Bacalaureatul de toamna bate la usa

   

Dezinteres printre absolventii de liceu

De saptamana viitoare, absolventii de liceu care nu au promovat acest examen intra din nou in focul testarilor. Pentru ei, in toate liceele cu promovabilitate mica s-au organizat sedinte gratuite de pregatiri. In zadar, insa.

Absolventii claselor a XII-a care nu au promovat examenul de bacalaureat in prima sesiune mai au o sansa, acum in toamna. Cei care au picatul bacul au avut si ocazia de a face pregatire gratuita la scoala, la toate materiile la care au fost respinsi. Cum era de asteptat insa, interesul multora dintre ei a fost unul scazut. "Am inceput pregatirea de pe 17 iulie. Din pacate, copiii nu sunt total interesati de aceste sedinte. Mai ales ca multi dintre candidatii care participa acum in toamna la Bacalaureat provin de la profilul Tehnic, unde Biologia se studiaza numai in clasele a IX-a si a X-a, iar pauza de doi ani pana la examen e destul de mare. De aici si lacunele mari. E foarte greu sa acoperim in clasa a XII-a aceste minusuri pe care ei le au. In medie au venit 10-12 elevi in seriile cele mai numeoase pe aceste pregatiri din vacanta de vara. Speram ca rezultatele sa fie bune, desi am ceva semne de intrebare", a fost parerea sincera a prof. de biologie Viorica Chiticaru, de la Colegiul Tehnic "Anghel Saligny" Bacau. Aceleasi probleme, privind dezinteresul elevilor de a participa la sedintele de pregatire gratuite organizate in scoli, sunt la toate liceele care au organizat astfel de intalniri cu elevii. Vorbim aici si de Colegiul Tehnic "Letea", si de Colegiul Tehnic "Dumitru Mangeron", de colegiile "Grigore Antipa" sau "Henri Coanda", unde desi s-au facut liste cu programarile pe diferite discipline pentru astfel de pregatiri, prezenta elevilor a fost foarte mica. "Azi, (marti, 14 august - n.r.) de exemplu, a venit doar un elev la pregatirea de la Matematica. Nu avem ce sa le facem. Asa a fost in toata aceasta perioada", a declarat si prof. Viorel Coseraru, director la Colegiul Tehnic "Letea".

2.800 de candidati

Cei care vin sunt dintre absolventii care chiar isi doresc sa treaca de acest examen. Pe langa ei mai sunt si elevi care se pregatesc pentru mariri de note. Inscrierile pentru Bacalaureatul de toamna au avut loc in perioada 16-20 iulie. Primele probe incep saptamana viitoare, de pe 20 august. Sunt asteptati sa participe in sesiunea din toamna a examenului de bacalaureat in jur de 2.800 de absolventi de liceu. Majoritatea lor sunt dintre cei care nu au fost declarati admisi in sesiunea din vara, cand media de promovare a fost de 45.43 la suta, inainte de contestatii, si de 46.42 la suta, dupa contestatii. Atunci s-au inscris 5.619 de candidati. Doar 5.301 dintre ei s-au si prezentat la examen, iar numai 2.461 au fost declarati, in final, admisi.

Roxana Neagu

Calendarul sesiunii de toamna a Bacalaureatului 2012

20-21 august - Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana

21-22 august - Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala

23-24 august - Evaluarea competentelor digitale

27 august - Proba scrisa la limba si literatura romana

29 august - Proba obligatorie a profilului (Matematica / Istorie)

31 august - Proba la alegere a profilului si specializarii

2 septembrie - afisarea rezultatelor si depunerea constestatiilor

3-4 septembrie - rezolvarea contestatiilor

5 septembrie - afisarea rezultatelor finale

VOX POPULI: Cat de importante au fost pentru voi aceste pregatiri in scoala?

Camelia Chifu: "Foarte importante, daca dorim intr-adevar sa luam Bacalaureatul. Eu am avut probleme la trei discipline - Romana, Matematica si Biologie. Incerc acum sa ma pregatesc pentru a le lua pe toate. Sper sa fie bine."

Sorin Popa: "Trebuie sa invatam acum, pe timpul vacantei scolare, pentru ca avem aceasta sansa sa ne pregatim si suplimentar. Am luat nota mica la Matematica, dar ma pregatesc si la Biologie ca sa-mi maresc nota."

Mirela Cocos: "Aceste pregatiri ne ajuta foarte mult pentru a ne acoperi niste goluri, pe care le avem tot din cauza noastra pentru ca nu ne-am pregatit suficient si la timp. E destul de greu acum, dar o facem pentru binele nostru."
Miercuri, 15 August 2012, ora 03:59
Sursa: Desteptarea.ro

Articol citit de 239 ori

Cele mai citite stiri
Despartirea de un preot cu mult har - Arhimandritul Arsenie Voaides, staretul Manastirii Sfantul Sava din Berzunti
O veste dureroasa a intristat meleagurile bacauane in seara de vineri 16 februarie: inima parintelui ...
Atacuri la bancomate BCR din Bacau cu dispozitivele de tip skimmer
Mai multi clienti BCR din Bacau s-au trezit fara bani in conturi, dupa ce au folosit bancomatele ...
Eseapa cu vouchere Dedeman
Sambata, pe retelele sociale, au inceput sa fie distribuite informatii referitoare la existenta unor ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor