Ancheta in cazul profesoarei care s-a aruncat din ambulanta

   

Loredana Olteanu, profesor de religie la un colegiu, si-a pierdut viata intr-un accident * lasata nesupravegheata, ea s-a aruncat din ambulanta care o ducea la spital
Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a reactionat la cazul in care Loredana Olteanu, profesoara de religie la Colegiul "Vasile Alecsandri" din Bacau a murit dupa ce a cazut din ambulanta cu care era transportata la spital. Ministrul Sanatatii a declarat telefonic la un post de televiziune ca "regulile sunt foarte clare: pacientul nu are voie sa fie lasat singur pe targa in spatele masinii". "

Este o incalcare flagranta a regulilor. Acum doi ani s-a intamplat un caz similar in Caras Severin, deci si asta ar fi trebuit sa fie o invatatura de minte. Dar, trecand peste orice, este foarte clar ca regulile nu s-au respectat. Din pacate, o persoana a decedat, pedeapsa trebuie sa fie pe masura. De altfel, exista o echipa a Departamentului pentru Situatii de Urgenta care coordoneaza operational serviciile de ambulanta la Ambulanta Bacau pentru a face o ancheta. Cu siguranta, am vorbit si cu domnul Raed Arafat, se va face o plangere penala"
.

Intrebata ce risca membrii echipajului de pe ambulanta, ministrul a raspuns:

"In primul rand, este vorba despre raspundere penala, iar in al doilea rand de raspunderea administrativa, sanctionarea disciplinara care poate sa mearga si, cu siguranta, va merge pana la desfacerea contractului de munca"
. Sorina Pintea a explicat ca protocolul in asemenea situatii este foarte clar: "A
sistenta trebuie sa stea langa pacient. Nu s-au respectat regulile, trebuie sa aplicam pedeapsa cea mai drastica, mai ales in acest caz, cand vorbim despre decesul unei persoane".

Reamintim c
a t
ragedia petrecuta in familia preotului Ciprian Olteanu, de la Biserica "Sfantu Gheorghe", a avut loc marti. Sotia lui, Loredana, in varsta de 41 de ani, profesoara de religie la Colegiul "Vasile Alecsandri" din Bacau a murit intr-un stupid accident. Tragedia s-a petrecut la putin timp dupa ce Serviciul de Ambulanta a fost solicitat sa acorde asistenta medicala femeii. Totul a decurs normal, pacienta era calma, a fost stabilizata si urcata in spate in ambulanta, iar soferul si asistenta si-au ocupat locurile din fata. Pe drum s-a produs nenorocirea. Pacienta a reusit sa deschida usa salvarii prin interior si s-a aruncat din masina. Soferul a observat acest lucru, a oprit, asistenta medicala i-a acordat primul ajutor, apoi a cerut sprijinul unui alt echipaj. Pacienta care a suferit un puternic traumatism cranian a fost internata la Terapie Intensiva, unde in scurt timp a murit.

Florin CRACIUN
Vineri, 24 Mai 2019, ora 05:36
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
CRAB opreste apa in jumatate de judet, pentru finalizarea unor lucrari. Vezi zonele afectate!
In scopul finalizarii lucrarilor de modernizare a Statiei de Tratare Darmanesti, realizate din ...
Continua lucrarile de asfaltare la soseaua de centura. Echipele UMB se muta pe tronsonul de legatura intre DN 2 si DN 11
Continua lucrarile de asternere a covorului asfaltic pe santierul Variantei Ocolitoare Bacau. ...
Firmele din Bacau, luate la ochi de inspectorii Antifrauda
In urma controlului au fost aplicate peste 160 de amenzi, in valoare de circa 1 milion de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor