Steaua pica in preajma "dublei" cu echipa olandeza OCI Lions, din turul secund al Cupei EHF, programata chiar la finalul ac estei saptamani.

Noroc ca "leii" olandezi au fost de acord ca ambele manse sa se desfasoare in Bacau, lucru care sporeste, in mod cert, sansele de calificare ale Stiintei in faza urmatoare a competitiei europene. Altfel, cine stie ce s-ar mai fi intamplat! Chiar si asa, insa, sa ridice mana sus al de e gata sa-si parieze toti banii pe calificare bacauanilor.

Nu ca OCI Lions o fi mare scula, chiar daca e pe primul loc in BENE-League, competitie la care participa primele patru echipe din Olanda si primele ...

Sport / stiri Sport 38 vizite [ Desteptarea.ro ]

Volei feminin/ Divizia A1: Cu prima sansa

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 00:59

Volei feminin/ Divizia A1: Cu prima sansa Invingatoare miercuri, in etapa de debut a Diviziei A1, cu 3-0 (30, 21, 19) contra Albei Blaj, campioana Romaniei la volei feminin, Stiinta Bacau nu ar trebui sa intampine probleme deosebite in runda secunda, impotriva Penicilinei Iasi.

Mai ales ca, sambata, studentele vor evolua tot pe teren propriu. "Ma bucur ca am inceput campionatul cu o victorie si sper sa continuam tot asa", a declarat antrenorul Stiintei, Florin Grapa, dupa succesul cu 3-0 realizat in compania Blajului, la capatul unui meci care a avut un prim set castigat de studente cu 32-30 dupa 35 de minute de joc!

De precizat ca, la toate jocurile de acasa ale Stiintei, DJTS Bacau a decis ca accesul pensionarilor, al elevilor de liceu si al studentilor este gratuit.

Rezultatele primei etape: Stiinta - Alba Blaj 3-0, Penicilina Iasi - SCM U Craiova 3-2, Dinamo Bucuresti - U Cluj 3-0, CSM Lugoj - Medicina Targu-Mures 0-3, CSM Bucuresti - CSM Targoviste 3-0, CSM Satu Mare - Unic Piatra Neamt 3-1.

Programul rundei secunde: Alba Blaj- Unic, CSM Targoviste- CSM Satu-Mare, Medicina - CSM Bucuresti, U Cluj - CSM Lugoj, SCM U Craiova - Dinamo, Stiinta - Penicilina.

Sport / stiri Sport 17 vizite [ Desteptarea.ro ]

Fotbal/ Liga a II-a: Hai, iarna, hai!

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 00:59

Fotbal/ Liga a II-a: Hai, iarna, hai! Printre baieti circula o vorba: "O halba bauta la vremea ei face mai mult ca zece butoaie". OK, expresia nu suna chiar asa, dar daca sunteti baieti destepti- si sigur ca sunteti- o sa-i intelegeti lesne sensul. La divizionara B Sport Club Bacau totul merge anapoda, pentru ca totul a fost facut pe dos. Si nimic la timp.

Conducerea l-a tinut in functie pe Viorel Tanase mai mult decat trebuia. Si le-a pus in brate lui Popovici si Poenaru o echipa la care, pana-n iarna, cel putin, nu poti face mare lucru in afara de impachetari si imbalsamari.

Totodata, politica de transferuri din ultimii ani s-a facut cu buletinul in mana. Asa nu a ajuns la Sport Club un mijlocas precum Marius Croitoru, considerat prea batran in vara lui 2012, la 31 de ani. Si asa s-a ajuns ca "mosnegi" precum Frunza de la Braila, Bogdan Oprea de la Balotesti sau Daniel Balan si Semeghin de la Rapid CFR Suceava sa ne dea lectii de sprint si de maraton in meciurile de pe "Letea".

Ca sa nu mai vorbim de bani! Consiliul Local Bacau a bagat milioane de euro in Sport Club, dar, fireste, nu toti banii au ajuns la echipa. Si cei care au ajuns, nici macar n-au ajuns la timp. Vorba lui Bogdan Tudoreanu, antrenorul de la Rapid CFR Suceava, grupare care primeste doar 10 miliarde de lei vechi de la bugetul local, dar care a remizat miercuri, pe terenul SC-ului: "Om avea noi bani putini, dar macar vin la timp".

