Ziare.com

Banca Transilvania si Bancpost au finalizat fuziunea si ar putea ajunge pe primul loc in sistemul bancar local

Joi, 03 Ianuarie 2019, ora 20:31

   

Banca Transilvania si Bancpost au finalizat fuziunea si ar putea ajunge pe primul loc in sistemul bancar local
Managementul Bancii Transilvania (BT) a anuntat ca a fuzionat cu Bancpost pe 31 decembrie 2018.

"Suntem bucurosi sa anuntam ca Banca Transilvania si Bancpost au devenit o singura banca.

Este un pas inainte in povestea bancii noastre, in care achizitiile Bancpost, Victoriabank si Volksbank Romania au un loc aparte.

Prima reinventare BT a avut loc in anul 2001, odata cu inceperea extinderii la nivel national a retelei de unitati", au scris, intr-o declaratie comuna, reprezentantii managementului Grupului Bancii Transilvania, adica Horia Ciorcila (presedintele Consiliului de Administratie) si Omer Tetik (directorul general al BT).

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Prin fuziunea cu Bancpost, Banca Transilvania ajunge la 3 milioane de clienti, iar Grupul Financiar Banca Transilvania la 10.000 de angajati.

Infiintata acum aproximativ 25 de ani, BT a creditat, in ultimii zece ani, aproape 75.000 de companii, a platit taxe la bugetul de stat de peste 3,7 miliarde lei si a investit peste 1,1 miliarde lei in dezvoltarea activitatii.

Integrarea Bancpost in BT a inceput in aprilie, dupa ce Consiliului Concurentiei si a Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si-au dat acordul pentru realizarea fuziunii.

La finele lunii noiembrie 2017, BT a semnat un acord pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni (99,15%) detinut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al actiunilor detinute la ERB Retail Services IFN si ERB Leasing IFN.

Valoarea totala a tranzactiei se ridica la 226 de milioane de euro din care aproape 179 de milioane de euro doar pentru Bancpost, la care se adauga preluarea de catre Banca Transilvania a unui imprumut subordonat in valoare de 80 de milioane de euro pentru Bancpost. La finele lunii iunie, BT a derulat un proces prin care a preluat si restul pachetului de 0,85% pentru Banpost.

BT s-a clasat la finele anului 2017 pe locul secund al sectorului bancar, avand active de 59,3 miliarde de lei, ceea ce reprezenta o cota de piata de 13,8%, in crestere de la 13,15%, in anul anterior.

Bancpost era, la finele aceluiasi an, a 9-a banca din sistemul romanesc cu active in valoare de 10,92 miliarde de lei, reprezentand o cota de piata de 2,55%, in scadere de la 11,65 miliarde de lei, respectiv 2,96% cota de piata, din anul anterior.

Valoarea cumulata a celor doua poate ajunge sa reprezinte primul loc al sistemul bancar local. Acesta era ocupat, la finele anului 2017, de BCR, ale carei active de 67,73 de miliarde de lei reprezentau o cota de piata de 15,83%, in scadere de la 16,28%, in anul anterior.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 4528 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor