Avantajele unei asigurari pentru locuinta

Joi, 09 Iunie 2016, ora 16:10
7954 citiri
Avantajele unei asigurari pentru locuinta
Foto: Pixabay

O viata linistita inseamna sa poti sa te ocupi de lucrurile care conteaza cu adevarat si sa nu te ingrijorezi pentru evenimentele neprevazute.

Ca sa te bucuri de momentele frumoase chiar la tine acasa, iti trebuie o asigurare pentru locuinta, care iti va oferi confortul financiar de care ai nevoie.

In prezent, fiecare proprietar trebuie sa incheie o asigurare obligatorie impotriva dezastrelor naturale pentru casa sa.

Pretul este unul modic, raportat la beneficii. E vorba de doar 20 de euro pe an, ceea ce inseamna mai putin de 100 de lei.

Tipurile de locuinte pentru care se incheie asigurarea obligatorie sunt:

  • tip A - constructia cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa ori din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic; suma asigurata: 20.000 de euro
  • tip B - constructia cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic; suma asigurata: 10.000 de euro

Riscurile acoperite prin asigurarea obligatorie a locuintei sunt inundatii, alunecari de teren, cutremur.

Dar daca vrei sa fii cu adevarat protejat, atunci ar trebui sa te orientezi si catre o polita facultativa.

Aceasta acopera riscuri suplimentare precum:

  • incendiu, trasnet, explozie, caderea sau prabusirea unui aparat de zbor, a partilor sale sau a incarcaturii acestuia, precum si a altor corpuri;
  • grindina, ploaie torentiala, furtuna, uragan, tornada, vijelie, caderea accidentala de de corpuri pe cladire, daune provocate de animale, greutatea stratului de zapada sau gheata, avalanse de zapada, greve, revolte, tulburari civile, vandalism, coliziune cu autovehicule, boom sonic.
  • spargerea sau craparea geamurilor;
  • furtul prin efractie sau prin acte de talharie a elementelor cladirii sau a bunurilor gospodaresti;
  • asigurarea bunurilor de valoare.

Poti alege dintre toate aceste riscuri pentru a gasi forma de asigurare potrivita nevoilor tale. Mai mult, nu pierzi timp umbland de colo-colo, deoarece documentele de asigurare se emit exclusiv electronic.

In plus, se asigura promptitudine la plata despagubirilor: oricand ai nevoie, banii sunt la dispozitia ta.

Nu-i asa ca este simplu sa te protejezi? Trebuie doar sa te informezi si sa alegi cea mai buna varianta pentru tine.

Campanie de informare a publicului realizata cu sprijinul Asirom.

banner final articol Sana Family

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#asigurare locuinta, #beneficii asigurare locuinta , #asigurari