CSA: Asigurari facultative de locuinta doar pentru sumele ce depasesc polita obligatorie

Joi, 26 Iulie 2012, ora 07:38
2640 citiri
CSA: Asigurari facultative de locuinta doar pentru sumele ce depasesc polita obligatorie

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) intentioneaza modificarea Legii privind asigurarea obligatorie a locuintei, limitand asigurarile facultative la sumele care depasesc polita obligatorie si majorand comisionul platit asiguratorilor actionari ai Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), in scopul stimularii cresterii numarului politelor de asigurare obligatorie emise de PAID.

Astfel, Consiliul CSA ia in calcul modificarea legislatiei secundare, emisa in aplicarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor, astfel incat toate societatile de asigurare vor putea incheia asigurari facultative doar pentru sume asigurate care exced celor acoperite prin polita obligatorie pentru locuinte, respectiv 10.000 de euro sau 20.000 de euro, se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com.

Totodata, CSA are in vedere si modificarea normelor puse in aplicare prin Ordinul nr. 5/2009, in sensul de a majora comisionul platit de PAID societatilor care incheie polita de asigurare obligatorie pentru locuinte, de la 10% pana la 20% din valoarea primei de asigurare.

"Societatile de asigurare autorizate sa incheie asigurari obligatorii pentru locuinte in numele PAID, care sunt si actionari ai Pool-ului, si-au asumat prin aceasta calitate si obiectivul principal stabilit de legislatia in vigoare, respectiv cuprinderea in asigurarea obligatorie a fondului locativ din Romania.

Cifrele centralizate de CSA arata ca, la sfarsitul lunii martie din acest an, cele mai multe locuinte din Romania erau asigurate printr-o polita facultativa, iar portofoliul gestionat de Pool intrase pe o puternica tendinta de scadere. Consideram ca aceste modificari, odata ce vor fi aprobate, vor implusiona actionarii PAID sa intensifice activitatea de vanzare a politei de asigurare obligatorie pentru locuinte", a declarat presedintele CSA, Constantin Buzoianu.

Aceasta initiativa vine in continuarea masurilor adoptate recent de CSA care interzic folosirea abrevierii PAD in denumirea produselor de asigurare facultativa a locuintelor,

Pe 25 iulie 2012, membrii Consiliului CSA au aprobat numirea Aureliei Cristea in functia de director general si lui Radu Mircea Popescu in functia de director general adjunct.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#modificare asigurare obligatorie locuinta, #asigurare facultativa locuinta , #asigurari