Ziare.com

Doar 19% dintre romani aveau asigurare obligatorie la finalul lui 2015

Duminica, 17 Ianuarie 2016, ora 17:09

   

Doar 19% dintre romani aveau asigurare obligatorie la finalul lui 2015
Numarul politelor active de asigurare obligatorie a locuintei (PAD) a crescut anul trecut cu 99.625, la 1.590.954, astfel ca, la finalul lunii decembrie, 18,7% dintre cele 8,5 milioane de locuinte din Romania aveau asigurare obligatorie, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite acest tip de asigurari.

La finalul anului 2014, erau active 1.491.329 polite PAD.

Potrivit PAID, 74,4% dintre politele active la nivel national erau incheiate in mediul urban si 25,6% in mediul rural, iar, in functie de tipul de locuinta, 90,8% din politele PAD au vizat locuinte de tip A (cele cu structura de rezistenta din beton armat, metal sau lemn, cu peretii exterior din piatra, caramida arsa sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) si 9,2% locuinte de tip B (cele cu peretii exterior din caramida nearsa sau material nesupus unui tratament termic sau chimic).

Platim degeaba asigurarile la locuinte? In caz de catastrofa e posibil sa nu primim niciun leu

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Pe regiuni, cele mai multe polite active sunt in Bucuresti si Muntenia, cu cate 19% din total, Transilvania, cu 18%, iar cele mai putine - in Maramures (2% din totalul politelor), Bucovina (3%) si Crisana (4%).

PAID emite asigurarile obligatorii pentru locuinte din iulie 2010. Obiectivul principal al PAID este cuprinderea in asigurare pentru cele trei riscuri de catastrofa naturala - cutremure, inundatii si alunecari de teren - a tuturor locuintelor din Romania.

Politele de asigurare obligatorie a locuintelor (PAD) costa 20 de euro in cazul locuintelor tip A (suma maxima asigurata 20.000 euro) si 10 euro in cazul locuintelor tip B (suma asigurata fiind de 10.000 euro).


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2742 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor