Fondul Proprietatea a platit 8,22 milioane lei pentru rascumpararea a 12,43 milioane actiuni

Miercuri, 08 Mai 2013, ora 14:02
1369 citiri
Fondul Proprietatea a platit 8,22 milioane lei pentru rascumpararea a 12,43 milioane actiuni
Foto: Arhiva

Fondul Proprietatea (FP) a rascumparat in perioada 29 aprilie - 3 mai peste 12,43 milioane de actiuni proprii, pentru care a platit in total aproape 8,22 milioane lei, potrivit datelor publicate de FP intr-o raportare transmisa miercuri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Titlurile au fost achizitionate la preturi cuprinse intre 0,65993525 lei/actiune si 0,66397912 lei/actiune.

Fondul deruleaza un program de rascumparare de actiuni care vizeaza preluarea unui pachet reprezentand maximum 8% din titlurile proprii.

Programul de rascumparare a cel mult 8% din actiunile Fondului Proprietatea a fost aprobat de actionari pe 25 aprilie 2012, insa a demarat abia in 2013 deoarece decizia AGA a fost contestata de un actionar al FP, avocatul Ioana Sfiraiala.

Fostul ambasador Mark Gitenstein, numit la conducerea Fondului Proprietatea (Video)

La inceputul lunii martie 2013, FP a obtinut o decizie favorabila la Tribunalul Bucuresti.

Programul de rascumparare actiuni proprii se desfasoara pe o perioada de 18 luni, la preturi cuprinse intre 0,2 lei si 1,5 lei. Titlurile rascumparate ar urma sa fie anulate, potrivit deciziei actionarilor. Fondul a derulat un program de rascumparare si in anul 2011, cand a achizitionat 1,7% din actiunile proprii, pentru 120 milioane lei. Fondul a anuntat la acel moment ca doreste sa rascumpere 10% din actiuni.

Potrivit reglementarilor, Fondul poate rascumpara un volum zilnic de actiuni de pana 25% din volumul mediu zilnic de actiuni tranzactionate pe bursa.

FP este un fond inchis de investitii, creat cu scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de regimul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Fondul Proprietata rascumparare actiuni, #Proprietatea actiuni fond , #actiuni