Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Topul bancilor, dupa active, in 2007

Miercuri, 30 Ianuarie 2008, ora 13:27
7872 citiri
Topul bancilor, dupa active, in 2007

Clasamentul celor mai bune banci in 2007, dupa active, nu aduce mari schimbari in varful topului, dar aduce si surprize. De exemplu, Alpha Bank a coborat pe locul sapte in ierarhia bancilor locale la sfarsitul anului trecut, pierzand trei locuri in trimestrul al patrulea. In acelasi timp, Banca Transilvania a reusit sa urce o pozitie, pana pe locul patru, relateaza Ziarul Financiar.

La varful clasamentului nu s-au produs schimbari, BCR ramanand cea mai mare banca din sistem, urmata de BRD-SocGen si Raiffeisen. Cele trei banci si-au redus insa dominatia, cota de piata pe care o controleaza cumulat ingustandu-se la 45% in decembrie, fata de 50% la sfarsitul anului trecut.

Grecii de la Bancpost au urcat doua locuri, pana pe pozitia a cincea, in timp ce UniCredit Tiriac a stationat pe pozitia a sasea dupa trimestrul al patrulea.

Volksbank a reusit cea mai spectaculoasa crestere dintre bancile de top. Austriecii au reusit sa-si dubleze aproape cota de piata, la 5% in decembrie, fata de 2,7%, la sfarsitul anului precedent. Banca nu a mai reusit in trimestrul al patrulea sa urce in clasament, ramanand pe pozitia a opta. La sfarsitul lui 2006, Volksbank se afla pe pozitia a 11-a.

La sfarsitul anului trecut, numarul bancilor cu cote mai mari de 5% urcase la opt, dublu fata de decembrie 2006.

Ultimele doua pozitii din top zece sunt ocupate de CEC si ING Bank, imaginea ramanand astfel neschimbata fata de septembrie anul trecut.

Activele totale din sistemul bancar au urcat anul trecut cu 45%, pana la 250,7 miliarde de lei (circa 70 de miliarde de euro), dupa un salt viguros in trimestrul al patrulea.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#banci, #top, #active , #stiri Banca Transilvania