Ziare.com

Cinci tipuri de asigurari de sanatate, in loc de una - vezi ce prevede noua lege

Duminica, 08 Aprilie 2012, ora 12:28

   

Cinci tipuri de asigurari de sanatate, in loc de una - vezi ce prevede noua lege
Romanii vor avea cinci tipuri de asigurari de sanatate, in loc de una singura, standard, prevede noua lege a sanatatii.

In primul rand, am putea avea un pachet minimal, care sa acopere serviciile medicale de urgenta, pachet care va fi finantat de la bugetul de stat si care va fi gratuit pentru asigurati, pentru cei aflati sub protectie sociala dar si pentru neasigurati, informeaza Digi24.

Al doilea pachet ar putea fi pachetul de baza. El se va adresa doar celor asigurati si celor aflati sub protectie sociala si va acoperi, in primul rand, costurile tratamentelor scumpe, cum ar fi cele pentru cancer.

Un al treilea pachet se va numi social si in aceasta categorie ar putea fi inclusi, spre exemplu, pensionarii cu venituri mici carora li se vor compensa medicamentele sau a anumite servicii medicale.

Cel de-al patrulea pachet se numeste special. In aceasta categorie ar putea fi incluse persoanele care sufera, de exemplu, de boli rare, unde costul tratamentelor e mult prea mare pentru a putea fi suportat de pacienti.

Ultimul pachet se va numi pachet complementar sau suplimentar, ceea ce inseamna ca fiecare roman va putea plati in plus, daca vrea sa fie tratat cu prioritate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2754 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Lasati 'vrajeala'!

Sa le vedem scrise, si mai ales, sa vedem Instructiunile de aplicare, registrul de interpretare a bolilor si sursele de finantarea programelor.

Restul e,asa cum spuneam mai mai sus, vrajeala.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor