36 de case, ridicate in cinci zile

   

Proprietarii isi vor primi cheile la primavara. Proiectul a fost finalizat cu sprijinul Asociatiei "Habitat for Humanity". Pe santier au fost in jur de 700 de persoane, venite din tara si de peste hotare
Cel mai mare eveniment de construire accelerata si voluntariat organizat vreodata in Europa s-a incheiat saptamana trecuta la Bacau. Aproximativ 700 de oameni au reusit, in doar cinci zile, sa ridice 36 de case pentru tot atatea familii, selectate de Asociatiei "Habitat for Humanity" in acest proiect inca din anul 2016.

In cinci zile, sute de voluntari, zeci de constructori, bucatari, sportivi de renume, vedete de televiziune, oameni de afaceri, straini si reprezentanti ai autoritatilor locale si-au lasat amprenta in santierul noului cartier de locuinte construit in cartierul Izvoare. In fiecare zi, pe santier s-au aflat 450 de voluntari straini si romani, iar in total, in cele cinci zile, pe santier au lucrat peste 700 de persoane. Printre ei au fost voluntari si din Irlanda de Nord, SUA, Marea Britanie, Germania si Slovacia. Lor li s-au adaugat membrii echipei
"Habitat for Humanity"
si mai multi specialisti in constructii care au avut grija ca noile locuinte sa indeplineasca toate criteriile de siguranta, confort si rezistenta.

Ajutor de la Primarie

Cele 36 de familii nu au primit cheile caselor, pentru ca santierul urmeaza sa se redeschida oficial in primavara anului 2018, atunci cand Primaria Bacau le-a promis celor de la
"Habitat for Humanity"
ca va aduce in noul cartier toate utilitatile. Tot din primavara exista in plan introducerea unui microbuz in cartierul Izvoare care sa deserveasca nevoile locuitorilor din zona.
"Este un proiect pe care l-am dorit materializat in Bacau si la care am tinut, marturie stand eforturile facute de Primarie alaturi de partenerii de la *Habitat for Humanity* in vederea asigurarii cadrului legal necesar implementarii. Am fost pe santier si pot spune ca voluntarii au facut o treaba excelenta: ei reprezinta exemplul cel mai graitor ca munca in echipa aduce rezultatele asteptate"
, a spus Cosmin Necula, primarul Bacaului.

Peste 100 de pompieri au pus umarul

Printre cei care au luat parte la proiectul "Big build" s-au numarat si peste 100 de angajati ai ISU Bacau.
"Salvatorii bacauani au lucrat cot la cot cu alti peste 600 de voluntari internationali si romani pentru ridicarea locuintelor. Prin gestul lor, cadrele ISU Bacau doresc sa faca un lucru demn de urmat de orice cetatean al judetului si sa constientizeze comunitatea cu privire la importanta voluntariatului"
, a punctat capitanul Andrei Grecu, purtatorul de cuvant al ISU Bacau. Pompierii, carora li s-au alaturat si colegi de la alte inspectorate din tara, au participat la constructia caselor in timpul lor liber.

Florin CRACIUN

La nivel global mondial, Habitat for Humanity a construit peste 600.000 de locuinte sigure, decente si accesibile. Peste 3 milioane de oameni din mai mult de 3.000 de comunitati din 80 de tari din intreaga lume au beneficiat de programele asociatiei.
Marti, 10 Octombrie 2017, ora 06:23
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 73 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Patru zile de seceta la robinete pentru bacauani
Programul de furnizare a fost redus la cinci ore pe zi * Primaria a alocat 150.000 de lei pentru ...
Adresa oficiala pentru demisia primarului Bacaului
Solicitarea a fost depusa de Vlad Popovici, un tanar antreprenor, fondator al Asociatiei Elevilor ...
Criza prelungita a apei i-a scos din minti pe bacauani
Oamenii au organizat un miting spontan in fata Primariei si au cerut demisia primarului Cosmin ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor