Fondul Proprietatea va acorda dividendele pe 2008 si 2009

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 16:49
1519 citiri
Fondul Proprietatea va acorda dividendele pe 2008 si 2009

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat, miercuri, legea de adoptare a ordonantei de urgenta privind Fondul Proprietatea, care contine amendamente referitoare la posibilitatea distribuirii dividendelor, a anuntat miercuri Fondul.

Actionarii Fondului Proprietatea asteapta un dividend cumulat de 0,04 lei/actiune, aferent profiturilor obtinute in 2008 si 2009, dupa adoptarea legii de catre Parlament.

Corin Trandafir, membru in consiliul de administratie al Fondului, declara in aprilie ca, daca ordonanta de Guvern va trece de Parlament, vor putea fi anulate actiunile neplatite de Ministerul de Finante, ceea ce creeaza premisele distribuirii dividendelor pe 2008 si 2009.

Totodata, ordonanta urma sa elimine si obligatia pe care o are actionarul majoritar al Fondului Proprietatea, Ministerul de Finante, de a derula o oferta publica pentru listare, lucru care nu este posibil in actualele conditii.

Legea de adoptare a OUG 81/2007 a fost aprobata de deputati cu amendamentele votate in comisiile care au intocmit raport la aceasta lege si urmeaza sa mearga la presedintie pentru promulgare, ulterior ramanand sa fie publicata in Monitorul Oficial. "Estimam ca publicarea se va petrece in a doua jumatate a lunii iulie", se arata in comunicatul transmis miercuri de Fondul Proprietatea.

Imediat dupa intrarea in vigoare a legii, va fi convocata adunarea generala a actionarilor, la sfarsitul lunii august sau inceputul lunii septembrie, care va avea pe ordinea de zi teme ca modificarea actului constitutiv pentru preluarea administrarii Fondului Proprietatea de catre Franklin Templeton, stabilirea marimii dividendelor aferente anilor 2008 si 2009, precum si listarea Fondului in acest an la Bursa de Valori Bucuresti, se mai arata in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Fondul Proprietatea actiuni, #Camera Deputatilor Fondul Proprietatea , #actiuni