Politist de la Rutiera, condamnat la inchisoare cu suspendare

   

Magistratii Tribunalului Bacau l-au condamnat pe Gheorghe Saghin, fost agent de politie din Onesti, la pedeapsa de 3 ani inchisoare si 5 ani, pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a exercita profesia de agent de politie. Totodata, instanta mentine masura controlului judiciar dispusa fata de inculpat si deduce din pedeapsa aplicata inculpatului masura retinerii si a arestului si stabileste termen de supraveghere de 4 ani, incepand cu data ramanerii definitive a hotararii. "Impune inculpatului sa execute urmatoarele obligatii: sa frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare sociala derulate de catre serviciul de probatiune sau organizate in colaborare cu institutii din comunitate si sa nu paraseasca teritoriul Romaniei, fara acordul instantei. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 100 zile la Primaria municipiului Onesti si obliga inculpatul la plata sumei de 2.000 lei cheltuieli judiciare catre stat. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare", se mentioneaza in decizia Tribunalului Bacau.

2.500 de lei mita ca sa inchida ochi

Agentul de politie judiciara din cadrul Politiei municipiului Onesti - Biroul Politiei Rutiere fusese arestat preventiv in luna februarie dupa ce lucratori de politie judiciara ai Directiei Generale Anticoruptie (DGA) - Serviciul Judetean Anticoruptie (SJA) Bacau, sub coordonarea procurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau l-au prins in flagrant in timp ce primea de la un denuntator suma de 2.500 de lei. Anchetatorii spun ca in luna ianuarie 2017 denuntatorul a fost implicat intr-un accident de circulatie soldat cu doua victime si pagube materiale, iar la data de 23.02.2017, politistul i-a pretins acestuia o suma de bani neprecizata pentru a nu-si indeplini atributiile de serviciu cu privire la cercetarile efectuate in urma accidentului. Potrivit procurorilor, pe 4 ianuarie 2017, D.G.M. a provocat un accident rutier in municipiul Onesti, soldat cu ranirea usoara a doua persoane.

Cauza a fost inregistrata la Politia Onesti - Biroul Politiei Rutiere, fiind repartizata spre solutionare lui Saghin. Pe 23 februarie, D.G.M. a fost abordat de catre inculpat, care i-a propus ca, in cazul in care doreste o solutionare rapida a cauzei si, implicit, recuperarea permisului de conducere, sa-i dea 750 de euro.

"La data de 27.02.2017, in urma unei intelegeri prestabilite, numitul D.G.M. s-a prezentat la Politia mun. Onesti - Biroul Politiei Rutiere, unde a purtat discutii cu inculpatul Saghin Gheorghe, predandu-i acestuia suma de 2.600 lei. Conform probelor administrate pana in prezent, suma de 100 lei ar reprezenta contravaloarea unei chitante achitate de agentul de politie in numele martorului la serviciul de medicina legala, diferenta de 2.500 lei reprezentand suma de bani pretinsa pentru solutionarea cauzei", se arata in comunicatul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bacau. Cu aceeasi ocazie, a fost realizat flagrantul. Saghin a fost arestat preventiv pe o perioada de 30 de zile. Florin CRACIUN

2.500 de lei

Aceasta suma pentru care politistul rutier a dat cinstea pe rusine.
Sambata, 17 Iunie 2017, ora 07:19
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 141 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Un mort si trei raniti pe E 85
Accident grav pe Drumul European 85, in localitatea Sascut, soldat cu un mort si trei raniti. ...
Masini refuzate la inmatriculare
Un numar de 80 de vehicule au fost oprite de la inmatriculare in acest an din diferite motive. ...
Spaima bancomatelor din Marea Britanie
Cel mare tun dat a fost de 1,9 milioane de euro. Banii nu au fost recuperati Bacauanii continua sa ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor