RAR in "amortire"

   

Frigul si noua taxa de poluare afecteaza inmatricularile auto

Temperaturile scazute de afara, dar si introducerea unor noi taxe de prima inmatriculare incepand din acest an au dat peste cap toate programarile efectuate la Registrul Auto Roman din Bacau. Daca intr-o zi obisnuita aici se verificau in jur de 100 de autoturisme, acum situatia este schimbata, inregistrandu-se o scadere de 20 si chiar 30 la suta.

Introducerea unei noi taxe de poluare, pe care proprietarii de autoturisme trebuie sa o plateasca incepand cu 1 ianuarie 2011, dar si gerul de afara au dat peste cap toata activitatea de la Registrul Auto Roman din Bacau. Programarile sunt acum cu 30 la suta mai mici fata de luna trecuta si cu 20 la suta mai putine fata de aceeasi perioada a anului trecut. Actuala situatie se datoreaza si faptului ca multi dintre detinatorii de masini au preferat sa-si inmatriculeze autoturismele pana la finele anului trecut, cand plateau o alta taxa. In aceste conditii, daca pana acum angajatii RAR abia mai faceau fata solicitarilor, acum programul de lucru se deruleaza in ritm normal. "Fata de luna trecuta avem intr-adevar mai putini clienti. Nu respecta programarile in jur de 10 persoane pe zi. E si frig afara, e si noua taxa, motive sunt. In februarie insa ne asteptam ca aceste scaderi sa fie si mai mari. Abia atunci se vor vedea cu adevarat efectele cresterii taxei de poluare", a explicat Dumitru Voicu, sef reprezentanta RAR Bacau.

Tarife neschimbate

Taxa de poluare a fost modificata din acest an. Pentru toate autoturismele achizitionate in vederea inmatricularii inainte de 31 decembrie 2010, dar care nu au fost inmatriculate, se platesc de acum alte taxe, mai mari si in baza unor criterii diferite. Nu intra in aceeasi categorie acele masini pentru care s-a eliberat dovada de inmatriculare provizorie inainte de sfarsitul anului trecut. Cu toate acestea, tarifele de la RAR nu au fost modificate. "Nu am schimbat tarifele si speram sa nu le modificam nici in continuare", a mai spus Dumitru Voicu. Costurile de la RAR sunt: pentru identificare autoturism (105 lei) sau autoutilitara cu o capacitate de peste 3,5 tone (124 lei), pentru omologare autoturism (392 lei) sau autoutilitara (1.210 lei), pentru depreciere autoturism (299 lei) sau autoutilitara (367 lei). La reprezentanta RAR Bacau lucreaza 22 de angajati. Doar 8 dintre ei sunt ingineri specialisti in verificare.
Roxana Neagu
Citeste mai multe despre Registrul Auto Roman Bacau
Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 07:01
Sursa: Desteptarea.ro

Articol citit de 657 ori

Cele mai citite stiri
De ce nu se construieste nicio cresa in Bacau? Raspunsul uluitor al viceprimarului Radu Ababei
Problema acuta a lipsei creselor din municipiul Bacau a fost rediscutata la ultima sedinta de ...
Afaceristul Viorel Rusu, retinut de procurori in dosarul apartamentelor MAI
Afaceristul bacauan Viorel Rusu, implicat in marile dosare de coruptie ale bacaului, a fost retinut ...
Primarul a intrat in razboi cu secretarul
Conflictul mocnit, tinut pe cat posibil departe de ochii bacauanilor, si doar din cand in cand ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook