Reorganizare la Inspectoratul de Politie Judetean

   

Inspectoratul de Politie Judetean Bacau a intrat intr-un proiect pilot, alaturi de alte doua judete din tara, prin care Serviciul de Ordine Publica va fi reorganizat.

In cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bacau (IPJ) va avea loc o reorganizare, ce priveste Serviciul de Ordine Publica. Institutia bacauana se va alatura astfel altor doua judete, intr-un proiect pilot ce trebuie aplicat pana la sfarsitul lunii ianuarie 2011. Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc ieri dimineata, unde a fost prezentat si bilantul de activitate pe anul 2010.

"Prin aceasta reorganizare se doreste ca politistilor de proximitate, care fac parte din Serviciul de Ordine Publica, sa le fie marite competentele, sa le dam sa rezolve anumite dosare penale cu un pericol social redus, ca de exemplu infractiunile de vatamari corporale, lovituri, distrugeri, sau furturi minore. Prin aceste modificari vrem sa le crestem oarecum competenta materiala si sa le reducem competenta teritoriala", a declarat comisar sef Vasile Oprisan, inspector sef al IPJ Bacau.

Inclusi in Politia Judiciara

In acest moment, in cadrul Politiei de Proximitate a municipiului Bacau activeaza 17 lucratori, ceea ce inseamna foarte putin. Asta pentru ca acestia trebuie sa acopere intreg orasul, aria de competenta fiind prea mare pentru un singur agent. Si din cauza volumului de munca, oamenilor legii din acest sistem le este foarte greu sa faca fata tuturor cerintelor venite din partea cetatenilor. "Am dori sa ajungem la o cifra cat mai mare a numarului de lucratori, poate chiar dubla. Astfel, vrem sa-i includem si pe ei in Politia Judiciara, pentru ca nu fac parte din aceasta structura. Ei rezolva acum doar plangeri de ordin social si nu pot aplica contraventii.

Prin aceasta reorganizare, ei vor putea sa desfasoare si activitati de cercetare penala", a mai precizat comandantul IPJ Bacau.

Conducerea Inspectoratului isi propune astfel sa ia din angajatii din departamente precum mica criminalitate, investigatii criminale si sa completeze schema cu cei din sistemul de ordine publica. Nu numai ca vor prelua din personal, ci si din competenta acestora. Din primele informatii, se pare ca politistii de proximitate isi vor pastra denumirea. In urma rezultatelor obtinute in cadrul acestui concept pilot, Inspectoratul General de Politie va decide daca acest proiect va fi implementat sau nu.

Sinziana Filimon
Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 23:59
Sursa: Desteptarea.ro

Articol citit de 685 ori

Cele mai citite stiri
RAFO Onesti, vanduta la jumatate de pret
Cunoscuta companie va fi scoasa la licitatie in schimbul sumei de 50,575 milioane de dolari * suma ...
ITP-ul expirat suspenda automat si talonul masinii
Politia va retine placutele de inmatriculare si actele pe loc Din data de 20 mai se va aplica ...
Un Citroen din filmele cu Louis de Funes a facut senzatie la Bacau
Masina a facut parte dintr-o caravana a automobilelor de epoca * autoturismele au putut fi admirate ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor