Beneficiile asigurarii private de sanatate

Advertorial
Joi, 25 Mai 2017, ora 17:21
15507 citiri
Beneficiile asigurarii private de sanatate

Asigurarile medicale au ramas in topul beneficiilor extra-salariale alese de angajatori. 12.16% dintre reprezentantii companiilor din Romania spun ca vor oferi acest tip de beneficiu de-a lungul anului 2017. Te numeri printre ei?

Trebuie sa tii cont ca o asigurare privata de sanatate nu aduce doar beneficii medicale pentru angajati si nu este utila doar in contextul unui avantaj competitiv in atragerea celor mai buni candidati pe posturile vacante ale companiei tale.

Te invitam sa privesti avantajele acestor asigurari din dubla perspectiva.

Beneficiile asigurarilor private de sanatate

Oferirea asigurarii private de sanatate este un mod de a-ti dovedi grija si preocuparea pentru sanatatea si starea de bine a angajatilor.

Chiar daca fiecare dintre noi suntem responsabili de stilul nostru de viata, orice angajat va aprecia interesul companiei sale fata de starea de sanatate.

Pentru tine, sa ai angajati sanatosi si apti de munca, inseama sa iti atingi obiectivele, indiferent ca sunt unele financiare, de business sau de performanta. Acest lucru ar fi altfel greu de realizat fara aportul resursei umane care este nu doar competente, ci si capabila de a lucra la capacitate maxima.

Un pachet de asigurari medicale aduce numeroase beneficii atat pentru tine, ca angajator, cat si pentru angajatii tai, din care iti prezentam o mica parte:

1. Beneficiile angajatorului

  • Acest beneficiu extra-salarial te ajuta in recrutarea si mentinerea in companie a celor mai buni specialisti;
  • Acoperirea riscurilor la care ar putea fi expusa compania cu un cost redus si scaderea sarcinii financiare;
  • Sanatatea resursei umane contribuie la cresterea productivitatii;
  • Primele de asigurare se deduc din cheltuielile companiei.

2. Beneficiile salariatilor

  • Un angajat sanatos va avea energia si concentrarea necesara pentru a indeplini sarcinile in mod eficient, contribuind la cresterea productivitatii;
  • Motivatia creste atunci cand angajatul este recompensat pentru aportul sau la rezultatele companiei si in alte moduri decat cele financiare.

Cum incurajezi angajatul sa foloseasca asigurarea?

Sa spunem ca ai ales deja pachetele de asigurari de sanatate - un pas important, dar e unul foarte mic.

Adevaratele rezultate ale acestei investitii apar daca fiecare angajat se bucura de serviciile medicale incluse in pachet.

Ca sa resimti beneficiile la nivelul companiei tale, ai nevoie de un plan bine pus la punct, care sa ofere:

Flexibilitate

Cand vine vorba de programarile medicale, stim cu totii ca, mai ales vine vorba de situatii de urgenta, e greu sa prindem un loc liber la medic in orele care ne convine cel mai mult - dimineata devreme sau seara, dupa orele de munca.

Daca vrei ca angajatii tai sa beneficieze de asigurarea privata, fii intelegator si flexibil cu orele la care pot pleca de la serviciu - chiar daca e in plin program de munca.

Detalii despre influenta asigurarii asupra muncii lor

Poate nu toti angajatii inteleg importanta preventiei cand vine vorba de sanatatea lor. De cele mai multe ori, amanarea vizitei medicale este nociva pentru sanatatea noastra.

Aminteste-le ca e important sa vada un medic de la primele simptome, altfel, stii si tu, atentia lor poate fi afectata, cand gandurile dau nastere la tot felul de scenarii. Grijile, lipsa puterii de concentrare ne impiedica de la realizarea sarcinilor in parametri normali.

Lista serviciilor incluse si a partenerilor

Gasim multe scuze sa amanam vizita la medic - timpul si banii sunt folosite frecvent. Cu o asigurare privata de sanatate, costurile serviciilor medicale nu mai sunt o problema pentru angajati. E important sa ii prezinti care sunt serviciile acoperite de asigurarea medicala.

De exemplu, angajatii care beneficiaza de asigurari de sanatate private oferite de Signal Iduna au la dispozitie reteaua Mediqa Net, cu peste 700 de furnizori si puncte de lucru ale acestora, din care 90 sunt in Bucuresti.

Comunicare periodica

Dupa cum spuneam, nu e suficient doar sa achizitionezi un pachet de asigurari private de sanatate si sa informezi angajatii de existenta lor.

Comunicarea trebuie sa fuctioneze bidirectional si sa ceri parerea angajatilor cu privire la ceea ce le oferi, sa ii incurajezi sa recomande imbunatatiri.

E important sa stii in ce proportie sunt folosite pachetele ca sa poti lua masuri benefice pentru ambele parti.

Cand incepi sa urmaresti beneficiile aduse de asigurarile de sanatate la nivel de companie, realizezi ca pachetele nu au fost o cheltuiala in plus, ci o investitie importanta pentru crearea unui mediu ideal pentru angajati, in care sa poata avea cele mai bune performante.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#asigurari private sanatate , #asigurari