"Magia onestitatii si mitul inteligentei"

   

Trasaturi pozitive vs. defecte ale romanilor

Creativitatea, inteligenta, independenta sunt doar cateva dintre caracteristicile romanilor care au rezultat in urma unui studiu realizat de o companie. Acesta a devenit subiectul unei carti care a fost lansata in Bacau, la Universitatea "George Bacovia".

"Romanii, un viitor previzibil?" este titlul cartii lansate de Dorin Bodea, directorul unei companii de consultanta, cercetare si training. "Evenimentul l-am botezat *Magia onestitatii si mitul inteligentei la romani* pentru ca cele doua laturi au reiesit foarte clar din studiul nostru", a explicat autorul volumului, Dorin Bodea. Lucrarea prezinta caracteristicile culturale ale angajatilor romani si impactul acestora in viata personala si profesionala. In urma studiului au rezultat trasaturile cele mai importante. "Studiul a fost facut pe un esantion mare, de 1.132 de participanti din toata tara, peste 80 la suta angajati si peste 90 la suta cu studii superioare, din zona urbana. Am dorit ca acest studiu sa ajute foarte mult in mediul de afaceri, atat pentru partea de management, cat si pentru managementul resurselor umane, marketing, vanzari - aplicatiile sunt pentru aceasta zona. Printre caracterisiticile pozitive am regasit inteligenta, libertatea si independenta - importante pentru spiritul antreprenorial, spiritul de familie si ospitalitatea - aici nu este o surpriza, fiind confirmata si de alte studii", a mai spus Bodea.

Dar, romanii au si o intreaga suma de defecte. "Aici vorbim despre dorinta de a fi sef - peste 80 la suta din participanti isi doresc sa fie sefi, sa aiba puterea, sa creeze dependenta, avem apoi tendinta spre barfe, scenarii si jocuri politice. Pesimismul, resemnarea se gasesc intr-o proportie covarsitoare. Sunt si alte caracteristici indezirabile, cum sunt tendinta de a trada, superficialitatea, o anumita lene", a mai exemplificat autorul volumului.

Studiul pote fi folosit in domeniul managementului performantei, in evaluarea competentelor comportamentale, motivarea si fidelizarea angajatilor, marketing si vanzari. Cartea este deja in librarii.

Andreea Gavrila
Joi, 23 Februarie 2012, ora 11:05
Sursa: Desteptarea.ro
Cele mai citite stiri
Alimentarea cu apa a Bacaului, in pericol
A inceput golirea barajului de la Valea Uzului * demersul este impus de executarea unor lucrari de ...
Peste jumatate dintre masini nu au ce cauta pe strada
Alte 157 de masini prezentau pericol iminent de accident * niciun permis de conducere nu a fost ...
Cum arata un drum judetean in 2019! Autoritatile promit ca in aceasta primavara incep lucrarile de modernizare pe DJ 241B
Pana la autostrazi sau drumuri expres, in Bacau inca mai sunt drumuri judetene cu pietris, care dupa ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor