Cum sa economisesti cu o asigurare de viata

Miercuri, 11 Mai 2016, ora 12:38
4881 citiri
Cum sa economisesti cu o asigurare de viata
Foto: Arhiva Hepta.ro

Mereu spui 'de maine am sa fac economii', insa de cele mai multe ori devine o misiune imposibila. O asigurare poate fi cel mai bun mijloc de economisire. Tot ce trebuie sa faci este sa te informezi.

Ai aflat de asigurarea de viata cu component de economisire? Iti explicam cum functioneaza: este vorba despre un produs bazat pe economisire ideal pentru cei cu scopuri precise, care pot opta, in functie de telul lor, pentru o perioada de la 5 la 30 de ani.

Sa zicem ca, peste 5 ani, ti-ai programat sa pleci in turul Europei, la care visezi dintotdeauna. Ai incercat sa strangi banii intr-un sertar, dar experienta ti-a aratat deja ca mereu vor interveni tot felul de cheltuieli si banii parca dispar.

Folosind o astfel de asigurare de viata, te asiguri ca peste 5 ani de zile vei dispune de suma dorita, dupa ce ai pus bani deoparte in tot acest timp prin intermediul acestui instrument financiar.

Mai mult, vei putea beneficia de bani si in cazul unor evenimente neprevazute, pentru ca polita asigura riscurile de accident sau deces.

De exemplu, un contract pe 15-20 de ani incheiat atunci cand in viata ta apare un copil iti asigura confortul ca, indiferent ce se va intampla, atunci cand va trebui sa-si aleaga drumul in viata, decizia nu va fi influentata de bani.

Va putea merge la ce scoala isi doreste si nici tu, nici copilul tau nu veti fi chinuiti de intrebarea "Cum ar fi fost daca imi permiteam sa merg la facultatea X?".

Asigurarea de viata cu cu component de economisire este perfecta si pentru cei care vor pur si simplu o plasa de siguranta pentru viitor. Poate in 30 de ani iesi la pensie si vrei sa ai bani pusi deoparte. Sau poate descoperi ca profesia nu iti mai aduce satisfactiile din trecut si vrei sa-ti schimbi cariera.

Banii economisiti astfel iti vor permite sa faci asta, pentru ca ei iti asigura optiuni, posibilitatea de a alege ce este bine pentru tine fara sa-ti faci griji ca nu te vei descurca pe plan financiar.

Iar frumusetea acestei modalitati de economisire este ca efortul tau ramane unul minim. Tu decizi cum vrei sa pui bani deoparte. Daca ai o suma mare si nu vrei sa se risipeasca pe nimicuri, poti sa platesti anticipat, integral. Sau poti sa ceri plati esalonate, in rate anuale, semestriale, trimestriale sau lunare.

Flexibilitatea e cuvantul magic si te scapa de presiunea de a "ascunde" lunar bani de tine ca sa nu-i cheltuiesti.

Mai mult, prin clauza de indexare, care te protejeaza de inflatie, te poti asigura ca banii tai vor valora la fel de mult si peste ani, la finalul contractului. Nu poti avea o astfel de siguranta punand banii sub saltea, nu-i asa?

Campanie de informare a publicului realizata cu sprijinul Asirom.

banner final articol Sana Family

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#asigurare viata economisire Asirom, #economii asigurare viata Asirom , #asigurari