Ce asigurari de viata ar face romanii presedintilor din marile state

Autor: Paul Barbu - Redactor
Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 08:06
2658 citiri
Ce asigurari de viata ar face romanii presedintilor din marile state

Intr-un exercitiu de imaginatie am rugat asiguratori de pe piata romaneasca sa ne spuna ce asigurari de viata le-ar recomanda liderilor unora dintre cele mai puternice state din lume, dar si presedintelui Traian Basescu.

Asa ca, pornind de la tipul de personalitate al fiecaruia dintre sefii de stat enumerati mai jos, unii dintre asiguratori au dat cateva exemple pentru Ziare.com.

Potrivit presedintelui Societatii Romanesti de Brokeraj in Asigurari, Gheorghe Grad, toti acesti oameni puternici au prin Constitutie asigurate, atat pentru ei, cat si pentru sotul/sotiile lor urmatoarele: renta viagera, locuinta, transport, paza securizata 24/24, asistenta medicala si altele.

In aceste conditii de ce ar mai avea nevoie de o asigurare de viata?

"Daca ar fi sa isi faca asigurari, desigur ca ar trebui incluse riscuri speciale precum impuscare, rapire si atac terorist si as privi asigurarea mai mult prin prisma veniturilor pe care acestia le realizeaza din activitatea didactica, conferinte, publicarea de carti", a mai declarat Grad.

Traian Basescu

Pentru ca suntem mandri romani, vom incepe prin a prezenta tipul de polita pe care asiguratorii locali i-ar vinde-o lui Traian Basescu.

Fost ofiter in marina, Traian Basescu este fara indoiala una dintre cele mai interesante figuri de pe scena politica post-decembrista. Analistii spun ca Basescu este foarte popular pentru stilul sau deschis. In campania electorala, Basescu a promis sa fie un "presedinte jucator", in contrast cu rolul mai degraba retras jucat de predecesorii sai.

"In cazul acestuia, recomandam o polita de asigurare unit-linked FlexInvest. Aceasta este optiunea ideala pentru cei care doresc sa isi creeze propriul plan investitional adaptat la contextul economic actual, dar si sa fie protejati in acelasi timp", au declarat, pentru Ziare.com, oficialii companiei Eureko.

Astfel, o parte din prima de asigurare este folosita pentru protectie, iar o alta pentru a cumpara unit-uri in cele 4 fonduri de investitii oferite de Eureko Asigurari. Fiecare decide care este raportul dintre componenta de protectie si cea investitionala, in functie de nevoi si apetenta pentru risc.

Barack Obama

Al 44-lea presedinte al Statelor Unite este vazut de analisti ca un tata atent si un familist convins. Inainte de preluarea actualei functii, Obama a publicat o scrisoare deschisa catre fiicele sale, Malia si Sasha, in care descria ce isi doreste pentru fiecare copil din America: "sa creasca intr-o lume in care sa isi poata indeplini visele (...), sa devina femei pline de compasiune si sa contribuie la realizarea unei astfel de lumi".

Pentru Obama, recomandarea asiguratorilor este unul dintre cele mai complexe programe de asigurare de viata care include o dubla protectie. Un astfel de produs garanteaza o suma de bani de care se poate beneficia la momentul stabilit de posesorul politei sau poate beneficia familia acestuia, in cazul producerii evenimentului asigurat.

La acumularea acestei sume contributiile pot fi platite oricand, incepand cu 18 ani si pana la 65 de ani. Economiile sunt investite inteligent astfel incat suma asigurata sa fie obtinuta. Suma este garantata inca de la semnarea contractului.

Nicolas Sarkozy

Actualul presedinte al Frantei este cunoscut pentru planurile sale de revitalizare a economiei. Consideram ca asigurarea de viata potrivita pentru acesta este "Rezerva Ta". "Rolul acestei asigurari este de a garanta un venit suplimentar pe langa pensia de stat la retragerea din activitate, rezultat in urma economisirii pe durata contractului de asigurare", ne-au mai declarat oficialii Eureko.

Acest program nu iti conditioneaza retragerea din activitate, iar banii pot fi folositi cu mult timp inainte de acest moment. Unul dintre avantajele majore ale asigurarii "Rezerva Ta" este adaptarea la inflatie, ceea ce asigura mentinerea valorii reale a sumei asigurate. De asemenea, in cazul in care nu se mai pot plati primele, exista posibilitatea ca polita sa fie mentinuta activa pentru inca 5 ani.

Vladimir Putin

Al doilea presedinte al Federatiei Ruse si actual premier, Vladimir Vladimirovici Putin, este vazut ca una dintre cele mai interesante figuri politice de talie mondiala, din ultimele decenii.

"In timpul mandatului sau, datorita masurilor implementate la nivel macro si a reformelor fiscale, economia Rusiei a iesit din criza. Unii spun ca are un comportament dictatorial, altii il considera salvatorul Rusiei. Consideram ca asigurarea de viata potrivita pentru Putin este FlexInvest", spun asiguratorii.

Angela Merkel

Prima femeie Cancelar a Germaniei si de trei ori castigatoare a distinctiei "Cea mai puternica femeie din lume", acordata de Forbes, Merkel este considerata o figura politica mai degraba retrasa. Se afla la carma tarii a carei economie este fruntasa Europei.

Multi analisti o descriu ca un politician cu o inclinatie naturala spre detalii, mai degraba decat spre declaratii efervescente. In cazul doamnei Merkel asiguratorii romani recomanda o asigurare unit-linked.

Acest program de tip unit-linked este o asigurare de viata cu o componenta investitionala bine definita. In functie de performantele asteptate, de riscul asumat si de orizontul de timp al investitiei, se poate construi propriul plan investitional.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#asigurare viata presedinti, #Barack Obama Vladimir Putin, #Nicolas Sarkozy Traian Basescu , #asigurari