BERD finanteaza Bancpost si Piraeus cu 185 de milioane de euro

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 21:26
3416 citiri
BERD finanteaza Bancpost si Piraeus cu 185 de milioane de euro

Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a semnat trei linii de finantare, in valoare totala de 230 milioane de euro, pentru filialele grupului Eurobank EFG din Romania, Bulgaria si Serbia in vederea acordarii de imprumuturi intreprinderilor private ce activeaza in cele trei state, informeaza BERD si Bancpost.

Din noile fonduri BERD, Bancpost va primi 95 milioane de euro, Eurobank EFG Bulgaria AD (Postbank) 75 milioane de euro, iar Eurobank EFG a.d. Beograd 60 milioane de euro.

Liniile de credit BERD vor asigura Bancpost (Romania), Eurobank EFG (Bulgaria) si Eurobank EFG (Serbia) fonduri prioritare pe termen mai lung pentru sprijinirea bazei de finantare a acestora, diversificarea si prelungirea scadentei pasivelor si acordarea sprijinului necesar pentru continuarea creditarii economiilor acestor state.

"Este o placere pentru BERD sa isi extinda colaborarea cu grupul Eurobank EFG in vederea cresterii disponibilitatii de fonduri pentru intreprinderile din Bulgaria, Romania si Serbia intr-un moment in care revenirea economica ramane relativ fragila", a declarat Nick Tesseyman, director grup comercial in cadrul BERD.

In urma cu un an, grupul Eurobank EFG s-a implicat, alaturi de institutiile internationale de finantare, in sprijinirea economiilor din regiune, prin "Initiativa de la Viena".

"Ne face placere sa avem posibilitatea de a colabora din nou cu BERD pentru consolidarea dezvoltarii economice a acestor state, intr-un moment in care economiile lor par a se indrepta catre iesirea din criza', a declarat Giorgio Pradelli, director general al Grupului Eurobank EFG si Seful Departamentului pentru Activitati Internationale.

Piraeus Bank Romania, finantata de BERD cu 90 de milioane de euro

Piraeus Bank Romania va primi din partea Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) o linie de credit in valoare de 90 de milioane de euro pentru consolidarea si extinderea maturitatii surselor de finantare, precum si pentru intarirea pozitiei in piata, potrivit unui comunicat al BERD si Piraeus Bank Romania.

Finantarea BERD face parte dintr-o linie totala de credit de 200 milioane euro acordata pentru sustinerea subsidiarelor Piraeus Bank din Romania, Bulgaria si Albania pentru creditarea companiilor din tarile respective. Prin acest proiect, Piraeus Bank Romania va primi 90 milioane euro, Piraeus Bank Bulgaria 70 milioane euro, iar Tirana Bank va primi 40 milioane euro in cadrul noii finantari BERD.

Finantarea de la BERD va pune la dispozitia celor trei banci fonduri pe termen mediu pentru consolidarea, diversificarea si extinderea maturitatii surselor de finantare, precum si pentru intarirea pozitiei in piata.

"BERD este incantata sa-si extinda colaborarea cu subsidiarele grupului Piraeus in regiune, deoarece sustinerea bancilor si a economiei reale este foarte importanta in contextul unei reveniri fragile a economiilor in majoritatea tarilor din Europa de Sud-Est. Proiectul va asigura continuitatea creditarii companiilor private din Romania, Bulgaria si Albania intr-un moment in care acestea inca se confrunta cu dificultati in obtinerea de fonduri pentru operatiuni si dezvoltare", a declarat Nick Tesseyman, director executiv al BERD pentru Institutii Financiare.

Grupul bancar Piraeus a anuntat ca acorda o importanta semnificativa acordului cu BERD, sprijinind toate sectoarele economice din aceste trei tari.

"Noile linii de credit vor fi destinate atat intreprinderilor mici si mijlocii, cat si companiilor private mai mari, si vor contribui la cresterea surselor de finantare puse la dispozitia clientilor nostri", a declarat Ilias Milis, director adjunct Piraeus Bank Group.

Acest pachet de finantare, ce va fi oferit in doua transe egale, face parte din Planul Comun de Actiune a Institutiilor Financiare Internationale si urmeaza altor finantari similare oferite in ultimele 18 luni subsidiarelor grupurilor bancare strategice din Europa de Vest implicate in regiune.

In cadrul Planului Comun de Actiune IFI, prezentat in februarie 2009, BERD, Banca Mondiala si Banca Europeana de Investitii s-au angajat sa ofere 24,5 miliarde euro pe parcursul a doi ani pentru sustinerea economiilor Europei de Est prin intermediul sectoarelor bancare.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#bancpost finantare berd, #berd finantare bancpost , #banci
Comentarii
Poza mm90
mm90
rank 2
pentru mine nu e nici o placere sa lucrez cu bancpost