Ziua Politiei Romane

   

Porti deschise la Inspectoratul Judetean de Politie Bacau

Politia Romana a implinit 189 de ani de la atestare. Cu aceasta ocazie, vineri, 25 martie, Inspectoratul de Politie Judetean si-a deschis portile pentru publicul bacauan. De ziua lor, politistii au participat la o sedinta festiva, unde au fost si avansari in grad a unor lucratori din sistem, au prezentat institutia, si-au salutat colaboratorii. Tot cu aceasta ocazie a fost sfintita si Sectia 1 Politie, mutata intr-un sediu nou.

Politia Romana s-a imbracat in haine de sarbatoare. Pe 25 martie s-au implinit 189 de ani de la atestarea documentara a institutiei, iar de la Revolutie incoace, aceasta zi a fost intitulata "Ziua Politiei Romane".

Cu aceasta ocazie si Inspectoratul de Politie Judetean Bacau si-a deschis portile publicului. "Ziua Politiei Romane este o zi importanta pentru toti politistii din Romania, pentru noi, pentru colegii nostri care au condus destienle acestei institutii perioade lungi de timp. Avem in mijlocul nostru aproape toti inspectorii sefi ai Inspectoratului Judetean de Politie, cu care eu am lucrat de cand am venit ca tanar locotenent. Acum am ajuns si ei pe aceeasi functie de sef si suntem mandri ca ne putem bucura cu totii in aceasta zi, alaturi de profesorii nostri, ca sa spunem asa", a declarat de la prezidiu, din sala de sedinte a inspectoratului, comisar sef Vasile Oprisan, inspector sef IPJ Bacau

Avansari in grad si premii

A fost momentul in care s-a vorbit de istorie. De istoria Politiei Romane, de depanat amintiri, de facut planuri si de stabilit obiective. Politistii au facut un tot unitar, alaturi de colaboratorii lor jandarmi, pompieri, procurori, colegi de la Politia Locala, autoritati locale si reprezentanti ai unor institutii importante din Bacau. In cadrul aceleeasi sedinte festive au fost avansari in grad ale politistilor inainte de termen, pentru merite deosebite, dar si la termen. Tot acum s-au premiat si politistii care au participat la competitiile sportive organizate tot cu prilejul Zilei Politiei Romane, dar si jurnalistii din mass media locala care s-au remarcat la "Cupa presei la tir".

Felicitari de la colaboratori

A fost o zi de sarbatoare in care lucratorii Inspectoratului de Politie au primit felicitari din partea colaboratorilor, in care au fost invitate si cadrele in rezerva, in care s-au facut publice si ultimele pensionari din sistem. "Aceasta aniversare ne ofera placutul prilej de a va adresa cele mai sincere si calde urari de realizari personale si profesionale, de a va transmite aprecierea noastra pentru efortul depus zi de zi in slujba cetateanului, pentru responsabilitatea de care dati dovada in misiunile dificile pe care le aveti si apreciem inaltul dumneavoastra profesionalism, competenta si integritatea", a afirmat col.(r) Valerian Timofte - Asociatia "Cultul Eroilor".

Ganduri asemnatoare au fost transmise si de catre generarul de brigada Mihai Simionescu, inspector sef la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau. "Pe fondul unei bune colaborari existente intre Politiei si Parchet, intre politisti si procurori, va multumim pentru efortul depus in infaptuirea actului de justitie si va dorim succes in activitatea viitoare", a completat si procuror general Ionel Sentes, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau. "Este un moment important in activitatea dumneavoastra. Ca prefect va felicit pentru meseria pe care v-ati ales-o, o meserie dificila, riscanta si responsabila. Va felicit sincer", a precizat si Constantin Scripat.

Sfintire de sediu

Cu totii au sarbatorit politistul, omul in uniforma care aplica legea, cel la care apeleaza cetateanul atunci cand se simte amenintat sau cand sufera o nedreptate. A fost prilejul prin care conducerea Inspectoratului a mai prezentat inca o data obiectivele institutiei pentru acest an, acelea de a creste gradul de siguranta al cetatenilor, dar si de combatere a infractionalitatii si asigurare a unui climat de legalitate a mediului de afacere. Festivitatea s-a incheiat cu sfintirea Sectiei 1 Politie, care s-a mutat intr-un nou sediu, in aceeasi cladire cu Inspectoratul Judetean. Locatia este amplasata pe strada Constantin Ene, in corpul unde, pana acum doi ani si-au desfasurat activitatea Serviciile Eliberare a Pasapoartelor, de Evidenta a Persoanelor si de Inmatriculari Auto si Eliberari Permise. Sectia 1 Politie a functionat pana anul acesta, intr-o cladire amplasata pe strada Condorilor, in partea de sud a orasului. Motivul acestei reorganizari a fost de ordin economic.

Roxana Neagu
Sambata, 26 Martie 2011, ora 07:00
Sursa: Desteptarea.ro

Articol citit de 500 ori

Cele mai citite stiri
Klaus Iohannis vine la Bacau
Presedintele Romaniei va participa la inchiderea programului "Bacau - Capitala Tineretului din ...
Un Citroen din filmele cu Louis de Funes a facut senzatie la Bacau
Masina a facut parte dintr-o caravana a automobilelor de epoca * autoturismele au putut fi admirate ...
Memoriul pentru demiterea primarului din Slanic Moldova a fost contestat
Edilul-sef Gheorghe Baciu a depus o contestatie la Prefectura, Tribunal, MAI si Guvern * primarul ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor