Iranienii, interesati de investitii in compania RAFO Onesti

   

La finele saptamanii trecute, o delegatia bacauana s-a intalnit cu Ambasadorul Republicii Islamice Iran la Bucuresti, Excelenta Sa Hamid Moayyer. Autoritatile bacauane i-au prezentat lui Hamid Moayyer documentatia solicitata referitoare la situatia in care se gaseste acum compania RAFO Onesti.
Amintim ca, spre sfarsitul anului 2016, Ambasadorul Iranului a fost in judetul Bacau, unde a avut intalniri inclusiv cu reprezentantii societatii comerciale RAFO Onesti, precum si cu cei ai autoritatilor locale, la Camera de Comert si Industrie.

Ambasadorul a cerut de atunci mai multe detalii referitoare la RAFO, deoarece statul iranian ar fi interesat de aceasta rafinarie. Intre timp, Ministerul Energiei din Iran a transmis din nou acest interes.

O noua expertizare

Informatiile prezentate de autoritatile bacauane la intalnirea care a avut loc recent vor fi transmise ministerului iranian de profil, pentru a fi analizate. De remarcat este faptul ca din delegatie au facut parte reprezentanti ai companiei onestene si ai autoritatilor judetene, precum si ai Camerei de Comert si Industrie.

Conform reprezentantilor societatii comerciale RAFO Onesti, in urmatoarea perioada va fi efectuata o noua expertizare a societatii. Din cate se pare, autoritatile abilitate cauta o solutie viabila pentru a nu baga societatea in faliment, ele optand mai degraba pentru gasirea unui investitor care ar putea prelua rafinaria. Alexandru MARCU
Luni, 06 Februarie 2017, ora 10:19
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 232 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Primaria Bacau deschide strandul Letea
Strandul Letea, ce apartine municipalitatii, va fi deschis luni. Programul este zilnic, de la ora ...
Depozit ecologic de gunoi la standarde europene
Bacaul este, de ieri, printre putinele judete din Romania care dispune de un Sistem Integrat de ...
Urmasa unei familii de eroi a facut o donatie importanta de carte la Onesti
Dr. Veturia Ionescu, din Caracal, a daruit 800 de volume Bibliotecii Municipale "Radu Rosetti" * ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor