Cel mai amplu proiect de Dezvoltare a Dialogului Social, a fost lansat in Baia Mare

   

Confederatia Sindicala Nationala Meridian, alaturi de Federatia Agricultorilor, a lansat in Baia Mare, marti, 18 mai, proiectul "Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania", cofinantat din Fondul Social European.

Alaturi de echipa de implementare a proiectului, au participat reprezentanti ai factorilor decizionali la nivel local si regional, fermieri, membri de sindicat, reprezentanti ai organizatiilor sindicale si patronatelor etc.

Printre acestia s-au numarat: Stefan Petricean, Dumitru Fornea, Ion Albu, Ginu Toma. Au fost invitati si Mircea Man, presedintele Consiliului Judetean Maramures si prefectul Sandu Pocol.

"Proiectul urmareste dezvoltarea competitiva a dialogului social la nivel national. Pe de o parte prin dezvoltarea capacitatii celor doua organizatii partenere, iar pe de alta parte prin colaborarea cu alti parteneri sociali din Regiunea 6 Nord-Vest. Practic, se doreste intensificarea contributiei acestora la dialogul social si reprezentarea sindicala, in scopul cresterii calitatii si imbunatatirii rezultatelor dialogului social, mai cu seama in mediul rural", e declarat Ginu Toma, manager de proiect.

Presedintele CJ, Mircea Man, a subliniat importanta acestui proiect, pe care il considera deosebit de benefic avand in vedere ca grupul tinta il reprezinta marea masa, resursele umane. "Programul pe care il lansati, azi, in Baia Mare inspre resursele umane este deosebit de important in contextul crizei economice actuale, care ne afecteaza inca. De fapt, problemele de fond sunt viata fiecaruia dintre noi, viata familiilor noastre, a angajatilor. Prin urmare, orice dezbatere si dialog purtat contribuie la diminuarea problemelor de ordin social, economic etc. Iar in momentul de fata consider ca suntem pe drumul cel bun datorita programelor de accesare a fondurilor pe programe sociale. Exemplu sunt cele 11 proiecte aflate in derulare in Maramures (drumuri, Spitalul Judetean, bisericile de lemn din patrimoniul UNESCO) si multe altele ce vor urma. Asadar, sunt intru totul de acord ca trebuie create circumstante favorabile pentru ameliorarea dialogului social pe plan local, cu precadere in mediul rural, unde acesta nu exista. Deosebit de important este aspectul privind imbunatatirii conditiilor de viata si de munca".
Joi, 19 Mai 2011, ora 11:04
Sursa: Stiri Maramures

Stiri Maramures
Cele mai citite stiri
TRAGEDIE IN MARAMURES - Copil de 11 ani, mort dupa ce s-a inecat intr-o balastiera. Medicii au incercat sa-l resusciteze ore intregi
TRAGEDIE IN MARAMURES Tragedie fara margini pentru doi parinti din localitatea maramureseana ...
Circulatia restrictionata in pasul Gutin
In zona versantilor montani de pe Gutin se vor executa lucrari de punere in siguranta a traficului ...
VEZI PROGRAMUL - Zilele Culturale are Municipiului Baia Mare au loc in perioada 15-17 iunie 2019
VEZI PROGRAMUL Zilele Culturale ale Municipiului Baia Mare au loc in perioada 15 - 17 iunie 2019. La ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor