CCR: Marian Sarbu nu poate fi in conducerea ASF - vezi motivul

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 16:55
2976 citiri
CCR: Marian Sarbu nu poate fi in conducerea ASF - vezi motivul
Foto: Grup RC

Marian Sarbu nu poate ocupa functia de prim-vicepresedinte al Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), a decis miercuri Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).

Sarbu, fost ministru al Muncii din partea PSD si fost presedinte UNPR, a fost validat de Parlament in pozitia de prim-vicepresedinte al ASF pe 16 iunie, desi acesta nu indeplinea una din conditiile impuse de lege pentru ocuparea postului, respectiv o experienta de noua ani in domeniul financiar, informeaza Digi 24.

In Parlament, Sarbu a primit 284 de voturi "pentru" si 52 de voturi "impotriva".

Numirea sa la conducerea ASF a fost constestata la CCR de parlamentari PNL si PDL, care au invocat faptul ca nu a fost respectata ponderea grupurilor parlamentare, asa cum prevede legea, potrivit sursei citate.

Numirea lui Marian Sarbu in conducerea ASF, contestata la CCR

De asmenenea, parlamentarii au semnalat faptul ca acesta nu are experienta de peste 9 ani in domeniu ceruta de lege.

"Din analiza experientei profesionale a acestuia nu rezulta ca aceasta s-ar referi la domeniul financiar, al institutiilor de credit sau al institutiilor financiare nebancare si ca aceasta experienta ar fi de peste 9 ani.

Domnul Marian Sarbu a fost deputat, secretar de stat, ministru, presedinte Federatia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului, vicepresedinte CNSRL Fratia, iar continutul atributiilor acestor functii si demnitati publice nu au cuprins activitatile la care se refera prevederile art.9 din actele normative deja citate", se arata in documentul inaintat de democrat-liberali, citat de stiripesurse.ro.

Un fost ministru al Muncii l-a inlocuit pe Daianu la ASF

Anterior, postul de prim-vicepresedinte al ASF a fost ocupat de Daniel Daianu, care a renuntat la functie pentru a ocupa un loc in conducerea Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#Marian Sarbu ASF CCR, #Marian Sarbu conducere ASF, #conducere Autoritate Supraveghere Financiara , #asigurari