Prognozele pesimiste ale unui senator de Bacau

   

Institutul National de Statistica arata ca economia Romaniei merge bine si este in crestere, cu 4,1% dupa primele noua luni ale acestui an. "Potrivit informatiilor oficiale ale INS, Guvernul Viorica Dancila a mentinut somajul la cote extrem de reduse, respectiv la 3,9%. Cifrele arata ca, in conditiile unui somaj aproape inexistent, se poate majora salariului minim, fara ca firmele din domeniul privat sa fie afectate. In schimb, majorarea salariului minim este o masura pe care Orban si Iohannis vor din rasputeri sa o blocheze", a spus ieri senatorul PSD de Baca
u, Miron Smarandache
.

Aceeasi situatie este si in cazul voucherelor pentru turism, care au determinat o crestere spectaculoasa a cifrei de afaceri din domeniu. Numai in ultimul an, peste 23 de milioane de turisti au fost inregistrati la unitatile de cazare, in crestere cu 6% fata de anul trecut.

"
Este clar ca programul de guvernare girat de Iohannis si PNL se va concretiza in desfiintarea voucherelor de vacanta, plafonarea salariul minim pe economie, refuzul de a majora salariile si pensiile conform prevederilor legale in vigoare, renuntarea la scutirile de taxe si impozite pentru domeniul IT, pentru pensionari si pentru alte categorii sociale, inchiderea spitalelor si liberalizarea preturilor la gaze si electricitate", este convins senatorul.

Mihai VANCEA
Sambata, 16 Noiembrie 2019, ora 10:15
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Bacaul are cei mai importanti miliardari, dar si mai multi milionari
Dragos si Adrian Paval l-au detronat, in Top 300 Capital, pe Ion Esiriac si au urcat pe primul ...
Cine va fi noul prefect al judetului Bacau?
Valentin Ivancea, actualul prefect al judetului, a anuntat joi, in cadrul unei conferinte de presa ...
Sapte angajati ai Politiei Locale Bacau sunt si pensionari. Unele venituri depasesc 20.000 lei lunar
Legea le permite pensionarilor sa se angajeze la stat, astfel ca se poate cumula pensie cu salariul. ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor