Municipiul Bacau s-a infratit cu orasul filipinez Mandaue

   

Municipiul Bacau s-a infratit cu orasul filipinez Mandaue.

O delegatie de 15 oficiali filipinezi, condusi de primarul Jonas Cortes, a participat la semnarea memorandumului de infratire cu orasul Bacau. Oaspetii Bacaului au vizitat doua societati comerciale importante din municipiu, precum si santierul Centrului de Afaceri si Expozitii. Filipinezii au intors astfel vizita facuta in urma cu doi ani in Mandaue de o importanta delegatie de consilieri locali bacauani. Infratirea celor doua orase reprezinta opera ambasadorului Romaniei in Filipine, Valeriu Gheorghe, fost presedinte al PNL Bacau.

Infratirea Bacaului cu orasul filipinez Mandaue, gandita in urma cu doi ani de ambasadorul Romaniei in Filipine, Valeriu Gheorghe, a fost parafata marti. O delegatie de 15 persoane, insotita de primarul orasului Mandaue, Jonas Cortes, a participat la festivitatea semnarii Memorandumului de Intelegere, care a avut loc in sala de sedinte a Palatului Administrativ din Bacau. La eveniment au participat mai multi consilieri locali liberali, deputatul Ionel Palar (PNL), doi alesI locali din partea PSD, precum si primarul Romeo Stavarache si viceprimarul Dragos Luchian.

Edilii oraselor infratite au schimbat amabilitati si au promis ca Bacau si Mandaue vor colabora indeosebi la capitolul educatie.

"Doua culturi diferite aleg sa colaboreze pentru binele comun. Primul simbol care ne leaga sunt culorile rosu, galben si albastru ale steagurilor", a declarat Stavarache.

De cealalta parte, Jonas Cortes, primarul orasului Mandaue, a declarat ca distanta nu reprezinta un impediment in dezvoltarea relatiilor bilaterale. "Am venit de departe cu speranta si optimism pentru a intari relatiile dintre Bacau si Mandaue. Suntem atinsi de ospitalitatea cu care ne-ati primit", a remarcat Cortes.

Ovidiu Popovici, secretarul municipiului, a dat citire memorandumului de infratire, dupa care Stavarache si Cortes au semnat documentul care consfinteste a doua relatie de infratire bifata de administratia Stavarache dupa cea cu orasul italian Torino.

Vizita intoarsa dupa cea din 2009

Delegatia filipineza a vizitat doua societati comerciale din municipiul Bacau - Aerostar si Agricola - precum si santierul centrului de afaceri si expozitii. Vizita filipinezilor va continua cu o excursie efectuata la manastirile din nordul Moldovei, dupa care oaspetii vor vizita castelul Peles de la Sinaia.

Sosirea filipinezilor in Bacau reprezinta intoarcerea unei vizite efectuate, in 2009, in Mandaue, de un grup consistent de consilieri Acestia au vizitat orasul filipinez la invitatia lui Valeriu Gheorghe, ambasadorul Romaniei in Filipine. In acelasi an - 2009 - s-au pus si bazele infratirii consfintite marti in Bacau.

Lucian Bogdanel
Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 07:03
Sursa: Desteptarea.ro

Articol citit de 675 ori

Cele mai citite stiri
Rafo Onesti, vanduta prin negociere directa
Nimeni nu s-a prezentat la cele trei licitatii anterioare * pretul de pornire la negocierea directa ...
Hectare intregi de padure de salcami au fost rase, la Magura. Ce explicatie dau silvicultorii
Mai multi bacauani au fost alertati de disparitia subita a mai multe hectare de padure de salcami ...
Stefana, fata ce struneste Fregata "Regele Ferdinand"
Ofiterul de navigatie Stefana Farcas, din municipiul Roman, este protagonista unui videoclip ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor