Generali Asigurari a platit despagubiri de 600.000 lei in urma inundatiilor

Miercuri, 11 August 2010, ora 14:56
1334 citiri
Generali Asigurari a platit despagubiri de 600.000 lei in urma inundatiilor
Foto: ArhivaFoto.ro

Compania Generali Asigurari a platit, pana acum, despagubiri in valoare de aproximativ 600.000 lei persoanelor care au raportat daune materiale in urma inundatiilor inregistrate in perioada iunie-iulie 2010 in Romania, se arata intr-un comunicat emis miercuri de companie.

"In total, au fost deschise 111 dosare de dauna la Generali Asigurari, cele mai multe provenind din judetele Bacau (57 dosare), Alba (16 dosare) si Timis (12). Majoritatea solicitarilor (105) au fost incadrate pe segmentul de incendiu si calamitati naturale (locuinte), in timp ce sase solicitari au facut referire la segmentul CASCO. Conform evaluarilor interne ale companiei, nivelul despagubirilor provocate de valul recent de inundatii este unul semnificativ comparativ cu anii anteriori", mai informeaza comunicatul.

Procesul de lichidare a dosarelor de dauna este in curs de desfasurare, urmand ca in urmatoarele saptamani toate solicitarile sa fie solutionate. Pentru plata despagubirilor, compania a constituit o rezerva de 1,7 milioane lei.

"Desi inundatiile din 2005 au fost mult mai de amploare ca fenomen, portofoliul nostru Eurocasa (retail) a evoluat mult in ultimii 5 ani. Practic, numarul politelor valide din regiunile afectate de evenimentele din 2010 au fost mult mai multe, inregistrand, dupa o evaluare intermediara, cel mai mare nivel al daunelor pe acest segment din istoria companiei", a declarat directorul Asigurari Generale si membru al Directoratului Generali Asigurari, Adrian Marin.

In Saucesti, Generali Asigurari a achitat pana acum 38 de dosare, cu o valoare totala a despagubirilor platite de 325.000 lei, urmand ca restul sa fie solutionate in cel mai scurt timp.

"Suntem aproape de persoanele afectate, ocupandu-ne cu rapiditate si profesionalism de solutionarea solicitarilor primite. De asemenea, ne-am alaturat si unei actiuni sociale pentru sprijinirea copiilor din localitatea Serbesti, judetul Bacau, grav afectata de valurile de inundatii din acest an", a afirmat Adrian Marin.

Acesta atrage atentia inca o data asupra necesitatii de a privi in perspectiva si cu responsabilitate protectia pentru locuinte.

Generali Group este unul dintre principalii jucatori la nivel global din industria asigurarilor si cea financiara. Fondat la Trieste in 1831, Grupul este astazi unul dintre cei mai mari asiguratori din Europa si liderul european in asigurari de viata. De asemenea, Grupul este una dintre cele mai importante companii de administrare de active, cu active in valoare de peste 400 miliarde euro. Cu o forta de vanzare de peste 100.000 de angajati, care deserveste 70 de milioane de clienti in 68 de tari, Grupul ocupa o pozitie de top in Europa Occidentala si un loc din ce in ce mai important in Europa de Est si in Asia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#Generali Asigurari despagubiri, #plata despagubiri inundatii , #asigurari