Cristian Sima: Daianu mi-a spus ca nu se pricepe deloc la bursa. Si chiar nu se pricepe

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 22:01
8125 citiri
Cristian Sima: Daianu mi-a spus ca nu se pricepe deloc la bursa. Si chiar nu se pricepe
Foto:Arhiva

Brokerul- fugar Cristian Sima le-a facut o scurta caracterizare viitorilor sefi ai Autoritatii de Supraveghere Financiara, Dan Radu Rusanu si Daniel Daianu, si a explicat ca batalia mare se duce pe piata de energie.

"Domnul Rusanu e un fel de Viorel Hrebenciuc al PNL", a comentat Sima, marti seara, intr-o interventie telefonica la postul B1TV.

Brokerul fugit peste hotare dupa scandalul de anul trecut, cand a pagubit mai multe persoane prin investitii extrem de riscante, a afirmat ca piata romaneasca de capital este "ingrijorator de mica", iar problema reala cu cei doi viitori sefi ai ASF este "cat stiu oamenii astia despre piata de capital".

El a dezvaluit ca i-a propus lui Daniel Daianu, unul dintre apropiatii sai pagubiti de el, sa conduca impreuna cu Catalin Predoiu Bursa de la Sibiu.

"Mi-a declarat ca nu vine, ca nu se pricepe deloc la bursa. Si chiar nu se pricepe", a declarat Sima, adaugand ca Daniel Daianu "isi dorea foarte mult sa fie parlamentar european in orice partid".

Cristian Sima a sustinut ca, in opinia sa, nici aceasta "misiune" nu ii este pe plac lui Daianu.

"Daca le puneti intrebari ce e 'produs derivat; sunt convins ca nu stiu, nici Dan Radu Rusanu si nici Daniel Daianu", a spus el.

Intrebat la ce e specialist Daniel Daianu, care a fost nominalizat pana acum in diverse functii, Cristian Sima a replicat acid: "La limba de lemn in economie e cel mai bun specialist".

Cristian Sima a dat si o definitie ironica bursei: "Bursa este de fapt locul unde se intalnesc oamenii cu bani si oamenii cu experienta. La sfarsitul zilei oamenii cu experienta pleaca cu bani si aia cu bani pleaca cu experienta".

Cat despre constituirea ASF, "daca nu ai oameni cu experienta pui arbitri", a spus el.

Cristian Sima a reamintit ca la constituirea bursei romanesti, in urma cu ani de zile, ea facea 2 milioane pe zi, iar acum face 4. "Atat a progresat", a comentat el.

In opinia sa, batalia se duce pe Fondul Proprietatea, in timp ce "o miza mai veche" este reprezentata de cele 4 SIF-uri.

"Cea mai interesanta chestie e piata de energie. Pana la sfarsitul anului 2013 trebuie neaparat sa organizam o bursa de energie. Asta insemna ca nu se mai pot semna niciun fel de contracte, nu se mai poate cumpara decat pe bursa. Iar piata daca nu e controlata de tine, nu iti garanteaza pretul", a comentat el.

Despre Mircea Ursache, brokerul a reamintit ca a fost "celebru" la FPS, dar si la Fondul Proprietatea.

Revenind la Daniel Daianu, Cristian Sima a dezvaluit ca acesta ar fi actionar la Bursa din Sibiu.

"E inca actionar la Bursa din Sibiu, eu i-am cumparat actiunile. Nu e in conducere, daca era in conducere era nimic, dar el controleaza!", a comentat el conflictul de interese in care s-ar putea afla Daniel Daianu dupa ce va fi numit ca prim-vicepresedinte ASF.

Cristian Sima a sustinut ca Daniel Daianu nu l-a contactat niciodata dupa scandalul in care si-a pierdut banii si a mai afirmat ca cei care isi doresc sa ajunga in conducerea ASF urmaresc de fapt salariile "imense".

"Salariul celui care controleaza bursa in Romania e mai mare decat al celui care controleaza toata bursa americana", a dezvaluit Cristian Sima.

Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi în sistemul Ghişeul Unic dezvoltat de Autoritatea pentru Reformă...
România va colabora cu Coreea de Sud în sectorul energiei nucleare. Ce prevede documentul semnat în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
România va colabora cu Coreea de Sud în sectorul energiei nucleare. Ce prevede documentul semnat în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
România şi Coreea de Sud au semnat un Memorandum de Înţelegere privind cooperarea bilaterală în domeniul energiei nucleare, care vizează inclusiv îmbunătăţirea echipamentelor nucleare,...
#Cristian Sima Daianu bursa, #Rusanu Daianu Autoritate supraveghere, #Sima Daianu Bursa Sibiu , #asigurari