In acest context, locul 10 din 12 pe care-l ocupa Sport Clubul nu ar trebui sa ne mire prea mult. Dupa ...

Sport / stiri Sport 21 vizite [ Desteptarea.ro ]

Un bacauan a dat foc la casa dupa care s-a spanzurat

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 00:59

Un bacauan a dat foc la casa dupa care s-a spanzurat Solicitati sa intervina la stingerea unui incendiu pe strada Avram Iancu din Bacau, pompierii au descoperit, in apartamentul cuprins de flacari, cadavrul unui barbat.

Acesta era spanzurat in spatele unei usi.

Dupa ce au stins flacarile, pompierii au chemat politistii.

La fata locului au ajuns criminalistii, care vor incerca sa determine cum au decurs faptele.

Vom reveni cu amanunte.

Actualitate / stiri Actualitate 43 vizite [ Desteptarea.ro ]

Presiuni si amenintari pentru retrocedarea padurilor din judet

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 00:59

Presiuni si amenintari pentru retrocedarea padurilor din judet Ancheta procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in dosarul retrocedarilor de padure, le da sperante primarilor din judetul Bacau care ar trebui sa cedeze mii de hectare familiei Sturdza, care a obtinut o sentinta favorabila la Tribunalul Covasna.

Potrivit deciziei judecatoresti, Paltin Sturdza ar trebui sa primeasca 43.227 de hectare de padure si 50 de ha de teren agricol, distribuit in mai multe comune. Astfel, magistratii au stabilit ca mostenitorul lui Ghica trebuie sa primeasca 9.560 de ha teren forestier in Palanca si Brusturoasa (domeniul Forestier Palanca), 7.995 de ha padure in localitatile Asau si Goioasa (domeniul forestier Ciobanus), 6.302 ha padure la Darmanesti si Dofteana (domeniul forestier Bratulesti), 5.532 de ha la Agas si Asau (domeniul Agas), 2.218 ha padure la Comanesti si Moinesti (domeniul Comanesti), 50 de ha teren agricol la Comanesti si 11.620 de ha teren forestier la Dofteana (domeniul forestier Dofteana si Belechet).

Oamenii din Dofteana nu mai aveau acces la lemne de foc

Imediat dupa decizia finala, un mandatar al lui Sturdza a inceput sa faca presiuni prin comune pentru a-si primi padurea. Primaria din Dofteana a continuat sa lupte in instanta si a depus o cerere de revizuire a hotararii definitive si irevocabile.

"Chiar astazi (n.r.- joi) avem termen la Sibiu. Noi ne-am folosit de toate caile de atac, am avut avocat, a mers la proces. S-au prezentat acte doveditoate care arata ca padurea de aici a fost pierduta de Ghica, ..

Actualitate / stiri Actualitate 63 vizite [ Desteptarea.ro ]

Gest extrem in Bacau: A dat foc la casa dupa care s-a spanzurat

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 00:59

Gest extrem in Bacau: A dat foc la casa dupa care s-a spanzurat Un barbat, in varsta de 45 de ani, din municipiul Bacau, si-a pus capat zilelor in apartamentul in care locuieste.

Inainte de a se sinucide, omul a dat foc la casa. Vecinii s-au speriat de fumul gros care invadase casa scarii si au sunat la pompieri pentru a interveni.

La fata locului au ajuns mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Bacau care au reusit sa stinga focul.

Pe proprietar l-au gasit spanzurat in spatele usii de la intrare. "In urma incendiului au ars bunuri textile si electrocasnice din doua camere si s-a stabilit ca a fost vorba de o actiune intentionata. Pe timpul interventiei a fost descoperit si cadavrul unui barbat, care era spanzurat de teava de gaz", a declarat lt. Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la ISUJ Bacau.

Politistii au deschis o ancheta, insa toate indiciile duc catre sinucidere. Barbatul pusese carpe intre cartile din biblioteca, pentru a fi sigur ca vor arde, si a incendiat haine si in mijlocul sufrageriei.

In cutia postala a unei vecine a fost gasit un bilet de adio in care a scris ca nu mai suporta sa traiasa singur, sotia sa fiind plecata in strainatate, iar cei doi copii erau si ei plecati de acasa. Se pare ca a amenintat in repetate randuri ca va da foc la casa. Trupul neinsufletit a fost dus la morga pentru efectuarea necropsiei si stabilirea cauzei exacte a mortii.

Actualitate / stiri Actualitate 39 vizite [ Desteptarea.ro ]

Teatrul Municipal "Bacovia" participa la Festivalul International "Puck"

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 00:59

Teatrul Municipal "Bacovia" participa la Festivalul International "Puck" Trupa Sectiei de Animatie a Teatrului Municipal "Bacovia" va juca miercuri, 15 octombrie, de la orele 10.00 si 13.00, pe scena celei de-a XIII-a editii a Festivalului International al Teatrelor de Papusi si Marionete "Puck", organizat de Teatrul de Papusi "Puck", din Cluj - Napoca. Spectacolul bacauan invitat este "Praslea cel voinic... la minte", o adaptare dupa Petre Ispirescu ("Praslea cel voinic si merele de aur"), in regia lui Cornelius Pavaloi.

"Basmele fantastice ale romanilor sunt unice prin structura lor. Ele ne vorbesc despre asezarea spirituala a stramosilor nostri, despre istoria ascunsa, nevazuta, a poporului nostru. Sunt basme cu cifru. Sunt basme cu cheie la radacina. *Praslea cel voinic si merele de aur* este unul dintre ele. Haideti sa desfacem acest cifru, aceasta taina, sa gasim cheia", invita regizorul Cornelius Pavaloi pe toti iubitorii de teatru, taine si povesti, indiferent de varsta.

Din distributia spectacolului "Praslea cel voinic... la minte" fac parte actorii Marian Puiu Gheorghiu, Laurentiu Budau, Adina Iftime, Tiberiu Gabor Bitere, Alina Neagu, Ion Cosa, Andreea Sandu, Mihai Chihaia si Mihaela Popa, ajutor manuitor papusi. Scenografia este semnata de Edi si Liliana Lasoc iar coloana sonora a fost realizata de Ciprian Manta.

La actuala editie a Festivalului International al Teatrelor de Papusi si Marionete "Puck", concureaza trupe din Franta, Spania, Republica Moldova, Romania si Ungaria. Programul prestigiosului eveniment teatral mai ...

Life Show / stiri Life Show 17 vizite [ Desteptarea.ro ]

DNA: Hrebenciuc a facut presiuni asupra Romsilva privind retrocedari de paduri

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 00:59

DNA: Hrebenciuc a facut presiuni asupra Romsilva privind retrocedari de paduri Parlamentarii Viorel Hrebenciuc si Ilie Sarbu sunt suspectati de procurorii anticoruptie ca ar fi facut presiuni asupra conducerii Romsilva in cazul unor retrocedari de suprafete mari de terenuri forestiere, se arata in documentele Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Senatorul Ilie Sarbu si deputatul PSD apar in documentele intocmite de DNA privind retrocedarea ilegala a aproximativ 43.000 ha de teren forestier din judetul Bacau, lasate mostenire de Nicolae D. Ghica.

Ancheta DNA a relevat ca una dintre persoanele care au pretins ca sunt mostenitoare aEuro" respectiv Elie Vlad Sturdza, un stranepot de sora al lui Nicolae D. Ghica aEuro" a fost reprezentata de avocatul Ioan Adam, in prezent deputat si sot al unuia dintre judecatorii implicati in dosar. El ar fi intervenit la magistrati din completul care a judecat cauza clientului sau.

Din datele existente rezulta ca, pentru a se reusi obtinerea in mod nelegal a unei hotarari judecatoresti pentru reconstituirea dreptului de proprietate, au colaborat mai multe persoane: avocatul Adam Ioan, Paltin Gheorghe Sturdza, Ordog Lorand Andras, Uta Gabriel si Velican Maria Daniela.

In documentele DNA se mentioneaza ca, in 2009, Ioan Adam s-a casatorit cu judecatoarea Bularca Anca Roxana, iar nasii acestora de cununie au fost Paltin Gheorghe Sturdza si concubina acestuia, Zaharia Gabriela Rodica.

Ulterior, pentru realizarea retrocedarii, in "aceasta afacere" au fost cooptate mai multe persoane, fiecare avand roluri clar ...

Personalitati / Viorel Hrebenciuc 79 vizite [ Desteptarea.ro ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima