Jaf armat la Banca Transilvania din Cluj Napoca: doi raniti, 60.000 euro furati

Vineri, 13 Februarie 2009, ora 17:54
9076 citiri
Jaf armat la Banca Transilvania din Cluj Napoca: doi raniti, 60.000 euro furati
Foto: Realitatea TV

Un jaf armat a avut loc, vineri dupa-amiaza, la sucursala din cartierul clujean Manastur a Bancii Transilvania, de unde doi barbati mascati au furat o suma importanta de bani, potrivit martorilor.

Din fericire incidentul nu s-a soldat cu victime, fiind doar usor ranit agentul de paza si casiera.

Totul a durat mai putin de 10 minute declara martorii, care povestesc cum doi barbati cu fetele acoperite cu cagule au intrat in sediul bancii, le-au cerut tuturor celor aflati inauntru sa se culce la pamant, au iesit din sediu cu mai multi saci si au disparut.

Se pare ca o casierita a fost lovita de unul dintre spargatori, iar un paznic a fost lovit cu un baston cu socuri electrice in gura. Se pare ca paznicul nu era inarmat.

Politistii au fost chemati imediat la fata locului, dar nu au reusit sa ii prinda pe spargatori care, se pare, ar fi utilizat o masina pentru a parasi locul jafului.

Atat angajatii, cat si cei 10-15 clienti aflati in sediul bancii in timpul jafului sunt in stare de soc. Potrivit purtatorului de cuvant al Ambulantei Cluj, Horia Sima, atat casiera, cat si paznicul sunt in afara oricarui pericol, au refuzat spitalizarea si au ramas la banca pentru a ajuta in continuare politistii.

"Paznicul de la banca a fost lovit si cu patul pisolului si cu electrosocuri. Cele doua victime sunt stabile, au refuzat internarea si au ramas in continuare cu politia", a explicat Sima.

Camerele de supraveghere au inregistrat incidentul (foto), dar spargatorii vor fi greu de identificat din cauza cagulelor care le acopereau fetele.

"Atacatorii au solicitat deschiderea seifului, dar casiera nu a facut acest lucru, ci a apasat butonul de panica", a declarat Ioan Pacurar, seful IPJ Cluj, care nu a putut preciza daca a fost sau nu furata o suma de bani.

Politistii mai spun ca martorii nu au putut identifica tipul armei, dar au precizat ca este vorba despre un pistol, care nu a fost utilizat, motiv pentru care anchetatorii nu exclud varianta ca acesta sa fi fost unul de jucarie.

Jaful a avut loc la finalul saptamanii, si la o ora la care banca se inchide, spargatorii sperand ca vor gasi in seif o suma mult mai mare de bani. De asemenea, se pare ca barbatii cunosteau foarte bine locul si au actionat cu premeditare.

Presedintele BT: S-au furat circa 80.000 de euro

Presedintele Bancii Transilvania, Robert Rekkers, a declarat, la Realitatea Tv, ca suma furata este de circa 80.000 de euro, insa este asigurata, asa ca banca nu va avea mari probleme. Banca Transilvania a anuntat, insa, ca suma in lei sustrasa de hoti este echivalenta cu circa 60.000 de euro (246.650 lei).

El a mai precizat ca agentul de paza nu este grav ranit si isi va reveni.

"Noi nu suntem de vina, nici Politia. Sunt niste atacatori care au intrat. Nu este responsabilitatea bancii, avem un paznic acolo care a fost atacat. Responsabili sunt oamenii care au facut acest jaf", a spus Rekkers, intrebat cine este de vina pentru acest incident.

Rekkers a mai dat asigurari ca atat bancomatele, cat si cardurile Bancii Transilvania functioneaza normal in toata tara.

Doi tineri de 1,80 - 1,85 m inaltime

La cateva ore dupa comiterea jafului au foat date primele informatii despre atacatori. "Din informatiile adunate, sunt doua persoane, 1,80-1,85 inaltime, tinere, imbracate in haine inchise la culoare. Au fost audiate persoanele din banca, iar probele vor fi analizate de specialistii criminialisti.

Stim in acest moment ca in banca au intrat doua persoane, una a imobilizat agentul de paza, iar celalalt s-a dus spre casierie", a declarat reprezentantul politiei locale.

De asemenea, reprezentantul firmei de paza a bancii a declarat ca toate inregistrarile realizate de camerele video - atat cele interioare, cat si cele exterioare - au fost puse la dispozitia organelor de cercetare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Incident uluitor într-o școală din Cluj-Napoca. O elevă a căzut de la etaj în timpul orei de engleză, în prezența colegilor şi a profesoarei
Incident uluitor într-o școală din Cluj-Napoca. O elevă a căzut de la etaj în timpul orei de engleză, în prezența colegilor şi a profesoarei
O elevă de 16 ani a căzut luni, 22 aprilie, de la etajul I al Liceului de Arte Vizuale "Romulus Ladea" din Cluj-Napoca, a suferit traumatisme şi a fost transportată la spital. Incidentul a...
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#jaf armat, #baca Transilvania, #Cluj Napoca , #stiri Banca Transilvania