Proprietarii isi pot asigura locuintele cu polite obligatorii sau facultative (Video)

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 21:42
4335 citiri
Proprietarii isi pot asigura locuintele cu polite obligatorii sau facultative (Video)

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat revenirea la forma anterioara a normelor cu privire la asigurarea obligatorie pentru locuinte, prin care proprietarii pot opta fie pentru polita obligatorie emisa de PAID, fie pentru o asigurare facultativa.

"Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat, in sedinta din data de 25 octombrie 2012, revenirea la forma anterioara a normelor cu privire la asigurarea obligatorie pentru locuinte, in conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008", se arata intr-un comunicat al CSA remis Ziare.com.

Astfel, proprietarii pot incheia o asigurare care sa acopere riscurile de cutremur, inundatii si alunecari de teren, ca fenomene naturale, care poate fi o asigurare emisa de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) sau o asigurare facultativa, prin care cetatenii se pot proteja suplimentar si pentru alte riscuri, se mai precizeaza in comunicat.

"Aceasta masura este prima dintr-o serie de initiative care vizeaza inclusiv propuneri pentru modificarea Legii nr. 260/2008, astfel incat obiectivul principal - de cuprindere cat mai larga in asigurare a fondului locativ din Romania - sa fie atins", spun reprezentantii CSA.

CSA a impus, asigurarea locuintelor prin doua polite la inceputul lunii septembrie.

Polita obligatorie de asigurare a locuintelor (PAD) acopera trei riscuri de catastrofa naturala - cutremur, inundatii si alunecari de teren - pentru o suma asigurata de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro, in functie de tipul constructiei.

Societatile care pot emite polite PAD sunt ABC Asigurari, Astra Asigurari, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins Romania, Generali, Grawe Romania, Groupama Romania, Platinum Asigurari si Uniqa Asigurari.

Proprietarii care nu au incheiata niciun fel de asigurare pentru locuinte pot fi sanctionati cu amenda cuprinsa intre100 si 500 de lei de catre autoritatile locale.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#asigurare obligatorie locuinta, #CSA modificari polita locuinta, #asigurare facultativa casa, #amenzi asigurare locuinta , #asigurari