Pleci in vacanta? Nu uita de asigurarea de calatorie!

Vineri, 03 Iunie 2016, ora 12:01
4606 citiri
Pleci in vacanta? Nu uita de asigurarea de calatorie!
Foto: Arhiva Ziare.com

Pleci in sfarsit in vacanta, peste mari si tari. Te asteapta locuri interesante de explorat, oameni si traditii noi de cunoscut, iar necunoscutul face parte din farmecul calatoriei.

Daca se intampla sa te imbolnavesti ori sa ai un accident cand esti plecat in vacanta, va trebui sa platesti pentru serviciile medicale de care vei avea nevoie, daca nu ai o asigurare de calatorie.

In schimb, daca ai fost prevazator si te-ai gandit inainte de a porni la drum si la o asigurare de calatorie, compania de asigurari va fi cea care va prelua aceasta povara, care de multe ori ne poate depasi posibilitatile.

O asigurare de calatorie in strainatate inseamna o vacanta fara griji. O poti folosi si daca pleci in interes de afaceri, pentru a studia sau pentru a munci.

O astfel de asigurare se poate incheia in functie de destinatia si de scopul calatoriei, pe perioade cuprinse intre doua zile si un an.

E suficient sa ai o singura intalnire dureroasa cu o meduza pe plaja exotica unde iti petreci concediul si vei avea nevoie de asigurarea de calatorie.

Riscurile de baza acoperite de asigurarea de calatorie sunt:

  • boli subite;

  • accidente care iti pun in pericol sanatatea;

  • decesul survenit in urma unei unei boli neasteptate sau a unui accident.

In functie de nevoile tale, poti opta pentru diverse clauze suplimentare.

Asigurarea de calatorie este valabila pe toata perioada in care esti plecat din tara si acopera cheltielile pentru servicii medicale precum:

  • vizite medicale, medicamente, spitalizare;

  • transportul cu salvarea pana la cel mai apropiat spital;

  • repatrierea in caz de boala grava ori repatrierea in caz de deces;

  • tratament stomatologic de urgenta.

Optional, asigurarea poate include, de exemplu, cheltuielile pentru vizitarea asiguratului spitalizat de catre rudele apropiate, repatrierea in cazul decesului unei rude, repatrierea copiilor minori in cazul in care asiguratul va fi nevoit sa stea mai mult in spital ori transmiterea de mesaje.

Sumele asigurate pot ajunge pana la 50.000 de euro.

De obicei, asigurarile de calatorie prevad reduceri pentru membrii familiei, inclusiv pentru copii, care, din experienta parintilor de peste tot, se pot imbolnavi chiar si in vacanta.

Important! In cazul producerii unui eveniment nedorit, contacteaza in cel mai scurt timp posibil compania de asigurari de la care ai achizitionat polita.

Ai luat biletele de avion, ai facut rezervarile la hotel, iar bagajele sunt deja la usa. Nu uita asigurarea de calatorie, un cost mic pentru a te bucura de o vacanta linistita!

Campanie de informare a publicului realizata cu sprijinul Asirom.

banner final articol Sana Family

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#asigurare calatorii, #asigurare vacanta, #asigurare medicala vacanta , #asigurari