Criza scoate transportatorii pe tusa

   

O parte din transportatorii care opereaza la nivel judetean au cerut in ultima perioada suspendarea unor curse sau chiar comasarea traseelor. Criza financiara, reducerea numarului de persoane care folosesc acest serviciu si mai ales rezervele din ce mai putine pe care le au la dispozitie pentru a-si tine la suprafata afacerea au condus la aceasta situatie.

O parte din operatorii de transport care efectueaza curse regulate pe raza judetului au solicitat consiliilor locale si Consiliului Judetean modificarea orarelor in care opereaza sau chiar suspendarea unor trasee considerate nerentabile. Afectati serios de criza economica si vazand ca nu mai au cum sa o scoata la capat cu banii, au renuntat fie la unele curse, fie la parti din traseu, fie incearca sa gaseasca o solutie de compromis astfel incat nici oamenii sa nu fie afectati. "Nu mai sunt calatori mai ales la anumite curse. De cateva luni bune am observat acest lucru si incercam sa negociem ca sa eliminam curse sau sa modificam programul. Eu cred ca sunt nemultumiri, dar nu sunt firma de stat si trebuie sa judec problema la rece", ne-a spus Iulian Lazar, administratorul unei firme care opereaza pe traseul Bacau-Sarata Bai. "In ultima perioada se resimte criza si la acest capitol. La nivelul Consiliului Judetean am promovat mai multe hotarari care au vizat comasarea sau desfiintarea anumitor trasee dar se lucreaza pentru ca cetatenii in primul rand sa nu fie afectati", a declarat Maricica Cosa, vicepresedintele CJ Bacau.

Primari nemultumiti

Si primarii sunt nevoiti sa gaseasca solutii pentru oamenii din comuna. "Cei cativa oameni de la cursa de dimineata de la ora 5 sunt tot cetateni. Intretin o familie. Nu trebuie sa avem grija si de ei. Cred ca trebuie sa respecte contractul si sa mentina aceste curse", este de parere primarul din Sarata, Vasile Argatu, nemultumit de calitatea serviciilor operatorului de transport. Si in Birsanesti traseul a fost scurtat. "S-a motivat faptul ca nu erau oameni si nu castiga cat cheltuiesc pe motorina. I-am inteles si pe ei, dar dau de inteles ca mai sunt probleme in continuare", a explicat edilul comunei, Mihai Coman. In luna iulie, prin decizia CJ au fost scoase din programul de transport public in trafic judetean alte doua rute: traseele nr. 67 (CCB - Onesti - Deleni) si nr. 69 (CCB-Onesti-Albele) din aceleasi motive, iar de la inceputul anului, o parte din transportatori au mai umblat la tarife din aceleasi motive. "Nu avem semnale ca alte situatii de acest tip ar putea aparea, dar ca masura preventiva lucram la un grafic si tinem legatura cu Autoritatea Rutirta pentru a monitoriza fluxul de calatori. Pe de alta parte, conclucram cu administratiile locale", a subliniat Maricica Cosa.

Andreea Gavrila
Joi, 11 August 2011, ora 06:05
Sursa: Desteptarea.ro

Articol citit de 221 ori

Cele mai citite stiri
Depozit de munitie descoperit intr-o padure
Pirotehnistii au gasit 25 de proiectile explozive, calibru 150 de mm * un singur proiectil ...
Tancuri in Gara Bacau
De doua zile, in Gara Bacau agitatia a fost una mai mare decat de obicei, dupa ce mai multe tancuri ...
Iluminatul public ecologic pentru 50 de comune din Bacau
Nu mai putin de 50 de comune, din totalul de 85 din judetul Bacau, vor avea in curand un iluminat ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor