Iranienii, interesati de investitii in compania RAFO Onesti

   

La finele saptamanii trecute, o delegatia bacauana s-a intalnit cu Ambasadorul Republicii Islamice Iran la Bucuresti, Excelenta Sa Hamid Moayyer. Autoritatile bacauane i-au prezentat lui Hamid Moayyer documentatia solicitata referitoare la situatia in care se gaseste acum compania RAFO Onesti.
Amintim ca, spre sfarsitul anului 2016, Ambasadorul Iranului a fost in judetul Bacau, unde a avut intalniri inclusiv cu reprezentantii societatii comerciale RAFO Onesti, precum si cu cei ai autoritatilor locale, la Camera de Comert si Industrie.

Ambasadorul a cerut de atunci mai multe detalii referitoare la RAFO, deoarece statul iranian ar fi interesat de aceasta rafinarie. Intre timp, Ministerul Energiei din Iran a transmis din nou acest interes.

O noua expertizare

Informatiile prezentate de autoritatile bacauane la intalnirea care a avut loc recent vor fi transmise ministerului iranian de profil, pentru a fi analizate. De remarcat este faptul ca din delegatie au facut parte reprezentanti ai companiei onestene si ai autoritatilor judetene, precum si ai Camerei de Comert si Industrie.

Conform reprezentantilor societatii comerciale RAFO Onesti, in urmatoarea perioada va fi efectuata o noua expertizare a societatii. Din cate se pare, autoritatile abilitate cauta o solutie viabila pentru a nu baga societatea in faliment, ele optand mai degraba pentru gasirea unui investitor care ar putea prelua rafinaria. Alexandru MARCU
Luni, 06 Februarie 2017, ora 10:19
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 222 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Salariu de 8.000 de euro pentru cel mai longeviv director din Romania
Este vorba despre seful Chimcomplex * retributia a fost majorata de la 5.800 de euro Retributia ...
Doua crime in 24 de ore
Bacauanii au luat-o razna, asa s-ar putea spune in urma unui scurt bilant al Politiei * in ultimele ...
Bacaul ar putea avea un stadion nou, printr-un parteneriat public-privat
Candidat pentru alegerile FRF, Ionut Lupescu a anuntat ca orasul Bacau se va bucura de un nou ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor