Imagini rare ale extractiei aurului la o mina din vremea lui Stalin (Galerie foto)

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 11:23
10725 citiri
Imagini rare ale extractiei aurului la o mina din vremea lui Stalin (Galerie foto)
Foto: Business Insider

In timpul lui Stalin si al Uniunii Sovietice, prizonieri ai Gulagului erau trimisi fortat in minele de aur pentru a exploata pretiosul minereu. Desi Rusia este al patrulea producator mondial de aur, minele s-au imputinat dupa destramarea Uniunii Sovietice.

La Kolyma, in partea de nord-est a Rusiei, exista inca o mina, de unde localnicii extrag aurul, potrivit Business Insider.

Imagini rare realizate de catre fotograful Serghei Smirnov si publicate de catre Russia Beyond The Headlines arata instantanee surprinse la mina din Kolyma.

Zona Kolyma este una dintre cele mai bogate regiuni din Rusia in minereuri de aur. Minerii pompeaza apa din rezervoare "pentru a spala minereurile aurifere si apoi separa aurul folosind o sita".

Bucatile mari de minereu sunt separate in prima etapa a fluxului tehnologic. Aurul este spalat si ales manual de catre muncitori.

Recolta de aur este cantitatea recuperata, insa depinde foarte mult de concentratia minereului aurifer.

Minereul in care se gasesc mici bucati de aur este spalat, iar pretiosul metal este ales, dupa o munca extrem de minutioasa.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#extractia aur mina Rusia, #mina aur extractie Stalin, #fotografii extractie aur Rusia , #aur vechi