Ziare.com

De azi, intra in plata alocatiile majorate pentru copii

Joi, 02 Mai 2019, ora 11:22

   

De azi, intra in plata alocatiile majorate pentru copii
Majorarea alocatiilor pentru copii a intrat in vigoare de o luna, dar plata aferenta lunii aprilie se va face in mai.

Noile valori vor fi de 150 lei, respectiv 300 de lei.

Ordonanta de urgenta privind majorarea alocatiilor copiilor a fost adoptata in februarie de Guvern, insa, pentru a putea plati sumele, era nevoie ca presedintele Klaus Iohannis sa promulge Legea bugetului de stat.

"Ca urmare a deciziei Parlamentului Romaniei de suplimentare a bugetului Ministerului Muncii si Justitiei Sociale cu suma de 2,13 miliarde de lei, in vederea majorarii alocatiilor de stat prin Legea bugetului pe 2019, Ministerul Muncii a intocmit proiectul de ordonanta de urgenta care a fost aprobat in Guvern.

Prin acest proiect am modificat Legea 61/1993 si Legea 448/2006.

Ordonanta a fost adoptata, dar, pentru a putea face plata alocatiilor, avem nevoie ca domnul presedinte sa promulge legea bugetului de stat. Totusi, pentru a nu ajunge sa fim pusi in imposibilitatea de a aplica aceasta ordonanta si pentru a nu incalca Legea finantelor publice, am modificat ordonanta pe articolul II si am spus ca va intra in vigoare incepand cu drepturile aferente datei de 1 a lunii urmatoare celei la care se promulga Legea bugetului de stat", a explicat, in 20 februarie, Marius Budai, ministrul Muncii.

Purtatorul de cuvant al Guvernului anunta atunci ca noile alocatii vor fi de 300 de lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau pana la 3 ani in cazul copiilor cu dizabilitati, 150 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani, precum si pentru tinerii care au implinit varsta de 18 ani si urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestor cursuri. De asemenea, alocatia va fi de 300 de lei si pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani in cazul celor cu dizabilitati.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat pe 15 martie decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019.

In februarie 2019 au beneficiat de alocatie de stat 3.633.782 de copii. Cei mai multi beneficiari erau inregistrati in Bucuresti - 330.676 si in judetele Iasi - 180.699, Suceava - 137.451 si Bacau - 130.585.conform datelor centralizate de Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS) .


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 9877 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor