Bancile, mai aproape de divizare - raport al expertilor UE

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 20:08
1474 citiri
Bancile, mai aproape de divizare - raport al expertilor UE
Foto: Arhiva

Bancile europene ar trebui divizate in entitati legale separate, pentru a proteja bancile comerciale de activitatile riscante, desfasurate de diviziile de investitii ale institutiilor, se precizeaza intr-un raport al unui grup de experti de la nivelul Uniunii Europene.

Raportul va fi prezentat comisarului european insarcinat cu serviciile financiare, Michael Barnier, care le-a cerut expertilor sa examineze posibilitatea divizarii marilor banci europene. Oficialul va decide in continuare daca propunerile vor fi prezentate Comisiei in forma actuala si va elabora noul proiect legislativ.

Potrivit raportului, al carui scop este identificarea reformelor structurale necesare pentru ca sistemul bancar sa evite o noua criza, bancile trebuie sa separe anumite activitati bancare cu un grad ridicat de risc de activitatile bancare obisnuite, scrie BBC.

Printre bancile care ar putea fi afectate de o astfel de masura se afla si Deutsche Bank and BNP Paribas.

Liderii europeni vad reforma in sistemul bancar ca o forma de sprijinire a economiei, se mai arata in raport, iar creditarea generoasa a proprietatilor imobiliate supraevaluate este considerata principala cauza a crizei bancare.

De asemenea, in raport este examinata modalitatea in care pot fi echilibrate riscurile, asfel incat detinatorii de obligatiuni, actionarii si statul sa isi asume in viitor o parte din pierderi.

In acest scop, bancherii ar trebui sa accepte astfel de obligatiuni ca parte din pachetelele de bonusuri cuvenite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#divizare banci UE, #reforma banci, #banci comerciale banci investitii , #banci