Martor in cazul jafului de la Cluj: O masina a Politiei a trecut pe langa infractori

Vineri, 13 Februarie 2009, ora 19:12
4472 citiri
Martor in cazul jafului de la Cluj: O masina a Politiei a trecut pe langa infractori
Foto: Realitatea

Un clujean in varsta, martor ocular in cazul jafului armat de la o sucursala a Bancii Transilvania din Cluj, a explicat ca banca a fost jefuita de patru persoane, care au venit intr-o masina neagra.

Mai mult, o masina a Politiei a trecut pe langa masina infractorilor, fara a observa nimic suspect, iar dupa ce echipajul s-a indepartat, doi dintre barbati au iesit din masina si au intrat in banca, unde i-au pus pe toti cei de acolo sa se culce la pamant.

"Au intrat si si-au facut treburile lor. Erau vreo patru si altii in alta masina care erau tot p-aici. Eu cred ca o fost organizata treaba si aranjata. Masina de politie a trecut pe laga masina infractorilor. Politia e de vina ca nu-si face datoria", a declarat, pentru Realitatea Tv, Nelu Moraru.

Un jandarm a incercat sa prinda jefuitorii

Un subofiter al Inspectoratul de Jandarmi Judetean Cluj a incercat sa ii prinda pe cei doi indivizi care au comis, vineri, in jurul orei 17:00, jaful armat la unitatea Bancii Transilvania din cartierul Manastur.

"Distanta (pe care i-am urmarit pe suspecti, n.red.) chiar a fost scurta. Exact cum raportam organelor de politie nu pot fi cert 100% ca cele doua persoane sunt persoanele in cauza. Eu am luat-o in directia care mi s-a indicat", a spus jandarmul in cauza.

Intrebat daca cele doua persoane pe care le-a urmarit alergau sau incercau sa se ascunda, jandarmul a spus ca ele doar "se grabeau".

"Erau doua persoane foarte grabite, se deplasau pe jos. Nu alergau, se grabeau", a mai spus jandarmul.

Generalul Aurel Litan, inspectorul sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Cluj, a declarat vineri, pentru NewsIn, ca subofiterul se afla dupa orele de serviciu si se ducea acasa cu masina.

"Eu am vorbit foarte scurt cu subalternul meu si mi-a relatat ca se ducea acasa cu masina, cand a fost oprit de un echipaj de politie, care se afla langa sediul bancii. El si-a declinat identitatea si, in momentul acela, paznicul bancii i-a aratat doi indivizi despre care a spus ca ar fi jefuitorii. El a inceput sa alerge dupa ei, insa barbatii au disparut printre blocuri", a afirmat Litan.

Acesta a adaugat ca jandarmul lucreaza la Inspectorat de peste 10 ani, in cadrul compartimentului de criminalistica si este unul dintre cei mai buni angajati.

Doi barbati au intrat, vineri, in jurul orei 17.00, intr-o unitate bancara a Bancii Transilvania din cartierul Manastur din Cluj-Napoca, au amenintat casiera si pe paznicul bancii, reusind sa sustraga in jur de 70.000 de euro.

Barbatii aveau fetele acoperite si, potrivit martorilor, unul dintre ei avea ceva in mana cu care amenintau casiera si pe cele 10-15 persoane din incinta cladirii.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#martor ocular jaf, #jaf armat Cluj, #jaf Banca Transilvania , #stiri Banca Transilvania