Expozitie cu vanzare - Ion Georgescu

   

Niciodata n-a aratat sediul Partidului Social Democrat Maramures mai bine ca ieri, 18 martie 2011 cand pictorul si poetul Ion Georgescu, originar din Muscel, traitor de peste 40 de ani in Lucacesti, comuna Miresu Mare a reeditat expozitia organizata acum doua saptamani in Salonul Artelor din cadrul Bibliotecii "Petre Dulfu" Baia Mare. Ca si atunci, moderatorul expozitiei care va dura pana pe 31 martie a.c. a fost dr. Ioan Marchis,personalitate marcanta a culturii maramuresene si nationale.

Acesta a apreciat "poezia", ideea plastica a picturilor expuse de autor, griurile deosebite,afirmand despre acesta ca "artistul are aceasta tendinta expresionista, dar de factura blanda", ca desi este un autodidact, tablourile lui sunt deosebit de valoroase si pot concura cu cele ale pictorilor profesionisti.

Virginia Paraschiv s-a aratat incantata de ideea avuta de viceprimarul Baii Mari, Dumitru Matei, ca in "buricul targului" sa aiba loc un eveniment atat de benefic sufletului si a surprins in tablourile expuse elemente de neoimpresionism. Mircea Ursache, un mare iubitor al artei (are acasa tablouri de pictori romani cum ar fi Dan Hatmanu si Constantin Piliuta cat si straini) a imbratisat ideea colegului Dumitru Matei si s-a aratat imcantat de tablourile expuse,cumparand pe loc pictura "Sarba de la Leresti".

Domnul profesor Ion P. Pop a surprins asistenta printr-o trecere in revista a personalitatilor zonei strabatute de neobositul Somes, incepand cu malul drept: Angela Buciu (Cheud, Salaj), Vasile Morar, Emil Gavris, dr. Gradisteanu (Chelinta, Maramures), prof. univ. Ioan Pop, Ioan Fatcas, Vasile Maries (Miresu Mare), Ioan Dragos, Ion Georgescu, Gelu Dragos (Lucacesti), Nistor Bud, Nicolae Bud (Danestii Chioarului), Ioan Grosan, dr. Ioan Roman (Mogosesti); apoi a trecut dincolo, pe malul stang incepand cu trioul de actori-verisori Crina Muresan, Mircea Anca, Doru Farte, fratii Ulmeanu, scriitoarea Florica Bud, membra a Uniunii Scriitorilor din Romania (Ulmeni), Petre Dulfu (Tohat), fotbalistii Viorel Buzgau si Ioan Tataran (Salsig si Gardani), Anghel Pop, Mircea Pauseniuc, primarul-premiant Ioan Stejeran (Farcasa), Mircea Pop (Buzesti), si a ajuns din nou la Hideaga, la regretata sotie a pictorului, educatoarea Anca Georgescu.

A incheiat urand pictorului Ion Georgescu un bun venit in acest spatiu atat de dens cu personalitati care fac cinste judetului si tarii.
Pentru doritori sau curiosi, sa mai spunem ca preturile picturilor expuse incep de la 200 de euro si ca deja au fost vandute un numar de 5 tablouri. Oricum expozitia merita vizitata deoarece pictorul Ion Georgescu a adus si picturi noi iar intrarea este libera!
Fost director al Scolii cu clasele I - VIII Lucacesti multi ani, acesta ne-a spus in exclusivitate: "Tare m-as bucura daca o doamna invatatoare sau profesoara si-ar lua clasa de elevi si ar vizita expozitia mea! Copiii trebuie invatati de mici ce este frumosul! Asa ii putem ajuta sa faca diferenta intre arta si kitsch !"

.sig_cont {width:160px;height:150px;}
Sambata, 19 Martie 2011, ora 08:09
Sursa: Stiri Maramures

Stiri Maramures
Cele mai citite stiri
ACCIDENT IN BAIA MARE - O masina a ajuns in sant pe strada Fabricii
ACCIDENT IN BAIA MARE Un accident rutier a avut loc in urma cu putin timp pe strada Fabricii din ...
Titlu de proprietate inlocuit cu adeverinta de la primarie
Au aparut modificari legislative in privinta celor care detin pasuni. Actele obligatorii pentru ...
AFACERE DE FAMILIE IN MARAMURES - Ulei presat la rece, din seminte de la producatorii locali
AFACERE DE FAMILIE IN MARAMURES In urma cu cativa ani, Eduard Pop voia sa inceapa o noua afacere, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor