Prima reactie a sefului Astra dupa ce ASF a pus administrator special: Este incredibil si incalificabil

Marti, 18 Februarie 2014, ora 17:02
4288 citiri
Prima reactie a sefului Astra dupa ce ASF a pus administrator special: Este incredibil si incalificabil
Foto: Realitatea TV

Dan Adamescu, presedintele Astra Asigurari, companie in cazul careia ASF a instituit administrare speciala, a calificat aceasta decizie drept o masura "incredibila si incalificabila".

"Ce s-a intamplat astazi e ceva incredibil si incalificabil. Controlorul pietei sa ia o masura de genul asta fata de cea mai mare companie de asigurari, nu cred ca a mai existat asa ceva in industria asigurarilor.

Asigurarile sunt marcate de un sistem de conducere decent si confidential. Datele nu au voie sa apara in public. Noi toti traim din incredere.

Astra are 4, 6 milioane de clienti. Fiecare al treilea al patrulea roman este asigurat la Astra. Sa iesi cu un cinism incredibil, pe care il arata Rusanu (Dan Radu Rusanu, presedintele ASF n.red.), si sa spui ca bancile nu sunt afectate... Dar sunt afectati romanii, companiile sa iesi cu cinismul pe care il arata Rusanu si Moldoveanu de a spune ca bancile nu sunt afectate este incredibil, sunt afectati romanii", a spus Adamescu marti, intr-o conferinta de presa.

Administrator special la Astra Asigurari: Conducerea a fost suspendata

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat marti ca a instituit procedura de redresare financiara prin administrare speciala in cazul companiei Astra Asigurari.

Dan Radu Rusanu a precizat ca au fost suspendati atat actionarii, cat si conducerea, Administrator special al Astra a fost desemnata firma KPMG. Potrivit acestuia, in cazul unui eveniment major, compania nu isi va putea onora obligatiile, riscand sa intre in incapacitate de plata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Adamescu Astra administrare speciala, #reactie presedinte Astra, #Astra ASF, #asigurari Astra , #asigurari