Ziare.com

BNR are cea mai mare rezerva de aur dintre bancile din regiune

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 12:11

   

BNR are cea mai mare rezerva de aur dintre bancile din regiune
Banca Nationala detine cea mai mare rezerva de aur dintre bancile centrale din regiune, cu 103,7 tone.

Cu toate acestea, valoarea totala a rezervelor internationale este depasita cu mult de banca centrala a Poloniei, scrie Ziarul Financiar.

BNR tine in aur aproximativ 10% din valoarea rezervelor internationale, care mai cuprind si rezervele de valuta. Cele 103,7 tone de aur ale BNR valorau 3,2 miliarde euro euro la sfarsitul lunii august, in timp ce rezervele valutare totalizau 31,5 miliarde euro.

"In prezent, rezervele internationale inseamna mai putin detineri de aur, ci mai degraba de monede convertibile. La noi este vorba e o traditie, aveam aur din trecut. Ce conteaza la rezervele internationale este sa dai un anumit nivel de siguranta pentru investitorii straini, ca iti poti face platile", spune Nicolaie Alexandru-Chidesciuc, economistul-sef al ING Bank.

BNR tine aproximativ o treime din rezerva de aur in propriul Tezaur de la sediul central din Strada Doamnei din Capitala, in timp ce restul este plasat la alte banci centrale. Polonezii isi tin aurul de asemenea in propriul tezaur, dar si la bancile straine.

Nicolaie Chidesciuc spune ca, desi aurul s-a scumpit semnificativ in ultimii ani, bancile centrale nu pot face astfel de plasamente cu scop speculativ, ci doar pentru diversificarea plasamentelor.

Citeste mai multe despre BNR rezerva aur
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1720 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

e plasata sa faca pui

dar intrebarea mea ramane
cat ar trebui sa primim pentru plasamentul in rusia?
cat ar trebui sa primi pentru datoriile germaniei?

 

iar noi?

... iar romanii sunt cei mai saraci dintre locuitorii din regiune. "Muntii nostri aur poarta/noi cersim din ... Spania pana-n Noua Zeelanda". Nemernicilor portocalii !!!

 

noi pe emisiune de obligatiuni interna si

iun credit pe lei cu precontract cu bnr pentru aur am putea exploata rezervele noastre

MIA DATI SI ADRESA, CA AVEM DESTUI HOTI CE VOR FI REPATRIATI,

Dragi mass-medieni, poate mai si ganditi cand vorbiti public?!

 

"Polonezii isi tin aurul de asemenea in propriul tezaur, dar si la bancile straine. "

Strategic plasata fraza. Mai bine se documenta dnul si scria ca abia o mica parte din aur se afla in tara, majoritatea in SUA si la alte banci. Exista pe siteul BNR un raport, de fapt 2 rapoarte trebuie citite (Raportul anual 2010 + celalalt nu mai stiu numele) si acolo scrie ambiguu cum aurul nu mai este in tara :))

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor