Banca Transilvania pregateste solutii pentru clientii Volksbank care au credite in franci

Joi, 29 Ianuarie 2015, ora 23:04
4402 citiri
Banca Transilvania pregateste solutii pentru clientii Volksbank care au credite in franci

Banca Transilvania pregateste un set de masuri pentru clientii Volksbank Romania care au credite in franci elvetieni si care sunt afectati de aprecierea puternica a monedei elvetiene, estimand ca va putea oferi solutii viabile in aproximativ trei luni, dupa finalizarea preluarii Volksbank.

Consiliul Concurentei a emis, la cererea Bancii Transilvania, o decizie de derogare de la prevederile Legii Concurentei, astfel incat institutia de credit sa se poata implica in activitatea Volksbank Romania si Volksbank Services Romania inainte de obtinerea autorizatiei din partea autoritatii de concurenta pentru preluarea acestora.

Cele mai mari banci, despre solutia propusa pentru romanii cu credite in franci: Doar in cazuri extreme!

"Salutam decizia Consiliului Concurentei de a ne acorda mai repede accesul la datele clientilor Volksbank Romania. Dorim sa ajutam clientii Volksbank Romania care s-au imprumutat in franci. Practic, vrem sa replicam bunele practici ale Bancii Transilvania in relatia cu acesti noi clienti," a declarat joi intr-un comunicat Omer Tetik, directorul general al Bancii Transilvania.

Potrivit comunicatului, datorita derogarii Consiliului Concurentei, Banca Transilvania va putea propune mai repede alternative pentru clienti, si anume la inchiderea tranzactiei, in aproximativ trei luni.

Bancpost, solutie pentru romanii cu credite in franci elvetieni

In urma examinarii portofoliului in franci elvetieni al Volksbank Romania, Banca Transilvania va pregati o serie de solutii in favoarea clientilor care au credite in franci elvetieni. Solutiile finale vor fi prezentate dupa consultari cu BNR, Ministerul Finantelor si, dupa caz, cu foruri legislative relevante.

Banca Transilvania, a treia mare banca din Romania in functie de active, a semnat in decembrie un angajament ferm pentru achizitionarea a 100% din actiunileVolksbank Romania. Detaliile financiare ale tranzactiei nu au fost facute publice, cele doua institutii de credit urmand sa actioneze ca entitati separate pana la finalizarea procesului de preluare.

BNR le raspunde datornicilor in franci: Iata ce solutii exista

Bancile din Romania pot propune clientilor cu credite in franci elvetieni solutii care sa mentina rata lunara in lei la un nivel apropiat celui din decembrie 2014, conversia in lei si/sau acordarea unui discount aplicat la sold sau reducerea temporara a dobanzii, masurile fiind agreate joi cu BNR si Asociatia Romana a Bancilor (ARB).

La inceputul saptamanii trecute, Volksbank Romania a anuntat ca va mentine pentru o perioada de trei luni, pana la 17 aprilie, cursul de schimb franc/leu folosit de banca la 31 decembrie, de 3,8035 lei, pentru a ajuta clientii care au credite in moneda elvetiana.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Banca Transilvania solutii credit franci, #Banca Transilvania clienti Volksbank, #banci criza franc, #criza credit franci, #solutii credit franci , #banci