Mii de masini distruse in China: Suma uriasa care ar putea fi platita de asiguratori

Marti, 18 August 2015, ora 12:56
3187 citiri
Mii de masini distruse in China: Suma uriasa care ar putea fi platita de asiguratori
Foto: Hepta.ro

Cele doua explozii care au devastat saptamana trecuta portul chinez Tianjin si au ucis peste 100 de persoane ar putea sa provoace companiilor de asigurari pierderi cuprinse intre 1 si 1,5 miliarde de dolari, sustin analistii de la grupul bancar elvetian Credit Suisse pe baza informatiilor din presa chineza.

O serie de mari companii de asigurari precum Zurich Insurance Group AG si Allianz SE au confirmat ca au primit solicitari de despagubire de la clientii care au fost afectati de dezastrele de saptamana trecuta si au precizat ca, deocamdata, nu pot oferi estimari cu privire la pierderile potentiale.

De asemenea, companiile chineze de asigurari vor fi si ele afectate, transmite Reuters.

"Este inca prea devreme pentru a stabili nivelul pierderilor asigurate dar este posibil ca evenimentul sa fie unul masiv iar pierderile initiale ale asiguratorilor sunt estimate la 1-1,5 miliarde de dolari si un numar mare de companii de asigurari vor fi afectate", a declarat analistul Arian van Veen.

Mii de masini distruse in China - ce decizie a luat BMW

Luni seara, mai multi constructori auto, printre care Volkswagen AG, Hyundai Motor Co, Renault SA, Ford Motor Co, Nissan Motor Co Ltd, Toyota Motor Corp, Daimler si BMW AG, au confirmat ca un numar de 4.950 de autoturisme au fost deteriorate in urma exploziilor de saptamana trecuta, iar majoritatea companiilor au precizat ca vehiculele erau asigurate, fara a oferi alte detalii.

Mai mult, numarul autoturismelor afectate ar putea creste peste pragul de 10.000 daca vor fi incluse toate vehiculele din zona.

Sute de solicitari

Potrivit informatiilor din media chineza, mai multe companii chineze de asigurari (precum Ping An, China Pacific si China Life) au primit deja sute de solicitari de despagubire pentru pagubele produse de exploziile de la Tianjin.

"In porturi exista o concentrare mare de bunuri cu valoare ridicata, ceea ce ingreuneaza eforturile companiilor de asigurari de a face analize exacte de risc", a declarat Dieter Berg, expert la compania germana, Munich Re, cea mai mare companie de reasigurari din lume.

Tianjin, situat la 140 de kilometri sud-est de Beijing, este unul dintre cele mai mari orase din China, cu aproape 15 milioane de locuitori, potrivit cifrelor din 2013.

Oras manufacturier si unul dintre principalele porturi din China, Tianjin este, de asemenea, unul dintre cele patru orase ale tarii care au obtinut statutul de provincie, alaturi de Beijing, Shanghai si Chongqing.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#asigurari masini explozie China, #explozie Tianjin, #masini distruse explozie China , #asigurari