Conducerea Bancii Transilvania, achitata in dosarul privind manipularea pietei de capital

Luni, 04 Iulie 2011, ora 18:35
1980 citiri
Conducerea Bancii Transilvania, achitata in dosarul privind manipularea pietei de capital
Foto: Arhiva

Tribunalul Bucuresti a achitat, luni, conducerea Bancii Transilvania in dosarul privind manipularea pietei de capital. In acest caz s-a creat un prejudiciu in valoare de 13,5 milioane de euro.

Decizia poate fi contestata cu apel, caz in care dosarul va ajunge la Curtea de Apel Bucuresti.

Prin decizia pe care a luat-o, instanta a decis schimbarea incadrarii juridice date de procurorul DIICOT in acest dosar, in cazul tuturor inculpatilor, respectiv Horia Ciorcila - presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, Claudiu Eugen Iuliu Silaghi - fost vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, Georgios Christofourou - director general al Bank Of Cyprus - Public Company Limited - Sucursala Romania, Anastasios Isaakidis - angajat al Bank Of Cyprus - Public Company Limited - Sucursala Romania, Mirela Silaghi si Sergiu Dan Dascal.

"Am luat act de decizia favorabila in ceea ce ma priveste, pronuntata azi (luni, n.r) de Tribunalul Bucuresti in cauza privind presupusa manipulare a pietei de capital si apreciez ca, prin aceasta hotarare, normele legale au fost corect interpretate, adevarul fiind astfel restabilit.

Inca de la inceput, intregul demers indreptat impotriva mea a fost o grava eroare si o mare nedreptate. Consider ca, prin demararea acestui caz, s-a incercat afectarea vietii, reputatiei si carierei mele. Am demonstrat in instanta ca acuzatiile formulate au fost pure speculatii, eu nefiind autorul si, implicit, nici beneficiarul tranzactiilor de care am fost invinuit, tranzactii, de altfel, absolut uzuale pe piata de capital", a declarat Ciorcila, potrivit Mediafax.

In baza noii infractiuni constatate in urma cercetarii judecatoresti, instanta a luat act de decesul lui Claudiu Silaghi la data de 21 martie si a dispus incetarea procesului penal fata de acesta pentru infractiunile de manipulare a pietei de capital, utilizarea de informatii privilegiate si spalare de bani.

Silaghi a fost acuzat ca a cumparat in perioada mai - decembrie a anului trecut, in numele soacrei sale mai multe actiuni Banca Transilvania, folosindu-se de informatia potrivit careia Bank of Cyprus intentioneaza sa cumpere un pachet semnificativ de titluri ale bancii din Cluj-Napoca. Silaghi a vandut in data de 7 decembrie, tot in numele soacrei sale, toate actiunile pe care le avea, pentru 80,6 milioane lei, catre Bank of Cyprus.

Potrivit DIICOT, Horia Ciorcila a luat la cunostinta informatii privilegiate referitoare la intentia Bank of Cyprus de a achizitiona un pachet semnificativ de actiuni emise de Banca Transilvania, iar ulterior, in data de 7 decembrie 2009, folosind informatia privilegiata, a vandut in cadrul a doua tranzactii, prin intermediul societati off shore Dodworth Limited cu sediul in Cipru, (controlata personal) un numar total de 8.918.671 titluri TLV, in valoare totala de 21.404.762,52 lei, cumparatorului Bank of Cyprus.

Tribunalul Bucuresti a mai decis ridicarea totala a sechestrului asigurator instituit in acest dosar asupra bunurilor mobile si imobile apartinand lui Claudiu si Mirela Silaghi. De asemenea, instanta a luat aceasi masura si in cazul lui Georgios Christofourou si Anastasios Isaakidis.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#conducere Banca Transilvania achitata, #manipulare piata capital , #stiri Banca Transilvania