Mircea Man, alaturi de sutele de credinciosi, la hramul Manastirii Sfantul Ilie din Dealu Mare

   

Un loc binecuvantat de Dumnezeu. Asa poate fi numita Manastirea Sfantul Prooroc Ilie Testiveanul din Dealu Mare, comuna Coroieni, datorita asezarii sale intr-o poiana inconjurata de paduri de fag.
Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man, a participat, azi, alaturi de sutele de credinciosi, la hramul acestui sfant lacas al Domnului. Slujba a fost savarsita de Preasfintitul Iustin Sigheteanul, impreuna cu un sobor de 33 de preoti, la eveniment participand autoritati locale si judetene, demnitari si multi alti invitati de seama.

Toate realizarile de pana acum la aceasta manastire sunt rodul jertfei si al dragostei crestinesti a oamenilor din zona, rmai ales a celor din localitatile Fantanele, Valenii Lapusului, Peteritea, Coroieni, Draghia, Baba si Dealu Mare. Dar, la fel de important e si aportul autoritatilor locale si judetene. Oamenii locului apreciaza in mod deosebit implicarea continua a primarului Gavril Ropan in realizarea a tot ce s-a facut, dar si a presedintelui Mircea Man si a Consiliului Judetean, pentru sustinerea financiara in realizarea drumului de acces la manastire, si nu numai.

Adresandu-se multimii, Preasfintitul Iustin Sigheteanul a vorbit despre nevoia de Dumnezeu in vietile si sufletele noastre, apreciind totodata prezenta atator credinciosi la acest hram. "Manastirea Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul din Tara Lapusului si-a serbat hramul si anul acesta. Ma bucur de prezenta sutelor de credinciosi care continua sa vina frecvent aici, nu numai la sarbatori. Ne-am bucurat de prezenta autoritatilor judetene si locale care au fost impreuna cu noi si de faptul ca a fost o atmosfera de inalta tinuta duhovniceasca, credinciosii participand cu multa evlavie la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie".

La randul sau, Mircea Man a subliniat importanta bisericii, dar si faptul ca nu uita de promisiunile facute pana acum in ce priveste prezenta constanta a autoritatilor judetene printre credinciosi, in biserici. "Gandurile mele sunt intotdeauna aproape de biserica. Si vreau sa subliniez inca o data maramuresenilor, daca mai era nevoie, ca acea promisiune de suflet, de a apropia administratia judeteana de biserica, a fost si este in continuare onorata. Sunt sute de oameni aici care merita sa vada ca eforturile si investitiile de care are nevoie biserica si oamenii sunt in atentia mea si a administratiei judetene, oriunde in judet, si ori de cate ori este nevoie".

De precizat ca toti credinciosii prezenti au fost invitati dupa slujba la o agapa crestina, fiind oferite sarmale de post si apa minerala.
Joi, 21 Iulie 2011, ora 09:30
Sursa: Stiri Maramures

Stiri Maramures
Cele mai citite stiri
ADIO DRUSAL - Primaria isi face firma de salubrizare. Se fac angajari
ADIO DRUSAL Revoltat de costurile mari si calitatea jalnica a salubrizarii, primarul Catalin ...
IMAGINI HALUCINANTE IN BAIA MARE - Un barbat s-a spanzurat in parcul Dacia cu lesa cainelui
IMAGINI HALUCINANTE IN BAIA MARE Scena cumplita aseara in municipiul Baia Mare. Un barbat in varsta ...
ACTUALIZARE 2/ INCENDIU VIOLENT IN TARGU LAPUS - O fetita de numai 11 luni si-a pierdut viata
INCENDIU VIOLENT IN TARGU LAPUS Un incendiu violent s-a produs azi-noapte in orasul maramuresean ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor