Ambasadorul Iranului, dezamagit de lentoarea mioritica

   

Camera de Comert si Industrie Bacau a gazduit ieri un dialog intre Excelenta Sa Hamid Moayyer, ambasadorul Republicii Islamice Iran in Romania, si autoritatile locale despre posibile colaborari institutionale, despre conditiile de dezvoltare a afacerilor si oportunitatile existente in judetul Bacau si despre dezvoltarea relatiilor in domeniile industrial, sanatate, turism, cultura si sport.
Dupa ce a facut o prezentare sintetica a posibilitatilor uriase pe care le are tara sa (80 de milioane de locuitori, cu o medie de varsta destul de tanara, cu resurse energetice exceptionale, cu o foarte buna universitate "de nivel american" etc), Excelenta Sa Hamid Moayyer a tinut sa adauge ca "
avem pusi deoparte 200 de miliarde de dolari pentru dezvoltare
".

Colaborare cu vechea Persie

Dupa ce a ascultat prezentarea si oferta generala facuta de autoritatile locale, Hamid Moayyer a spus ca e timpul ca relatiile dintre cele doua tari, Romania si Iran, "
sa fie accelerate
", pentru ca multe state din Europa au trimis deja echipe de colaborare in Iran, dupa ridicarea embargoului, in timp ce Romania a pierdut "
piete de desfacere importante
". Ambasadorul Iranului a tinut sa adauge ca a cerut, de cateva luni, de la Ministerul Dezvoltarii, date despre rafinariile din Romania, pentru colaborari cu firmele similare din Iran, dar nu a primit niciun raspuns.

In acelasi timp, ambasadorul a fost foarte interesat de economia judetului Bacau, indeosebi de platforma industriala petrochimica din Onesti, de legaturile dintre universitati si schimburile de studenti intre cele doua tari, cat si despre investitiile in turism pe care le ar putea face oamenii de afaceri din Iran.

Ambasadorul a mai spus ca a primit ordin de la conducerea Republicii Islamice Iran pentru o colaborare mai stransa cu platormele petrochimice din Romania. In acest sens, Hamid Moa
yyer
a promis primarului municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc, prezent la intalnire, ca o echipa de specialisti iranieni va fi prezenta in cel mai scurt timp la RAFO, pentru dezvoltarea unei colaborari economice cu Iranul.

Dupa intalnirea cu autoritatile locale, ambasadorul Iranului s a intalnit cu patronii de la mai multe societati din judetul Bacau interesate de o colaborare cu
"
vechea Persie" in industria alimentara, i
n cea a
lemnului sau a constructiilor.
Gabriel POP
Marti, 06 Decembrie 2016, ora 10:19
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 176 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Viata bate filmul! A furat 6,5 kilograme de aur, apoi a avut grija ca o batrana sa nu fie pacalita
* tot aurul a fost g a sit, cateva zile mai tarziu, ingropat intr-o vie * inculpata a ajutat o ...
EXCLUSIV! Reactii in spatele usilor inchise la studiul referitor la autostrada Moldova - Ardeal. Lobby agresiv al asociatiilor din Iasi
Pentru autostrada Moldova - Ardeal, proiectul A 13, Bacau - Brasov, este singurul cu adevarat viabil ...
Stare de alerta la Helegiu, dupa ce ursii au facut prapad in gospodariile oamenilor
De doua saptamani locuitorii din localitatea Helegiu, din judetul Bacau, stau cu frica in case din ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor