Bancile austriece in Romania: Erste are probleme, Raiffeisen se lauda ca ii merge bine

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 11:54
3605 citiri
Bancile austriece in Romania: Erste are probleme, Raiffeisen se lauda ca ii merge bine

Afacerile Raiffeisen Bank din Romania merg bine, a precizat banca austriaca, vineri, la doar o zi dupa ce rivalii de la Erste Bank, care detin BCR, au mentionat ca ar avea probleme in tara noastra.

"Avem in continuare o situatia buna a operatiunilor locale", a mentionat un purtator de cuvant al institutiei de credit, potrivit Reuters.

Pe de alta parte, austriecii de la Erste se confrunta cu o crestere a provizioanelor de risc in tara noastra, ca urmare a eforturilor Bancii Nationale a Romaniei (BNR) de reducere a imprumuturilor neperformante in sistemul bancar.

"Noi nu avem o astfel de problema", a mai spus oficialul Raiffeisen, care a adaugat ca banca mai are nevoie de cateva zile pentru a termina evaluarea impactului pe care il are o noua lege in Ungaria, care presupune ca bancile sa absoarba mai mult din costurile pentru creditele in valuta.

Ungaria, in ofensiva fata de bancile austriece: Erste si Raiffeisen, in vizorul statului

Ce va face Erste

Erste Group va derula un test pentru toate activele intangibile din Romania, in valoare de aproximativ 800 de milioane de euro.

"O astfel de actiune ar putea conduce la deprecierea valorii acestor active cu aproximativ 200 milioane de euro", precizeaza grupul austriac intr-un comunicat de presa.

Erste Group se asteapta pentru Romania la o normalizare a costurilor de risc incepand din 2015, insotita de o reducere accelerata a creditelor neperformante incepand inca din 2014, precum si un rezultat operational mai mic, dar sustenabil.

Totusi, problemele din Romania si Ungaria ii vor costa cel putin 700 milioane de euro, astfel ca pierderile grupului bancar vor ajunge in acest an la 1,6 miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Raiffeisen Bank afaceri Romania, #Erste probleme Romania, #BCR probleme , #banci